Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δεν μπορώ πάντως να πω ότι η ζωή μου δεν έχει ενδιαφέρον!

fib1Έχω πολλάκις αναφέρει ότι είχα στην κατοχή μου ένα ιπτάμενο φουσκωτό βαρκάκι και συγχρόνως ήμουν ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του κατασκευαστή του στην Ελλάδα (Polaris Motor s.r.l.) από το 2007. Το βαρκάκι αυτό ήθελα πριν από δύο χρόνια να το πουλήσω καθώς ούτε τα οικονομικά μου ούτε η ηλικία μου επέτρεπαν πλέον ιπτάμενη δραστηριότητα μ' αυτό (ήθελα ένα τουλάχιστον ακόμη άτομο να με βοηθήσει για να τοποθετήσω το φτερό επάνω στο σκάφος) ούτε χρήματα περίσσευαν για την συντήρησή του.

Επειδή δυσκολευόμουν πολύ να βρω αγοραστή, καθώς δεν υπάρχει (ακόμη) αναγνωρισμένη σχολή εκμάθησης χειριστών ιπτάμενων φουσκωτών στην Ελλάδα, το παρέδωσα τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Aimaro Malingri (στην Πάτρα) για να το πουλήσει αυτός στην Ιταλία και να μου δώσει τα χρήματα που θα μου αναλογούσαν μετά την αφαίρεση της προμηθείας του. Είχαμε μάλιστα συμφωνήσει να μου επιστρέψει το βαρκάκι στην περίπτωση που δεν μπορούσε ούτε αυτός να το πουλήσει.

Έκτοτε η τύχη του ιπτάμενου σκάφους μου αγνοείται. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου ο Ιταλός έλεγε στην αρχή ότι δεν βρήκε ακόμη πελάτη και πως μόλις έμπαινε η άνοιξη του 2018 θα υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για την πώλησή του. Μετά την άνοιξη του 2018 όμως, μέχρι και σήμερα, ο Aimaro Malingri εξαφανίστηκε! Έπαυσε να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις και στα e mail που του έστελνα, ενώ με μπλοκάρισε και στο facebook όπου είχα αρχίσει πλέον να τον αποκαλώ απατεώνα με αποτέλεσμα να εμφανιστούν άλλοι δύο "δαγκωμένοι" πελάτες από την Αγγλία και τη Ρωσία!

fib2Πριν από ένα περίπου μήνα μια φίλη μου, η οποία μιλάει Ιταλικά, του τηλεφώνησε και ο Malingri της απάντησε! Της είπε λοιπόν ότι βρίσκεται εκτός Ιταλίας, στο νησάκι Lampedousa, ότι θα επιστρέψει στην έδρα του στις αρχές Σεπτεμβρίου και ότι θα μπορώ τότε να πάω να πάρω το βαρκάκι μου το οποίο βρισκόταν στην αποθήκη του.

Χθες όμως, ένας άλλος καλός μου φίλος, ο φαρμακοποιός Νίκος Χατζηελευθερίου, που μιλάει κι' αυτός άπταιστα τα ιταλικά αφού έχει σπουδάσει στην Ιταλία, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς από τον Dario Graziani, έναν Ιταλό κατασκευαστή φτερών για tikes και ιπτάμενα φουσκωτά, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες θα γίνει άνοιγμα της αποθήκης του Malingri από τους Ιταλούς Carabinieri και θα εκποιηθεί το εμπόρευμα που υπάρχει στην αποθήκη του γιατί, προφανώς έχει οικονομικές εκκρεμότητες με πελάτες, αλλά και με το Δημόσιο, μετά την εξαφάνισή του εξ αιτίας της ενασχόλησής του με διακίνηση λαθρομεταναστών!

fibΣτη συνέχεια έπρεπε να βεβαιωθώ ότι το βαρκάκι μου βρισκόταν στην αποθήκη του Malingri και δεν έχει εξαφανιστεί. Ο φίλος μου εντόπισε τη σχετική σελίδα της Ιταλικής Υπηρεσίας στο facebook και ανάμεσα στις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί στην αποθήκη του Malingri ήταν το σκάφος μου, ο κινητήρας και το φτερό! Ο κινητήρας έχει μάλιστα ξηλωθεί, για να γίνουν προφανώς κάποιες εργασίες συντήρησης, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ γιατί ο Malingri έκρινε πως η διακίνηση λαθρομεταναστών ήταν πολύ πιο προσοδοφόρα απασχόληση...

Έστειλα αμέσως στην Ιταλική Υπηρεσία Εκποίησης όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω στα χέρια μου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ιπτάμενου φουσκωτού μου, και τώρα περιμένω να δικαιωθεί το ρηθέν "αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη".

Πού μπορεί τελικώς να μπλέξει κανείς!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος