Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ψάρεμα

fishing

Jigging στους Φούρνους με τον μετρ του είδους Κώστα Αντωνιάδη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

synagridaΕίναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση, και τιμή συγχρόνως, να βιντεοσκοπείς έναν μετρ του jigging του επιπέδου Κώστα Αντωνιάδη. Γιατί ο Κώστας, εκτός από ένας ταλαντούχος ψαράς, είναι ένα πολύ καλό παιδί και ένας άνθρωπος που δεν τον χαρακτηρίζει η πλεονεξία αφού αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να επιστρέφει τα πλεονάζοντα ψάρια στη Θάλασσα. Κάτι που ελάχιστοι ψαράδες κάνουν σε όλα τα είδη ψαρικής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό χώρο.

Προχθές φύγαμε με το σκάφος του απ' τη μαρίνα του Πυθαγορείου και φθάσαμε στην περιοχή των Φούρνων, γύρω στα 25 μίλια απόσταση. Η πρώτη 4κιλη συναγρίδα δεν άργησε να κτυπήσει το ψαράκι σιλικόνης! Μετά από μια σύντομη μάχη με το ψάρι, η πανέμορφη συναγρίδα έπεσε κατάκοπη στο κατάστρωμα του σκάφους.

Περισσότερα...

Με τον Στέφανο Κουνάβη στην Πάλαιρο, το Μεγανήσι, τον Σκορπιό και επιστροφή με 3 τσαούσια!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

meganisiΚαθώς επιστρέφαμε απ' την Κεφαλονιά στον Αστακό μου τηλεφώνησε ένας συνδρομητής μου, ο Στέφανος Κουνάβης, και μου πρότεινε να περάσω απ' την Πάλαιρο, μια ώρα δρόμο απ' τον Αστακό προς βορράν. Καθώς είχαμε ήδη κερδίσει μια ημέρα αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόσκληση και, όπως απεδείχθη, άξιζε τον κόπο.

stefanos.kounavis2Το πρόγραμμα, εκτός από την περιήγηση στην Πάλαιρο, μια κωμόπολη που αναπτύχθηκε πολύ τουριστικά τα τελευταία χρόνια, περιέλαβε την παραλία του Άη Γιάννη, τον Σκορπιό, το Μεγανήσι, και όλες τις άλλες παραλίες και τα μικρονήσια της περιοχής. Ένας μαγικός τόπος, καταπράσινος, με υπέροχη θάλασσα, όμορφες παραλίες και ασθενείς ανέμους. Στοιχεία που αναδεικνύουν αυτή την περιοχή σε ιδανικό θαλάσσιο προορισμό.

Περισσότερα...

Ψαρεύοντας ένα λούτσο και μια συναγρίδα 9 κιλών με τον Γκουρού του spinning Κώστα Αντωνιάδη!

Περιγράφει μια απίστευτη ψαρευτική εμπειρία ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Βίντεο - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

jigging2Αν δεν είχα σερφάρει στη σελίδα του Κώστα Αντωνιάδη και δεν είχα δει τις δεινές ψαρευτικές του ικανότητες, δεν θα έπαιρνα στα σοβαρά την προτροπή του φίλου μου Σπύρου Τάπα να προσπαθήσω να τον συναντήσω και να κάνω ένα βίντεο μαζί του.

jigging3Ο Κώστας λοιπόν είναι ένας απίστευτος ψαράς. Και το διαπίστωσα αυτό από την πρώτη βόλτα που έκανα μαζί του στην περιοχή του Αστακού, των Εχινάδων και της Ιθάκης. Η παροιμιώδης ψυχραιμία, η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθησή του, που πηγάζουν από την πολυετή ενασχόληση, τις γνώσεις και το ταλέντο του στο ψάρεμα με ψεύτικα δολώματα από σκάφος, σε συνδυασμό με το πρόσχαρο του χαρακτήρα και το επικοινωνιακό ταλέντο του, τον κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτόν τον αθλητικό τύπο ψαρέματος.

Περισσότερα...

Αφού δεν έχουμε δουλειά, δεν πάμε για ψάρεμα;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

psarema"Τι κάνεις αυτό το Σάββατο;", με ρώτησε ο φίλος μου Νίκος Κονιτσιώτης. "Τίποτε το ιδιαίτερο", του απάντησα.

"Αφού λοιπόν δεν έχουμε δουλειά, δεν πάμε για ψάρεμα; Θα έχει καλό καιρό", πρότεινε αυτός.

Και καθώς δυσκολεύομαι κατά κανόνα να πω όχι σε τέτοιου είδους προτάσεις, δέχτηκα χωρίς καν να το σκεφτώ.

Πήραμε λοιπόν το Zar 4,70 του Χάρη, ενός κοινού φίλου, από το πάρκινγκ του Καρβούνη, το ρίξαμε στη γλίστρα της 4ης μαρίνας στη Γλυφάδα και ανοιχτήκαμε με ανυπομονησία στο πέλαγος.

Περισσότερα...

Παραγάδι με τον 88χρονο Δημήτρη Πολυζωίδη. Τον γηραιότερο εν ενεργεία Έλληνα ψαρά!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dim.polyzoidis2Ο Δημήτρης Πολυζωίδης είναι επαγγελματίας ψαράς, κατοικεί στην Ερέτρια και συνεχίζει να ρίχνει μέχρι σήμερα δίχτυα και παραγάδια από το δεκάμετρο καίκι του σε ηλικία 88 ετών!

Πήγα αποκλειστικώς γι' αυτόν στην Ερέτρια και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Ο καπτα Δημήτρης έχει απίστευτη διαύγεια πνεύματος και μνήμης για την ηλικία του, ενώ τις δυνάμεις και την αντοχή του θα τη ζήλευαν πολλοί 40άρηδες!

Περισσότερα...