Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα στο Πιπέρι! Τι λέει ο ιδιοκτήτης του Θωμάς Λεμονής.

xasis2Συνταρακτικά στοιχεία έφερε σήμερα στο φως ο ένας εκ των ιδιοκτητών της νησίδας Πιπέρι που, ως γνωστόν, είναι το κέντρο κατ' ουσίαν του Θαλασσίου Πάρκου των Βορείων Σποράδων όπου ο Φορέας Διαχείρισής του έχει επιβάλλει ένα χαράτσι διέλευσης, με τις ευλογίες του κράτους, και απαγορεύει την προσέγγιση σκαφών σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων, ενώ την ίδια στιγμή στο νησί προσεγγίζουν με ευκολία διακινητές ναρκωτικών και αποθηκεύουν σε κοιλότητες των βράχων εκατοντάδες κιλά χασίς!

Είναι καιρός να πάρει στα σοβαρά αυτή την υπόθεση ο εισαγγελέας και να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα καθώς είναι ηλίου φαεινότερο πως το Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι κάποιων επιτήδειων οι οποίοι κρυμμένοι κάτω απ' τον μανδύα δήθεν "οικολογικών" οργανώσεων εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά και γλεντούν εις υγείαν των κορόϊδων.

Περισσότερα...

Καταπέλτης ο Γιάννης Βλάϊκος για τον Δήμαρχο Αλοννήσου, τους τσιφλικάδες "προστάτες" του Θαλασσίου Πάρκου, τα ναρκωτικά και τις απαγωγές νεαρών, δήθεν "ορφανών", φωκών!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

vlaikosΔείτε αυτό το βίντεο μέχρι τέλους και πείτε μου ποιος δημοσιογράφος από αυτούς που υπηρετούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης θα μπορούσε να φέρεις εις πέρας ένα τέτοιο ρεπορτάζ.

Ας παύσουν λοιπόν κάποιοι να με αποκαλούν «ψευτοδημοσιογράφο». Τους χαλάω μάλλον τη σούπα και προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη φωνή μου μ’ αυτούς τους γελοίους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Θαρρείς δηλαδή και μόνο οι παπαγάλοι και όσοι υπηρετούν σκυφτοί τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές εκδότες και καναλάρχες είναι πραγματικοί δημοσιογράφοι!

Δείτε αυτό το βίντεο μέχρι τέλους και ακούστε τις σοβαρές και τεκμηριωμένες καταγγελίες του Γιάννη Βλάϊκου για :

Περισσότερα...

Paul Ευμορφίδη πες αλεύρι. Ο 14χρονος Γιώργος Μωϋσάκης σε γυρεύει!

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

moisakis2Όταν είδα μπροστά στα μάτια μου τον 14χρονο Γιώργο Μωϋσάκη να φτιάχνει στον ξυλότορνο μια σβούρα, και λίγο αργότερα να κάνει βόλτα με το ξύλινο ποδήλατο που ο ίδιος επινόησε και κατασκεύασε, σκέφτηκα πως αυτή η χώρα είναι γραφτό της να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει!

Ο Γιώργος είναι ένας λιγομίλητος και ντροπαλός έφηβος που δεν σπαταλά τον χρόνο του στην κύλιση της οθόνης του τηλεφώνου του, ενώ η κύρια επαφή του με το διαδίκτυο είναι η αναζήτηση τεχνικών μεθόδων για να φτιάξει αυτά που έχει ονειρευτεί.

Τον βλέπω, ελλείψει μεταλλικού, να φτιάχνει ο ίδιος με ξύλο το τσοκ που χρειάζεται ο τόρνος του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δικές του απαιτήσεις! Και βλέπω επίσης τον πατέρα του Δημήτρη, ενώ έχει προφανώς τη δυνατότητα να του αγοράσει το τσοκ που χρειάζεται, να μην το κάνει, γιατί θέλει (προφανώς) να τον αγοράσει ο Γιώργος με δικά του χρήματα και να τον εκτιμήσει!

Περισσότερα...

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kalogerakisdaskalos2Κάθε φορά που συναντώ τον Καλογεράκη και συζητώ μαζί του εκπλήσσομαι με το τεράστιο απόθεμα των γνώσεών του, σε όλες σχεδόν τις επιστήμες, την καθαρότητα της σκέψης του και τη δυνατότητα να μεταδίδει στους άλλους τις ιδέες του. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τις νέες επινοήσεις του και τις αναφορές του στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους Αριστοτέλη και Επίκουρο!

Φαίνεται πως ο Μιχάλης ξεδιπλώνει σιγά σιγά τις γνώσεις και τα ταλέντα του, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιο μπροστά απ' την εποχή του και φοβούμενος, θαρρείς, ότι όσοι τον παρακολουθούν θα τρομάξουν απ' το τεράστιο εύρος των γνώσεών του αν τις ξεδιπλώσει απότομα και όλες μαζί μπροστά στην κάμερα!

Μπορεί αυτή τη φορά η διάρκεια της συνέντευξης να ξεπέρασε σε διάρκεια κάθε προηγούμενη, σας διαβεβαιώ όμως ότι, εγώ τουλάχιστον, δεν κατάλαβα πώς πέρασαν δύο ώρες! Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με σας!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΝΕΚ LINES" που μας έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουμε για άλλη μια φορά τον εκπληκτικό αυτόν ερευνητή και επιστήμονα.

Θοδωρής Παπαγιάννης. Ο ταλαντούχος γλύπτης με τις πολλές διακρίσεις που μετέτρεψε το Ελληνικο Ιωαννίνων σε ανοικτό μουσείο σύγχρονης Γλυπτικής!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

papagiannisΤιμή και ευλογία συγχρόνως να συζητά κανείς με έναν καλλιτέχνη και Άνθρωπο του επιπέδου του Θοδωρή Παπαγιάννη τον οποίο συνάντησα στο χωριό Ελληνικό των Ιωαννίνων.

Ο Θοδωρής Παπαγιάννης σπούδασε Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά. Διευθυντής του Ά Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της papagiannis2Αθήνας, ο Θεόδωρος Παπαγιάννης πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά στον δημόσιο χώρο. Επίσης στα πλαίσια των ανταλλαγών προγραμμάτων Erasmus συνεργάζεται με πολλές Σχολές Καλών Τεχνών της Ευρώπης, και ειδικά τη Σχολή του Βερολίνου και της Brera, με τους καθηγητές David Evison και Paolo Galerani, δημιουργωντας workshops σε ομάδες σπουδαστών.

Περισσότερα...