Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα άτομα με αυτισμό πρέπει να εγκλειστούν σε ψυχιατρεία, αποφαίνεται το ΚΕ.Π.Α. με την ένοχη σιωπή της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης!

einsteinΈλαβα χθες μια καταγγελτική επιστολή από τον κ. Γ.Σ. (το πλήρες όνομά του δεν δημοσιεύεται προς το παρόν για ευνόητους λόγους, είναι όμως στη διάθεση του "Rib and Sea") την οποία δημοσιεύω αυτούσια μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνει.

Καθώς ουδείς δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την απίστευτη αυτή υπόθεση, η οποία έχει πολλούς διαπλεκόμενους αποδέκτες, είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω την παρακολούθηση αυτής της θλιβερής, για την κοινωνία μας, ιστορίας, γιατί φαίνεται πως υπάρχει πολύς ακόμη δρόμος μέχρι την δικαίωση των αγώνων του κ. Γ.Σ. για ένα εκπληκτικής διανοητικής ικανότητας ενήλικο άτομο της οικογενείας του, αλλά και όλα τα άτομα με ανάλογα προβλήματα τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιμετωπίζονται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σαν άτομα που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης και εγκλεισμού σε ψυχιατρικά ιδρύματα, με την ανοχή και ένοχη σιωπή των οργάνων της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Αξιότιμε κ. Παπαδόπουλε,

Σας παρακαλώ θερμά να προβάλετε κάποια εξόχως σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία/έγγραφα αναφορικά με το pogrom που υλοποιείται (σ.σ. μέσω του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας / ΚΕ.Π.Α.) κατά των αναπήρων πολιτών της χώρας. Δυστυχώς υπάρχει μια ακατανόητη ομερτά, ακόμα και στις τάξεις των φερόμενων ως προστατών και προωθητών των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, που δεν έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να λάβουν δημοσιότητα οι πληροφορίες και τα έγγραφα που σας αποστέλλω.

Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε ότι πριν από ένα μήνα, ύστερα από έρευνα τριών ετών, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά 75 σελίδων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με πλήρη νομική τεκμηρίωση και πλήθος αποδεικτικών στοιχείων και εγγράφων (πάνω από 250 σελίδες) για τα έργα και τις ημέρες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), τους παράπλευρους μηχανισμούς και τις πολιτικές προεκτάσεις της χειραγώγησης και του ελέγχου της αναπηρίας.

Η έρευνά μου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν η Επιτροπή ανωνύμων (!) ιατρών του ΚΕ.Π.Α. (σ.σ. ιατροί του λεγόμενου Ειδικού Σώματος) παραποίησε πλήρως την πάθηση ενήλικου μέλους της οικογενείας μου, ατόμου με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (σ.σ. αυτισμό), προκειμένου να αποφύγει την αναγνώριση της δια βίου αναπηρίας που συνιστά ο αυτισμός και την συνεπαγόμενη απόκτηση δικαιωμάτων και ωφελημάτων. Το έγγραφο Νο 1 που σας αποστέλλω αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη πρακτική γίνεται κατά σύστημα. Με τον τρόπο αυτό εξαφανίζονται οι άνθρωποι με αυτισμό, νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down και άλλες συναφείς χρόνιες παθήσεις. Στο βαθμό που αναφερόμαστε στην πλέον ευάλωτη και πολυπληθή κοινωνική ομάδα (ΑμεΑ), τολμώ να πω ότι στη χώρα εκτελούνται, τα τελευταία 9 χρόνια (με την έναρξη λειτουργίας του ΚΕ.Π.Α. / πρώτος μνημονιακός νόμος ν.3863/2010), εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κι αυτό αποκρύβεται τόσο από την ιατρική κοινότητα όσο και από τους ελεγκτικούς θεσμούς και οργανισμούς της πολιτείας, ακόμα και από τη Δικαιοσύνη.

Με προσωπικό αγώνα προκάλεσα, μεταξύ άλλων, με καταγγελία μου για λογαριασμό ενήλικου μέλους της οικογένειάς μου, την έκδοση της απόφασης 20/2019 της ΑΠΔΠΧ, με την οποία "έσπασε" το απόρρητο των ονομάτων των ιατρών-μελών των Υγειονομικών  Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α. Επίσης, προκάλεσα την έκδοση απόφασης από την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες (απόφαση 42/2017 CRPD), η οποία αποκαλύπτει ότι και η ίδια η Επιτροπή (CRPD Committee) καταπατά τα Δικαιώματα των Ψυχικά Πασχόντων, γνωρίζει τα πάντα για το ΚΕ.Π.Α. αλλά για κάποιο ακατανόητο λόγο δεν αποφασίζει να παρέμβει, καίτοι έχω ζητήσει με πλήθος στοιχείων να ξεκινήσει inquiry.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, αφενός επέτρεψε στη χώρα (Ελλάδα) να αντικρούσει τα καταγγελλόμενα μέσω του ίδιου του δράστη (δηλ. του ΕΦΚΑ/ΚΕ.Π.Α.) και όχι μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών (Δ/νση Δ4) το οποίο είναι από το νόμο (π.δ. 230/1998) αρμόδιο για τη διαχείριση ατομικών προσφυγών ενώπιον διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων, αφετέρου (βασιζόμενη σε ψεύδη του ΕΦΚΑ) δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης και απεφάνθη ότι πρέπει να πάμε στο Διοικητικό Δικαστή προκειμένου να αποφασίσει αυτός (!) από ποια πάθηση πάσχει το μέλος της οικογενείας μου. Ήτοι, να κάνει ο Διοικητικός Δικαστής ιατρική διάγνωση !!! Να αποφασίσει, δηλαδή, ο Διοικητικός Δικαστής αν το μέλος της οικογενείας μου πάσχει από την πάθηση που βεβαιώνει ο καθηγητής και θεράπων ιατρός του και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που του χορήγησε τον εισηγητικό φάκελο ή αν πάσχει από την πάθηση που του φόρτωσε στο κεφάλι εν κρυπτώ η (διοικητική) επιτροπή των ανωνύμων ιατρών του ΚΕΠΑ! (σ.σ. συλλογικό διοικητικό όργανο το οποίο εκδίδει αποφάσεις πιστοποίησης ποσοστού αναπηρίας, οι οποίες -κατά τον ΣτΠ και το ΣΤΕ- συνιστούν διοικητικές πράξεις, ήτοι υποχρεωτικές γνωμοδοτήσεις που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά της εκτελεστής διοικητικής πράξης).

