Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα άτομα με αυτισμό πρέπει να εγκλειστούν σε ψυχιατρεία, αποφαίνεται το ΚΕ.Π.Α. με την ένοχη σιωπή της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης! (Μέρος 2)

Την 25η Νοεμβρίου είχα δημοσιεύσει καταγγελτική επιστολή του κ. Γ.Β.Σ. η οποία αναφερόταν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και πρόσωπο του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος, που πάσχει από αυτισμό, λόγω της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς των αρμοδίων του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και τους παράπλευρους μηχανισμούς του με την ανοχή και ένοχη σιωπή των οργάνων της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης! https://www.ribandsea.com/waves/4241-ta-atoma-me-aftismo-prepei-na-egkleistoyn-se-psyxiatreia-apofainetai-to-ke-p-a-me-tin-enoxi-siopi-tis-politeias-kai-tis-dikaiosynis.html

Σήμερα ο κ. Γ.Β.Σ. επανήλθε, μου γνωστοποίησε ανοικτή επιστολή που απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας και Ιατρό κ. Β. Κικίλια, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ΕΣΑμεΑ, τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και κάθε αρμόδιο. Την δημοσιεύω αυτούσια μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα σε μορφή φωτογραφίας.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο εντυπωσιακός παλμός του θεσμοποιημένου Αναπηρικού Κινήματος και άλλα τινά.

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

μέρα που είναι, πεθύμησα να σας μεταφέρω τη δική μου άποψη για την ιδιότυπη ενασχόληση μου με τα κοινά και το λόγο που κάνω μακροβούτια στο βαθύ λάκκο και ψαρεύω στα θολά νερά της αναπηρίας.

Κύριος και πρωταρχικός μου σκοπός είναι να ερευνηθούν, να περιγραφούν και να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ τα πράγματα του βάθους και τα παραλλαγμένα λόγια. Η εποχή μας και τα μέσα της ευνοούν τον ανυπόστατο, επιφανειακό, φαύλο και αναλώσιμο λόγο, ενώ η ενασχόληση με έργο που δεν αμείβεται ή δεν εξαργυρώνεται (δηλ. έργο βάθους) θεωρείται χάσιμο χρόνου.

budget esamea 2018Πάμε τώρα στο προκείμενο. Αν δείτε τις οικονομικές καταστάσεις της ΕΣΑμεΑ από τη μια και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αναπηρία στη χώρα, καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι ο δικαιωματισμός είναι μια εξωραϊσμένη βιομηχανία της εποχής. Όταν αυτή η Τριτοβάθμια (σ.σ. επιτελική και όχι πεδίου) Οργάνωση εμφανίζει δαπάνη της τάξεως του 1,2 εκ. ευρώ σε προσωπικό (έμμισθο και μπλοκάκια) πείτε μου εσείς τι έργο παράγουν όλοι αυτοί για την αναπηρία και πόσοι από αυτούς που απασχολούνται είναι άτομα με αναπηρία.
Βλέπω, σήμερα (3 Δεκ.), ότι η ΕΣΑμεΑ διοργανώνει μια ημερίδα -στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την Αναπηρία- με αντικείμενο τη Σύμβαση των Η.Ε. και την εφαρμογή των συστάσεων από την πρόσφατη αξιολόγηση της χώρας. Μιλάει για εφαρμογή του Δικαιωματικού Μοντέλου, τη στιγμή που η ίδια έχει συνδιαμορφώσει και επικυρώσει το υφιστάμενο ιατρο-διοικητικό/φιλανθρωπικό μοντέλο ΚΕΠΑ. Καλεί δε σε αυτή την Ημερίδα μόνο τον Υπουργό Επικρατείας Γεραπετρίτη και δεν έχει καλέσει ούτε τον ΣτΠ (δηλαδή το Πλαίσιο Παρακολούθησης της Εφαρμογής της Σύμβασης κατά τον ν. 4488/2017) ούτε την ΕΕΔΑ (δηλ. την Επιτροπή που τα Ηνωμένα Έθνη προτείνουν στις συστάσεις τους να περιληφθεί στο Μηχανισμό Παρακολούθησης της Εφαρμογής της Σϋμβασης των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες). Τα συμπεράσματα δικά σας.

