Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τον έβγαλαν πέντε χρόνια φυλακή.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

psyxiatroiΟ τίτλος του αρθριδίου τούτου αποτελεί ατάκα του μακαρίτη εξαδέλφου Γιάννη. Αποδίδει πλήρως τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που έσπευσε να εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές που ανέμενε να χάσει. Με τις ευλογίες της ΝΔ φυσικά.

Έτσι, οι καταχραστές του ιδιωτικού τομέα που είναι προσομοιάζει  στον δημόσιο τομέα αποδίδονται πάλλευκοι στην κοινωνία.

Ο εντιμότατος κ. Φλώρος εκτός φυλακών με 5 χρόνια  φυλακή. Του αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά. Του πρότερου σύννομου βίου και της ειλικρινούς  μεταμέλειας, αφού  προσπάθησε να αποκαταστήσει τη ζημία επιστρέφοντας € 85 εκ. Εγώ γιατί θυμάμαι ότι είχε φάει € 250 εκ.; Πάλι λάθος; Αυτός δεν ήταν που αποφυλακίστηκε επ’ ολίγον με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά; Αυτό δεν μέτρησε.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο βασανιστική γίνεται η απορία: ποιός έδωσε σε ποιόν πόσα, για να ψηφισθεί ο νέος Ποινικός Κώδικας;

Ευτυχώς που ο Κούλης ανέλαβε προσωπικά να τακτοποιήσει τα ασυνόδευτα «προσφυγόπουλα». Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε μερικές δεκάδες χιλιάδων ακόμη μαζί με τα συνοδευόμενα.

Πάντως δεν μπορώ να συγχαρώ τον ΥπΕξ Δένδια που απείλησε με απέλαση τον Λίβυο πρέσβη, αν δεν ανακληθεί η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης που καταργεί την ελληνική ΑΟΖ σε Καστελλόριζο και Κρήτη. Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει καλά την είδηση και νόμισα πως αναφερόταν στον Τούρκο πρέσβη. Μετ’ ου πολύ προσγειώθηκα στην πραγματικότητα των 300 αμνοεριφίων που με αντιπροσωπεύουν. Και στην είδηση ότι το 1/3 των μελών της Επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην Πασόκοι. Με τρομάζει η ιδέα, ότι μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει στην εξουσία για να ψηφίσει και νέο ΠΚ που θα καταργεί εντελώς το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Ή να πουν ότι και γι’ αυτό το έγκλημα απαιτείται έγκληση, όπως έκανε η ΝΔ με το αδίκημα της απιστίας εις βάρος τραπεζών.

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!