Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

koantas5Η "λαογραφική" δημοσιογραφία, με την οποία μ' αρέσει να ασχολούμαι, και το "κυνήγι" ανθρώπων ιδιαίτερων, με ικανότητες, ευφυία και όραμα που δεν προβάλλονται από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, με έχει φέρει πολλές φορές μπροστά σε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις.

Όταν μου τηλεφώνησε ο Ηλίας Κοάντας και μου ζήτησε να συζητήσει μαζί μου on camera, είχα τις επιφυλάξεις μου. Και αυτό γιατί πολλοί θεωρούν πως έχουν επιτύχει κάτι μεγάλο και πρέπει να το μοιραστούν με τον κόσμο. Επειδή όμως είμαι εκ φύσεως περίεργος άνθρωπος, με την καλή έννοια της λέξης, αποφάσισα μόλις επέστρεψα απ' το ταξίδι στη βόρεια Ελλάδα να τον επισκεφτώ. Το αποτέλεσμα με άφησε με το στόμα ανοικτό και νομίζω ότι θα υπάρξει και άλλη συνέντευξη στο μέλλον.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Ένας σύγχρονος πειρατής με ξεναγεί στους θησαυρούς της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

peiratis1Τον γνώρισα τυχαία μια μέρα καθώς έπεσε μπροστά μου ένα βιντεάκι του απ' το "Πειρατολόγιό". Το κανάλι του στο YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCcE1oVuqOoglPa1oN7TeM8g

Ο πειρατής του Θερμαϊκού, όπως είναι πλέον γνωστός ο Π.Γ., βγάζει σπυριά όταν τον αποκαλούν με το όνομά του. Μια δυο φορές που επιχείρησα να τον φωνάξω με το βαφτιστικό του λίγο έλειψε να με μουντάρει!

peiratis3Όταν είδα στην αρχή την αμφίεσή του νόμισα πως είχα να κάνω με κάποιο σαλεμένο που του αρέσει να τριγυρνά στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, με στολή πειρατή της Καραϊβικής! Όταν είδα όμως ένα βίντεό του, όχι μόνο άλλαξα γνώμη αλλά καθηλώθηκα στην καρέκλα μου για να το δω μέχρι τέλους! Σαφώς σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του "Πειρατολόγιου" παίζουν οι συνεργάτες του. Κάτι που εμένα, για ευνόητους λόγους, μου λείπει. Όμως και τους πιο άξιους τεχνικούς να έχεις στη διάθεσή σου αν λείπει η μαγεία του παρουσιαστή, η συνταγή δεν βγαίνει.

Περισσότερα...

Ο Γιάννης Αράπκουλες σπάζει κόκκαλα στη συζήτησή του με τον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

adeia.leitourgiasΗ πρώτη μου συνάντηση με τον Λαρισαίο κατασκευαστή όπλων Γιάννη Αράπκουλε, στο εργαστήριό του, έμελλε να δημιουργήσει πολλά αντιμάμαλα. Πολλοί βγήκαν στα σχόλια και τον επαίνεσαν, άλλοι  ζήτησαν να τους πουλήσει όπλα για να ρίξουν την κυβέρνηση (!), άλλοι δήλωσαν ειδήμονες και προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία της δουλειάς του ή να αποδομήσουν το επιτυχημένο αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνάς του, άλλοι κατηγόρησαν εμένα ότι είπα ψέματα πως η ΠΕΣΙΝΕ έκλεισε, και άλλοι ότι τα δάκρυά μου ήταν υποκριτικά και αποτέλεσμα της πίεσης που μου άσκησε ο κατασκευαστής των όπλων!

Περισσότερα...

Κυριάκος Μουζάκης. Ο σεμνός πλοίαρχος της Ελληνικής Ακτοπλοίας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

captain.kyriakos2Δεμένος με το πλοίο "Αδαμάντιος Κοραής" της ZANTE FERRIES δηλώνει ο καπτα Κυριάκος Μουζάκης. "Το πλοίο είναι προέκταση του χεριού του καπετάνιου" λέει ο ίδιος για να τονίσει την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει τόσο με το πλοίο όσο και με το πλήρωμα.

Μιλάει για την έλλειψη ελληνικών πληρωμάτων στα πλοία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας και επιρρίπτει τις ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις, στους εφοπλιστές όσο και στα συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών. "Αν δεν βρουν μια φόρμουλα συνεννόησης μεταξύ τους σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας ναυτικός στα πλοία", λέει ο καπτα Κυριάκος.

Περισσότερα...

Ο πατέρας Απόστολος Στυλιανίδης αποδομεί την "εφεύρεση" του Πέτρου Ζωγράφου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

patir.apostolos2Είχα καιρό να ασχοληθώ με τον Πέτρο Ζωγράφο και τους ισχυρισμούς του ότι εφηύρε τρόπο να παράγει υδρογόνο. Για να πω μάλιστα την αλήθεια δεν ήθελα να ασχοληθώ ξανά με το θέμα αυτό, το οποίο, ακόμη και για πολλούς από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του, έχασε πλέον την αρχική αίγλη που απέκτησε με τη συνεχή προβολή που του έκανε ο Ταρζάν της τηλεοπτικής ζούγκλας.

patir.apostolos7Έλαβα όμως πέρυσι ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα Απόστολο Στυλιανίδη, από τη Λήμνο, ο οποίος μου είπε ότι επιθυμεί να μου δείξει τι ακριβώς κάνει ο Πέτρος Ζωγράφος και με ποιο τρόπο αποδομείται το αφήγημά του. Μου έστειλε μάλιστα ένα βιντεάκι που έκανε ο ίδιος αλλά επειδή η ποιότητα της εικόνας δεν ήταν καλή του πρότεινα να βιντεοσκοπήσω εγώ τα πειράματά του όταν θα ερχόμουν ξανά στη Λήμνο.

Περισσότερα...