Επαναλαμβάνω ότι πρωταρχικός μου σκοπός είναι να περιγραφούν και να καταγραφούν τα πράγματα. Θαυμάστε σε αυτό εδώ το βίντεο τον παλμό του αυτοαποκαλούμενου Αναπηρικού Κινήματος. Μόνοι τους, οι αυτοαποκαλούμενοι κινηματίες, μαζί με ....κάποιους πολιτικούς στην εξέδρα, και η ...λιλιπούτεια πλατεία άδεια! Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιο ήταν το κόστος της διοργάνωσης αυτής της ημερίδας. Μπορούμε να έχουμε όμως μια εικόνα, καθώς ο προυπολογισμός έτους 2018 προβλέπει δαπάνη 60.000 ευρώ για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη. Η ΕΡΤ, βλέπετε, δεν παρέλειψε να στείλει κάμερα και προσωπικό να ...συν-καλύψει τη ....μεγάλη, γενικού ενδιαφέροντος και μαζικής συμμετοχής δραστηριότητα (σ.σ. βάλτε και το κόστος της ΕΡΤ, να δούμε που φτάνουμε). Και για να προλάβουμε τους ...υπερθεματιστές των δικαιωμάτων, λέμε απλά ότι είναι δικαίωμα δικό μας και συνάμα καθήκον μας να ασκούμε κριτική και να ζητούμε λογοδοσία όταν δαπανάται δημόσιο χρήμα.

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/pagkosmia-imera-atomon-me-anapiria/

pis kepa gnvmodotisiΠαρεμπιπτόντως, σας αποστέλλω, ενδεικτικά, ένα έγγραφο που επεδίωξα να φτάσει στα χέρια μου (σ.σ. και αφορά σε καταγγελία μου) το οποίο αποκαλύπτει το βάθος και τα μέσα της πολιτικής χειραγώγησης της αναπηρίας και του διοικητικά οργανωμένου εγκλήματος κατά των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για ένα από τα έγγραφα που έλαβα ύστερα από πίεση προς τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξει τον ΕΦΚΑ/ΚΕΠΑ και να τοποθετηθεί επί της δυνατότητας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας του Υπουργείου Εργασίας (ΚΕΠΑ) να διενεργεί Ιατρικές Πράξεις του αρθ. 1 του ν. 3418/2005 / Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας. [Έχετε ήδη δημοσιεύσει άρθρο μου (και σας έχω χορηγήσει αποδεικτικά έγγραφα) που αποδεικνύουν ότι οι ανώνυμες επιτροπές ιατρών του ΚΕΠΑ παραποιούν παθήσεις αιτούντων πιστοποίηση της αναπηρίας τους]. Είχα, λοιπόν, ζητήσει από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης να αποφανθεί ποιο ελεγκτικό Σώμα είναι αρμόδιο για τον έλεγχο του ΚΕΠΑ, Και εφόσον το ίδιο το ΚΕΠΑ διατείνεται ότι οι ανώνυμες Επιτροπές του ασκούν διαγνωστική ιατρική, τότε θα ανέμενα την αρμοδιότητα ελέγχου να την έχει το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας & Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Εν τέλει, η γενική Επιθεωρήτρια επέλεξε να στείλει την καταγγελία μου για έλεγχο στο ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), το οποίο με τη σειρά του μου απαντά ότι το ΚΕΠΑ μπορεί να κάνει Ιατρικές Πράξεις και ότι αυτό είναι σύννομο!  Δηλαδή, η ίδια η Επιθεωρήτρια και το ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ για θέματα Υγείας ΣΕΕΔΔ προσφέρουν πλήρη κάλυψη (συγκάλυψη) στο ΚΕΠΑ. Το χειρότερο είναι ότι το έγγραφο αυτό το χορήγησαν στην Ποινική Δικαιοσύνη ως πρόσχημα για να βάλει η τελευταία την μήνυσή μου κατά των ιατρών του ΚΕΠΑ και άλλων εμπλεκομένων (ιατρών, διοκητικών και κυβερνητικού παράγοντα) στο αρχείο (κατά άρθ. 43 ΚΠΔ).

seed kepa1 2Έχω καλύψει τα προσωπικά στοιχεία στο έγγραφο. Αν θέλετε μπορείτε να το δημοσιεύσετε και να ζητήσετε από όλους τους ανευθυνο-υπεύθυνους να τοποθετηθούν (Υπουργός Υγείας, Υπουργός Επικρατείας, ΚΕΣΥ, ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΣτΠ, ΕΣΑμεΑ, ΕΕΔΑ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Υπουργός Δικαιοσύνης/Σημείο Αναφοράς της Σύμβασης των Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, κ.α.), μαζί με την επιστολή που επισυνάπτω και που κάνει λιανά τα νομικά της υγείας/ιατρικής της αναπηρίας. Επιπλέον, σας αποστέλλω και μια γνωμοδότηση -την οποία κατάφερα νομίμως να αποσπάσω- του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία μας λέει ότι την αρμοδιότητα για να αποφανθεί "αν εντός του ΚΕΠΑ είναι νόμιμο να διενεργούνται ιατρικές πράξεις (ιατρικές διαγνώσεις/γνωματεύσεις υγείας)" την έχει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας. Συνεπώς, ο Ειδικός Γραμματέας (σ.σ. πολιτικό πρόσωπο) του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου (!!!) κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης παρανόμως αποφαίνεται και διαπράττει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Και το επόμενο και πλέον κρίσιμο ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το ακόλουθο: ο/η Εισαγγελέας (σ.σ. και είναι περισσότεροι από ένας/μια) που έχουν έλθει σε γνώση του/της/τους τα παραπάνω και θέτει/θέτουν την υπόθεση στο αρχείο, χωρίς καν να ζητήσει/ζητήσουν από το ΚΕΣΥ γνωμοδότηση, τι είδους αδίκημα διαπράττει/διαπράττουν; Το έχουμε αφήσει στην κρίση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και...αναμένουμε, ενώ συνεχίζουμε την έρευνα, την περιγραφή και την καταγραφή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη στήριξη.

Γ.Β.Σ

Θέτουμε τα ρητορικά (πλην ουσιαστικά για τη υπόσταση, τη ζωή, την υγεία, την επιβίωση και τα προστατευόμενα από το Σύνταγμα, το νόμο και τις διεθνείς συνθήκες δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως και για την πλήρωση και τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου και την ελευθερία της επιστήμης) ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας και Ιατρό κ. Β. Κικίλια, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ΕΣΑμεΑ, τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και κάθε αρμόδιο:

α) είναι ο ΕΦΚΑ και δη το ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας του ν. 3863/2010) μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τουτέστιν έχει το Υπουργείο Υγείας αδειοδοτήσει τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΠΑ ως οργανισμό/δομές παροχής υπηρεσιών υγείας και εκτέλεσης ιατρικών πράξεων / ιατρικών διαγνώσεων-γνωματεύσεων του άρθρου 1 του ν. 3418/2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας);

β) έχουν οι ιατροί-μέλη των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕΠΑ το δικαίωμα να διενεργούν εντός του ΚΕΠΑ Ιατρικές Πράξεις κατά την πρόβλεψη του ΚΙΔ, ήτοι να εκτελούν καθήκοντα διαγνωστικής ιατρικής και να αποφαίνονται επί της υγείας του αιτούντος πιστοποίηση της αναπηρίας του, και αν ναι, γιατί οι ιατροί αυτοί τελούν εν ανωνυμία και οι "ιατρικές τους διαγνώσεις" εκδίδονται με τη μορφή διοικητικής πράξης για κάθε νόμιμη χρήση και υπογράφονται από διοικητικό προϊστάμενο;

γ) πως είναι δυνατόν να διασφαλίζονται τα δικαιώματα του ασθενούς αν μια “ιατρική διάγνωση” εκτελείται στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας (υπαγόμενης στον ΚΔΔιαδ 2690/1999), ενέργεια που συνιστά μονομερή επιβολή της βουλήσεως της Διοίκησης και αποκλείει την ενημέρωση και έγκυρη συναίνεση του ασθενούς, ήτοι οδηγεί σε έκδοση εκτελεστής ατομικής διοικητικής πράξης, και την οποία ο ασθενής δεν μπορεί να αρνηθεί ή να αμφισβητήσει, παρά μόνον προσφεύγοντας στο ανώτερο ιεραρχικά όργανο (ΒΥΕ/δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή) κι εν τέλει στα διοικητικά δικαστήρια (σ.σ. διοικητική διαφορά ουσίας);  

δ) αν οι ανώνυμοι ιατροί-μέλη των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ ασκούν σύννομα εντός αυτού διαγνωστική ιατρική, πως διασφαλίζονται τα παρακάτω δικαιώματα του ασθενούς, ήτοι: 1) η έγκυρη συναίνεση ή το δικαίωμα άρνησης σε διαγνωστική πράξη κατά τις προβλέψεις του ΚΙΔ (αρθ. 12) και του ν. 2071/1992, 2) το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Θεράποντος Ιατρού (αρθ. 5, 7 σε συνδυασμό με 21 Σ), 3) η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών περίθαλψης/εξέτασης και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια (αρθ. 47 του ν. 2071/1992), 4) το καθήκον αληθείας και η υποχρέωση ενημέρωσης του ιατρού στον ασθενή (αρθ. 11 ΚΙΔ); Και πως είναι δυνατόν ένας ανώνυμος ιατρός των Επιτροπών του ΚΕΠΑ να προβαίνει σε ιατρική διάγνωση, τη στιγμή που ο ασθενής δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο ιατρός και που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη θεράποντος ιατρού, καθώς μετά εγκαταλείπει τον ασθενή και κρύβεται;

ε) τι συνιστά για την επιστημονική ελευθερία του άρθρου 16 του Συντάγματος το γεγονός ότι εμφανίζονται ιατροί μέλη των Επιτροπών του ΚΕΠΑ να καταργούν τον Θεράποντα Ιατρό του ασθενούς και τις Ιατρικές Πράξεις/Ιατρικά Πιστοποιητικά αυτού (σαν να είναι ανώτεροί του), καθώς οι ιατροί αυτοί συχνά προβαίνουν σε δικές τους “διαγνώσεις” και αλλοιώσεις / παραποιήσεις των παθήσεων του ασθενούς (σ.σ. του αιτούντος πιστοποίησης της αναπηρίας του), εν αγνοία τόσο του τελευταίου, όσο και του Θεράποντος Ιατρού του; Είναι οι ιατροί του ΚΕΠΑ “ανώτεροι” από τους Ιατρούς του Υπ. Υγείας και υπόκειται η ιατρική επιστήμη -όσον αφορά στην υγεία των ΑμεΑ- σε ιεράρχηση από τους εισαγγελείς και τους δικαστές; Επιπλέον, γιατί η Πολιτεία επιτρέπει σε ιατρούς να ασκούν δικαστικά καθήκοντα;

στ) τι συνιστούν τα παραπάνω όταν πρόκειται ειδικά για άτομα με αναπηρίες που εντάσσονται στην ψυχιατρική κατηγορία, αν όχι ναζιστική ή σοβιετικού τύπου πολιτική και πρακτική;  

ζ) έχετε υπόψη σας κ. Υπουργέ ότι οι ιατροί μέλη των Επιτροπών ΚΕΠΑ (υπό την ιδιότητά τους ως ιατροί του ΕΟΠΥΥ ή ως ιδιώτες ιατροί) εκδίδουν εισηγητικούς φακέλους, την ίδια στιγμή που συμμετέχουν στις Επιτροπές του ΚΕΠΑ; Και πως μπορούμε να ξέρουμε -καθώς στις Επιτροπές συμμετέχουν ανωνύμως- ότι ένας ιατρός δεν αξιολογεί τον δικό του εισηγητικό φάκελο;

Η πρακτική που ακολουθεί το ΚΕΠΑ, και αυτό τεκμηριώνεται από επίσημη ομολογία των συντελεστών του, αποδίδει μια κατάσταση κατά την οποία θεωρείται καθήκον η αλλοίωση/παραποίηση/απόκρυψη/επινόηση παθήσεων και βαρύτητας αυτών από τις Επιτροπές του ΚΕΠΑ προκειμένου να "μειωθεί" (σ.σ. εξαφανιστεί) η Αναπηρία. Είναι εξόχως σοβαρό και επονείδιστο έγκλημα κ. Υπουργέ να προσέρχονται στο ΚΕΠΑ ασθενείς με επίσημες διαγνώσεις παθήσεων από Δημόσια Νοσοκομεία και να εξέρχονται με άλλες παθήσεις, επινοημένες από τις Επιτροπές του ΚΕΠΑ, υπό το πρόσχημα ότι οι ανώνυμες Διοικητικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ ...διαφυλάσσουν τα ....συμφέροντα της πολιτείας, εκμηδενίζοντας τη διάγνωση και τα επίσημα ιατρικά πιστοποιητικά του Θεράποντα / Παραπέμποντος Ιατρού.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τα παραπάνω τίθενται εν είδει τελεσιγράφου, διότι δεν ομιλούμε απλά για αβελτηρία του Υπουργείου σας αλλά για ανοχή και συγκάλυψη (σ.σ. από όλες τις Κυβερνήσεις μετά τη σύσταση και έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠΑ - 2010) εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, για συστηματική και συστημική εξαφάνιση των αναπήρων της Χώρας, για πολιτική κατάχρηση της ιατρικής/ψυχιατρικής που προσιδιάζει στο ναζιστικό πρόγραμμα Aktion T4 και στην ψυχιατρoδικαστική πρακτική του Serbsky Institute της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Κύριε Υπουργέ της Υγείας, για να μην χάνουμε αμφότεροι χρόνο και ενέργεια, σας παραπέμπουμε σε έγγραφο που ήδη γνωρίζετε και που έχει εκδοθεί από το δικό σας Υπουργείο. Αναφερόμαστε στο με αρ. πρωτ. 124/18 της 18-04-2019 έγγραφο της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, το οποίο υπογράφεται από την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μ. Μητροσύλη και αποδίδει περιεκτικά τα έργα και της ημέρες του ΚΕΠΑ. Το έγγραφο αυτό απευθύνεται στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας. Εκτός και αν ο απερχόμενος Υπουργός το πήρε στο σπίτι του ή το εξαφάνισε. Επιπλέον, στην παραπάνω Επιτροπή κατατέθηκε στις 18-09-2019 καταγγελία (αρ. πρωτ. 399 & 400) που αποτυπώνει με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία το ζόφο που με πολιτική κάλυψη έχει εγκατασταθεί στα πεδία της πιστοποίησης της αναπηρίας.

Αναμένουμε από εσάς, ειδικά, και το Υπουργείο σας, κ. Υπουργέ Υγείας να “πατήσετε πόδι” στο ΚΕΠΑ. Είναι αδιανόητο να “κυβερνάνε” την Αναπηρία ένας Υφυπουργός Εργασίας και πλήθος από ανεξέλεγκτα στοιχεία.

Λυπούμεθα επίσης που οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας ποιούν την νήσσα. Ειδικά ο Ιατρικός Συλλογος Αθηνών και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει με το ΚΕΠΑ, και προφανώς και το δικό σας το ΚΕΣΥ γνωρίζει.

Με την προσήκουσα τιμή
Γ.Β.Σ.

Υ.Γ. Αν τα παραπάνω συνεχίζουν να φαντάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τότε κ. Υπουργέ δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ότι πρόκειται περί εκτροπής ολκής, ότι η Πολιτεία εφαρμόζει απροκάλυπτα σχέδιο Ευγονικής δια της εξαφάνισης των πραγματικών αναπήρων, και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.