Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μαντέψτε τι θέλουν να κάνουν.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

skipperΒρέθηκα και πάλι στην Ηρακλειά το τριήμερο 27-29 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να τελειώσω αυτό που είχα αφήσει στη μέση τον Ιούνιο. Να βρω το σπήλαιο του Αγ. Ιωάννη και να το βιντεοσκοπήσω. https://www.youtube.com/watch?v=H2a8y6ZkzYg&feature=youtu.be

Χθες το μεσημέρι ανέβηκα στο ύψωμα απέναντι απ' το λιμάνι για να καταγράψω τον εξαιρετικό ελιγμό που κάνει κάθε φορά ο πλοίαρχος του "Blue Star Naxos" προκειμένου να βάλει το μεγάλο πλοίο στο μικρό λιμάνι της Ηρακλειάς και να δέσει στο ντόκο του Αγ. Γεωργίου.

Η ώρα ήταν 1 μετά το μεσημέρι όταν στο λιμάνι κατέπλευσε ικανού μεγέθους ιστιοπλοϊκό το οποίο τιμόνευε γυναίκα με bikini. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι ότι οι προσπάθειες 45 λεπτών της ώρας να πλησιάσει η κυρία το ντόκο και να πρυμοδετήσει το σκάφος απέβησαν άκαρπες. Ένας άνδρας στεκόταν κατάπλωρα και κοιτούσε την αλυσσίδα της άγκυρας η οποία αρνιόταν πεισματικά να... μακρύνει και να επιτρέψει την πρυμοδέτηση του σκάφους, ενώ ένας άλλος καθόταν δίπλα της. Την συμβούλευε ή την παρηγορούσε δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητος.

Μετά από δεκάδες μπρος-πίσω χωρίς αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ξαφνικά η λιμενικός η οποία ενημέρωσε προφανώς την καπετάνισσα του ιστιοπλοϊκού ότι πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να απομακρυνθεί γιατί σε 15 λεπτά της ώρας αναμένεται το πλοίο της γραμμής.

Πράγματι η κυρία διέταξε "βίρα την άγκυρα" και απέπλευσε προς άλλο λιμενικό καταφύγιο ελπίζοντας να είναι πιο τυχερή ή ίσως να μακρύνει το έκταμα της αλυσσίδας. Το τελευταίο πάντως δεν το βλέπω...