Συνέντευξη στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.
Τον έχουν αποκαλέσει κατά καιρούς αιρετικό, γραφικό, εμμονικό, αντίθρησκο και άθεο. Οι απόψεις του ενίοτε σοκάρουν και άλλοτε είναι πετριές σε λιμνάζοντα ύδατα. Είναι δεμένος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, στο άρμα της κοινής λογικής και θεωρεί αδιανόητο να μείνει σιωπηλός αν κάτι υποτιμά τη νοημοσύνη του. Τον αφήνει αδιάφορο αν κάποιοι τον μισούν ή προσπαθούν, κρεμώντας του ταμπέλες, να τον θέσουν στο περιθώριο.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι ένας άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους αδιαφορώντας για το κόστος αυτής της επιλογής του.
Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Έχουν περάσει 52 σχεδόν χρόνια από τότε που είδα για τελευταία φορά τον Χάρη Τσουκαλά στο Κ.Ε. Παλάσκας του Πολεμικού Ναυτικού στον Σκαραμαγκά. Παρουσιαστήκαμε μαζί στις 2 Οκτωβρίου 1973. Αυτός έμεινε 5 μήνες στο Κέντρο Εκπαίδευσης και στη συνέχεια πήρε μετάθεση για το Α/Γ Λέσβος. Ανάλογη πορεία είχα κι' εγώ, με τη διαφορά ότι έμεινα 8 μήνες στο Κέντρο Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου σαν τηλεγραφητής και πήρα μετάθεση για το Α/Τ Θύελλα.
Αναζητούσα από καιρό τον Καλύμνιο κληρούχα μου καθώς το όνομά του κυκλοφορούσε ευρέως ανάμεσα στους καραβολάτρες συνδρομητές μου οι οποίοι με παρότρυναν να τον συναντήσω και να του πάρω μια συνέντευξη.
Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχίζει σ' αυτό το βίντεο τις ξεναγήσεις του στους κρυμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Πειραιά. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του ότι "η αρχαία ιστορία του Πειραιά είναι κρυμμένη σε κοινή θέα"!
Και πράγματι. Ακόμη κι' εγώ που γεννήθηκα στον Πειραιά και έζησα εκεί μέχρι τα 36 μου χρόνια, δεν γνώριζα μέχρι χθες την ιστορία όλων αυτών των αρχαιολογικών ευρημάτων ενώ περνούσα σχεδόν καθημερινώς από μπροστά τους! Ελλιπής διδασκαλία στο σχολείο; Αδιαφορία για την ανάδειξή τους απ' την Πολιτεία; Ό,τι και αν είναι, σημασία έχει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αρχαιολογικών ευρημάτων είναι θαμμένη στα υπόγεια πολυκατοικιών, κρυμμένη πίσω από λερωμένες τζαμαρίες ή σε οικόπεδα, η πρόσβαση των οποίων είναι ελεύθερη μόνο στα σκουπίδια και τις γάτες!
Γιώργος Αθανασόπουλος
Σεμινάρια περιηγητικής αρχαιολογίας
Τηλ. : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Η θεραπεία Μεζιέρ , πραγματικά, αντιλαμβάνεται το σώμα σαν μία άλλη υπόσταση, απόλυτα ιδιόμορφη για τον κόσμο της Δύσης. Eίτε επειδή υπολογίζει το ανθρώπινο όν στην ολότητά του, δηλαδή συνδέεται με την ολιστική έννοια του ανθρώπου και της υγείας, είτε επειδή προβλέπει δυο συστήματα αντιμέτωπα (μπροστινοί και οπίσθιοι μυς) που αντιδρούν μεταξύ τους, σε μία δυναμική που μοιάζει με εκείνη του yin και του yang της κινέζικης ιατρικής.
Με αυτή τη μέθοδο μπορούν να αντιμετωπισθούν πάρα πολλοί τύποι παθολογιών, μερικές από τις οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ανίατες, εκτός αν δεν γίνει χειρουργική επέμβαση : από την κοινή οσφυαλγία μέχρι την σκολίωση, περνώντας στα αρθριτικά, περιαρθρίτιδες, στραβά δάκτυλα, ραιβά γόνατα, πλατυποδίες, ισχιαλγίες, δισκοκήλες κ.α.
Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μια χούφτα εθελόντριες, με επικεφαλής και ιδρυτή της Μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Help Horses Ymittos" τη Μαρία Μαρόλια, ανέλαβαν με προσωπική εργασία και υποστήριξη από ιδιώτες να σώσουν τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα άλογα που πολλαπλασιάζονταν ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Κορωπίου.
Τον Αύγουστο του 2023, ανακάλυψσαν την ύπαρξη ανεπιτήρητων – αδέσποτων αλόγων στον Υμηττό. Τα άλογα αυτά ζούσαν σε ημι-ελεύθερη κατάσταση στις παρυφές του Υμηττού, στην περιοχή Ραψανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άλογα βρέθηκαν εκεί όταν πριν από αρκετά χρόνια (από το 2006 με βάση τις μαρτυρίες κατοίκων), μεταφέρθηκαν στο σημείο λίγα άλογα από κάποιον άντρα ο οποίος ήταν ο φερόμενος ιδιοκτήτης, τα οποία και αφέθηκαν να αναπαράγονται ελεύθερα, φτάνοντας έτσι στον πληθυσμό που υπάρχει σήμερα. Στην καταγραφή που έγινε τον Αύγουστο ’23 η Help Horses κατέγραψε 92 άλογα, εκ των οποίων περίπου 20 ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.