Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βήμα αναγνωστών

readers

Τα "dislike" και η κατσίκα του γείτονα.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι Έλληνες λέμε με μεγάλη ευκολία τον κακό τον λόγο και είμαστε πολύ φειδωλοί σε ένα λόγο καλό και ενθαρρυντικό, όταν μια προσπάθεια αξίζει να επαινεθεί και να πάει πάρα πέρα. Γι' αυτό και κυκλοφορεί, χάριν παραδείγματος και καλαμπουριού, το ανέκδοτο με το σύνδρομο της κατσίκας.

Έχω βιώσει, προσωπικώς, αυτή την αδικαιολόγητη απαξίωση στα βιντεάκια που ανεβάζω κατά καιρούς στον λογαριασμό μου στο YouTube και έχω παρατηρήσει με πόση ευκολία, και χωρίς καμμία απολύτως τεκμηρίωση, εκφράζουν κάποιοι (ανωνύμως πάντα και ασφαλώς) την δυσαρέσκειά τους πατώντας με μεγάλη ευκολία το "dislike". Τέτοια παραδείγματα, πολλά.

Περισσότερα...

Συμπαράσταση του ιατρού κ. Εμμ. Χριστουλάκη στον Δήμαρχο Κιμώλου.

Αγαπητέ Δήμαρχε κύριε Βεντούρη,

Σας συγχαίρω για την απόφασή σας να τηρήσετε σθεναρή αντίσταση για να αποτρέψετε την σχεδιαζόμενη ύπουλη προσπάθεια που βυσσοδομούν άνομα οικονομικά συμφέροντα, για να καταστρέψουν τη μικρή μας πατρίδα, την Κίμωλο, και να δημιουργήσουν σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και ηθικά προβλήματα στην αθώα τοπική κοινωνίας μας.

Περισσότερα...

Η Αρβελέρ μάς κάνει μαθήματα ιστορίας;

Με αφορμή ένα άρθρο που δημοσίευσα στο "Rib and Sea", πριν από λίγες ημέρες http://www.ribandsea.com/face/2895-giati-den-antidroyn-oi-ellines-ki-omos-yparxei-apantisi, έλαβα το ακόλουθο σχόλιο από μια καλή μου φίλη.

Καλημέρα Ιωσήφ μου,

Η Αρβελέρ μάς κάνει μαθήματα ιστορίας; Αυτή η εβραία που ως... πρόεδρος του συλλόγου των Δελφών μας λέει να πάψουμε να λέμε Έλληνες, Έλληνες, Έλληνες;
Ποιά πτυχία; Τα συστημικά;
Τόλμησε κάποιος να πει πως είναι αυτά ακριβώς που δημιουργούν τους μη κριτικά σκεπτόμενους; Πειθήνια εργαλεία του συστήματός τους και της πολιτικής ορθότητας;  
Ή μήπως κατέστρεψαν την ανθρωπότητα οι μη έχοντες πτυχία;

Περισσότερα...

Σχόλιο του ιατρού Εμμ. Α. Χριστουλάκη για το άρθρο με τις μηχανότρατες.

Αγαπητέ Ιωσήφ,

Πάντοτε χαίρομαι, όταν διαβάζω κείμενά σου, μέσα από τα οποία προβάλλεται ο ακαταμάχητος χαρακτήρας σου και το ανυπότακτο του δημοσιογραφικού ήθους σου.

Το γραφτό σου http://www.ribandsea.com/waves/2883-oi-paranomes-mixanotrates-alonizoun-sta-rixa-me-tis-limenikes-arxes-na-kleinoun-ta-matia μου ξύπνησε μνήμες από την εποχή, που και εγώ τιμημένος από την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, εξελέγην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν το 1975. Τότε που η έννοια της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος ήταν, ακόμη και στους υπουργικούς θώκους, άγνωστη.

Περισσότερα...

Πώς αποδίδεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Φίλε Ιωσήφ,

Διαβάζοντας ένα άρθρο σου, σχετικό με την ελληνική δικαιοσύνη, αυτόματα ήρθαν στο μυαλό μου οι δύο και μοναδικές εμπλοκές που είχα μαζί της και τελικά αποφάνθηκα το εξής:

Τα ελληνικά δικαστήρια υπάρχουν, κατά κύριο λόγο, για να συντηρείται το κύκλωμα των δικαστών, δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, φωτοτυπιατζήδων, ρουμτουλετζήδων και καφετζήδων στον περί των δικαστηρίων χώρο και λιγότερο στην απόδοση δικαιοσύνης, η οποία, όπως έχω αντιληφθεί από τις δικές μου υποθέσεις, είναι μια μικρή λεπτομέρεια στην εξελικτική πορεία μιας δικαστικής διαμάχης. Και να τι εννοώ:

Περισσότερα...