Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αμοργιανές χειμωνιάτικες αντιθέσεις και φτερουγίσματα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xozoviotissaΚακή, από πλευράς καιρικών συνθηκών, εποχή διαλέξαμε για να πάμε αυτή τη φορά στην Αμοργό. Οι ουρανοί έμειναν ανοιχτοί τις 5 από τις 7 ημέρες που μείναμε συνολικώς στο νησί, με τους θυελλώδεις ανέμους, τη βροχή και το χαλάζι να μη μας επιτρέπουν να ξεμυτίσουμε σχεδόν απ' το αυτοκινούμενο!

choraamorgouΣε μια μικρή ανάπαυλα των ισχυρών ανέμων και της βροχής ξαμολύθηκα λοιπόν να κάνω τα πλάνα που ήθελα με το drone, καθώς για την Αμοργό έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ την έχω απαθανατίσει άλλες τόσες δημοσιεύοντας εικόνες τραβηγμένες απ' το ύψος των ματιών : https://www.ribandsea.com/travels/880-2013-01-22-17-26-18.html

kalotaritissaΑνάμεσα στις ντρονοπτήσεις δεν έχασα την ευκαιρία να συναντήσω τον καπετάν Γιάννη Φωστιέρη, του θρυλικού "Εξπρές Σκοπελίτης" https://www.ribandsea.com/face/3919-to-ekspres-skopelitis-kai-o-kapetanios-tou-giannis-fostieris.html, τον ηγούμενο της Μονής Χοζοβιώτισσας πατέρα Σπυρίδωνα Δεναξά https://www.ribandsea.com/face/3916-i-moni-xozoviotissas-kai-o-igoymenos-patir-spyridon-denaksas.html, και, βεβαίως, τον αιώνιο έφηβο Νίκο Θεολογίτη στα Θολάρια https://www.ribandsea.com/face/3917-nikos-theologitis-morfi-sta-tholaria-tis-amorgoy.html

navagioΑπό την Αιγιάλη, όπου είχαμε στρατοπεδεύσει, βρεθήκαμε ξαφνικά στα Θολάρια, στη Λαγκάδα, στη Μονή Χοζοβιώτισσας, στη Χώρα, στα Κατάπολα και στην Κάτω Μεριά μέχρι τον μαγικό κόλπο της Καλοταρίτισσας και το κουφάρι του ναυαγισμένου πλοίου. Ό,τι τέλος πάντων έχει μείνει από αυτό.

egialiΕίχα βεβαίως και την σχετική κόντρα μου με τους ευθυνόφοβους λιμενικούς των Καταπόλων, οι οποίοι μεθυσμένοι από την εξουσία που τους δίνει η στολή και το όπλο, ανακάλυψαν πως υπάρχει απαγόρευση πτήσεων drone στην περιοχή του λιμανιού γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος! Ευτυχώς το θέμα διευθετήθηκε την επομένη, αφού μίλησα με τον Λιμενάρχη της Νάξου κ. Αλέξιο Αποστολόπουλο ο οποίος μου επέτρεψε να τραβήξω πλάνα του "Σκοπελίτη". Τώρα είμαι σε αναμονή της απάντησης στο αίτημά μου να μου στείλουν τη διάταξη πάνω στην οποία πάτησαν για να μη μου επιτρέψουν να πετάξω το drone στα Κατάπολα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" για ένα ακόμη όμορφο ταξίδι στο Αιγαίο.