Με απλά λόγια, διοικητικές επιτροπές που καθήκον τους είναι όχι η διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική (σ.σ. άλλωστε το ΚΕ.Π.Α. και ο ΕΦΚΑ δεν συνιστούν δομές υγείας) αλλά ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας του ασθενούς (κατά τον ν. 3863/2010), προβαίνουν καταχρηστικά και παρανόμως σε καταναγκαστικές-υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις καταργώντας την πραγματική κλινική κατάσταση του ασθενούς και τον θεράποντα ιατρό του, την προσωπικότητα του ασθενούς και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του. Ομιλούμε για πολιτικά στρατευμένη ιατρική, και δη ψυχιατρική, ανωνύμων ιατρών, η οποία - στην προσπάθειά της να περικόψει, να μειώσει και να εξαφανίσει την αναπηρία - φτάνει σε σημείο να εκτελεί σαδιστικά, συστηματικά και μαζικά συμβόλαια εξόντωσης των αναπήρων, ειδικά των ψυχικά πασχόντων (σ.σ. ιστορικά έχει καταγραφεί, με τραγικές συνέπειες, η χειραγώγηση της ψυχιατρικής για πολιτικές σκοπιμότητες, κι αυτό επαναλαμβάνεται σήμερα στη μνημονιακή Ελλάδα με το υβρίδιο του ΚΕ.Π.Α που έχει παραχωρηθεί στο αναρμόδιο για θέματα Υγείας Υπουργείο Εργασίας). Όλα αυτά τα “αλγεινά-ωραία” συμβαίνουν με την ανοχή, αν όχι τη συγκάλυψη και συνέργεια, του ΣτΠ, των Επιστημονικών / Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, του ίδιου του Υπουργείου Υγείας, των επίσημων και θεσμοθετημένων εκφραστών του λεγόμενου Αναπηρικού Κινήματος, των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας, ακόμα και της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Είναι περισσότερο από αναγκαίο να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα για το αλγεινό φαινόμενο ΚΕ.Π.Α. και ρεπορτάζ στο λεγόμενο "σφαγείο" της αναπηρίας στην οδό Πειραιώς 181 στην Αθήνα (εξεταστικό κέντρο της αναπηρίας / πρώην ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή σας.

Με τιμή,

Γ.Β.Σ

moh psychiatry kepa1moh psychiatry kepa2Αποδεικτικά Έγγραφα και Στοιχεία.
Αναφέρομαι στα ακόλουθα (για τα 1 και 2 επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα):

1. Έγγραφο της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, το οποίο επιβεβαιώνει την πρακτική εξόντωσης των ψυχικά πασχόντων

2. Ερώτηση του Ευρωβουλευτή κ. Ζαγοράκη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την αλλοίωση και τροποποίηση παθήσεων νοητικά ασθενών από τις Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α.
http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2019-000511_EN.html
και Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2019-000511-ASW_EN.html

3. Οι καταληκτικές παρατηρήσεις (Concluding Οbservations), η έκθεση δηλαδή με τα ευρήματα και τις παρατηρήσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία συντάχθηκε ύστερα από την αξιολόγηση της εφαρμογής της Σύμβασης από το μέλος Ελλάδα (3-4 Σεπτ. 2019), δεν έχει ακόμα αναρτηθεί, μεταφραστεί και δημοσιοποιηθεί στο εσωτερικό από τους φορείς που έχουν αυτή την υποχρέωση, ήτοι το Συντονιστικό Μηχανισμό (Γραφείο Πρωθυπουργού - Υπουργός Επικρατείας), το Σημείο Αναφοράς (ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Υπουργείο Δικαιοσύνης), την ΕΣΑμεΑ, τον ΣτΠ και την ΕΕΔΑ. Ομιλούμε για ανειλημμένη υποχρέωση τους βάσει νόμου (4488/2017.) και η οποία αναφέρεται ρητά στο τέλος του κειμένου της Έκθεσης της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών. Προφανώς, οι παραπάνω ελληνικοί φορείς θεωρούν ότι ούτε τα ΑμεΑ χρειάζεται να γνωρίζουν πολλά ούτε η κοινή γνώμη και η επιστημονική (ιατρική, νομική, κ.α.) κοινότητα.

Το κείμενο της έκθεσης (στα αγγλικά) βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών:

https://tbinternet.ohchr.org/SitePages/Home.aspx

Το σημείο 53 της έκθεσης αναφέρει με σαφήνεια αυτή την υποχρέωση:

"The Committee requests the State party to disseminate the present concluding observations widely, including to non-governmental organizations and organizations of persons with disabilities, and to persons with disabilities themselves and members of their families, in national and minority languages, including sign language, and in accessible formats, and to make them available on the government website on human rights".