Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ταξιδεύοντας

traveling

Με φουσκωτό στην "απαγορευμένη" Κυρα Παναγιά των βορείων Σποράδων και διανυκτέρευση στον Πλανήτη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

taladianos2Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής απ' τη γαλάζια ερωμένη και τα φουσκωτά σκάφη προέκυψε ξαφνικά ένα όμορφο ταξίδι απ' τη Σκόπελο μέχρι την Κυρά Παναγιά με τον 8μετρο "Πήγασο" του Γιώργου Ταλαδιανού. Εκμεταλλευτήκαμε την προσωρινή άρση του χαρατσίου, λόγω της εορτής της Παναγίας, και φθάσαμε στο ανακαινισμένο μοναστήρι που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί των βορείων Σποράδων. Έγινε δυστυχώς κι' αυτό στη χώρα που γέννησε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Να περιμένεις την ημέρα αργίας των "τσοπάνηδων της θάλασσας" για να πλεύσεις ελεύθερα και χωρίς χαράτσια στο Αιγαίο!

Μετά το πέρας του Εσπερινού πέσαμε με τα μούτρα στο καλομαγειρεμένο πιάτο με τα μακαρόνια και το κατσικίσιο κρέας και γύρω στα μεσάνυχτα επιβιβαστήκαμε στον "Πήγασο" και διανυκτερεύσαμε κάτω από ένα τεράστιο φεγγάρι στον πιο όμορφο, απάνεμο και εντυπωσιακό όρμο του Αιγαίου! Τον Πλανήτη της Κυρά Παναγιάς!

Περισσότερα...

Εξέγερση των κατοίκων της Αλοννήσου κατά του χαρατσίου διέλευσης του θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xasis2Μια αμαρτωλή ιστορία εκτυλίσσεται στο Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων. Με τον Φορέα Διαχείρισης να έχει επιτύχει την ψήφιση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή "διοδίου" διέλευσης σε σκάφη και επιβαίνοντες! Μια ιστορία που με ανάγκασε να καταθέσω έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Αθηνών και να μεταβώ στη Σκόπελο και την Αλόννησο μετά από πρόσκληση κατοίκων και φορέων των δύο νησιών. https://www.youtube.com/watch?v=4q35hwR2mb4

emmanuel.brennerΤον Δήμαρχο της Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος διαμαρτυρόταν όταν ήταν επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, να κάνει σήμερα μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα σαν Δήμαρχος, να εγκρίνει το ληστρικό και παράνομο διόδιο και να προσπαθεί απεγνωσμένα εν όψει προεκλογικής περιόδου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποσχόμενος μέρος των χρημάτων να τα δώσει στους αλιείς!

Με σκάφος που φέρει γερμανική σημαία και όνομα (Emmanuel Brenner) να περιπολεί στην περιοχή, να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα!

Περισσότερα...

Γυαλί Νισύρου. Κόλαση και παράδεισος, δύο σε ένα!

Επιμέλεια - Βίντεο - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

gyali6Δεν είναι τυχαίο που η διοίκηση της εταιρείας η οποία εκμεταλλεύεται το ορυχείο ελαφρόπετρας στη νησίδα Γυαλί της Νισύρου δεν επιθυμεί προβολή. Ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά, δεν είναι ανοικτή σε μη ελεγχόμενη προβολή. Τι εννοώ;

Ενώ, ας πούμε, δέχτηκε προ ημερών πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή αρνείται σε έναν ελεύθερο δημοσιογράφο την πρόσβαση στα ενδότερα του ορυχείου με το επιχείρημα ότι η ΕΡΤ είναι γνωστή ενώ ο δημοσιογράφος άγνωστος! Αυτό τουλάχιστον μου είπε ο προϊστάμενος του λατομείου κ. Αντώνης Κοτσαμπάσογλου.

Περισσότερα...

Εκπληκτικά πλάνα κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στους καυτούς κρατήρες του "Στέφανου" και του "Πολυβώτη" της Νισύρου.

Βίντεο - Επιμέλεια - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

stefanos3Η επίσκεψη και κυρίως η βόλτα στον καυτό κρατήρα του Στέφανου είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο επισκέπτης έχει την εντύπωση πως περπατά στην επιφάνεια ενός εξωγήϊνου πλανήτη, ενώ τα συναισθήματα που τον διακατέχουν είναι το δέος και ένας αδιόρατος φόβος για τις απρόβλεπτες διαθέσεις της γης που θα μπορούσαν σε μια στιγμή να αποδείξουν τη δική του ασημαντότητα.

Ο κίνδυνος βεβαίως να καταστραφούν τα παπούτσια του επισκέπτη, εάν αυτά δεν είναι κατάλληλα γι' αυτή τη βόλτα, είναι υπαρκτός καθώς η θερμοκρασία του εδάφους σε πολλά σημεία πλησιάζει τους 100 βαθμούς Κελσίου!

Καλύτερη ώρα για την επαφή του επισκέπτη με τους κρατήρες είναι από το πρωί στις 8:30 μέχρι τις 11 περίπου, προτού δηλαδή ο τόπος πλημμυρίσει από τουρίστες τους οποίους μεταφέρουν πλοιάρια από την Κέφαλο και την Καρδάμαινα της Κω. Αυτό ακριβώς είχαμε υπ' όψη μας και αυτό κάναμε. Ευχαριστηθήκαμε έτσι τη συνάντησή μας με τον Στέφανο απαλλαγμένοι από την παρουσία άλλων επισκεπτών που θα δυσκόλευαν τη βιντεοσκόπηση.

Περισσότερα...

Φισκάρδο. Εξαιρετικός τουριστικός προορισμός για τους ξένους, με πολλά προβλήματα όμως για τους γηγενείς!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

fiskardo2Όλα τα νομίσματα έχουν πάντοτε δύο όψεις. Και η σελήνη ομοίως. Υπάρχει η φωτεινή, η ορατή σε όλους πλευρά της, αλλά υπάρχει και η σκοτεινή που δεν διακρίνεται. Την διακρίνουν μόνο όσοι θέλουν και δεν κωλύονται από συμφέροντα, τηλεοπτικά και εκδοτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης ή δεν διαπλέκονται με την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Φισκάρδο, και όχι μόνο, εμπίπτει σ' αυτή την κατηγορία. Ο ξένος επισκέπτης, αλλά και ο Έλληνας (όλο και σπανίζει το είδος) που θα το επισκεφτεί, θα μείνει έκθαμβος απ' την ομορφιά του φυσικού τοπίου, τα παραδοσιακά σπίτια, τα πολυτελή σκάφη που αγκυροβολούν στον όρμο του και την πολύβουη παραλία με τα δεκάδες γκουρμέ εστιατόρια και τις καφετέριες.

Περισσότερα...