Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σηκώθηκαν τα κολοκυθάκια να πηδήξουν τους μανάβηδες.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ert1Κατά το διαδίκτυο, το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από τον εγγονό τού Μίκη:

«Γιατι ο Μικης Θεοδωρακης ειναι περα και πανω απο οποιονδηποτε Σύλλογο, Κομμα, Παραταξη και δεν αμαυρωνεται απο τιποτε και απο κανεναν . . . Η ουσια ειναι οτι αυτος ο γιγαντας θα παραστει εκει παρα την κλονισμενη του υγεια για να δωσει ενα πολυ σημαντικο μηνυμα στον ελληνικο λαο . Ενα μηνυμα που προαισθανομαι οτι θα ειναι πολυ γενικοτερο του Σκοπιανου ζητηματος. Μια ισως τελευταια κραυγη σε ενα λαο που καποιοι μεθοδευμενα κοιμησαν τα τελευταια 8 χρονια . . .

Το ρομαντικό στοιχείο είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορούν όσοι αυτοαποκαλούνται αριστεροί να θεραπεύουν τη σύσταση της κοινωνίας και να μπορούν να έχουν πραγματικά αριστερές ιδέες. Εάν λείπει αυτό τότε δεν μπορούν παρά μονάχα να είναι περισσότερο στρατευμένοι, στρατευμένοι μονάχα και σε σημείο που πλησιάζουν τον Εθνικοσοσιαλισμό, μιλώ για τα κόκκινα σπρέι ωσάν αίματα πεταμένα στο πλατύ γυαλί στις δύο πόρτες της εισόδου του παππού μου - και για το μήνυμα, - Η ιστορία σου ξεκινάει απ' το βουνό και καταλήγει στον Εθνοβούρκο της πλατείας συντάγματος - Εάν δεν υπάρχει πλέον δικαίωμα ή χάσαμε ακόμη και αυτό - δλδ να μπορούμε να μιλάμε, τότε έχουμε μπει αναμφίβολα σε μία έκλυση ηθών βαθειάς κοινωνικής σήψης και μη συνειδητοποιημένης αυτοπροβοκατόρικης ουσίας και πεπρωμένου.»  την αντεπίθεση όλο το Συριζομάνι: από τον σκουλαρικάτο Κυρίτση μέχρι τους κόκκινους κονδυλοφόρους της ΕφΣΥν, στον Κούλογλου και τ’ άλλα τα παιδιά.

Και μετά διάβασα αυτό:

«Makis Roussos

kasidiaris.mikisΝα ενημερωσω τους φίλους οτι δεν απαντησα σε καμμία ευχη στα γενέθλια μου 22/01 γιατι στις 7 Ιανουαριου μπλοκαριστηκε ο λογαριασμος μου για 30 μερες απο τα ηλεκτρονικα τσιράκια του Συριζα, αυτη την παράταξη που υποτιθεται οτι παντα μαχοταν υπερ της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λογου . Κι ολα αυτα γιατι το ιδιο μεσημερι ηρθαν στο μαγαζι μου καποιοι φίλοι της αντιπολιτευσης και ανεβασα φωτογραφια μαζι τους !!! Μετα απο 3 ωρες εκλεισαν μαζι με το δικο μου άλλα 4 προφίλ, ενω στο λογαριασμό μου στο instagram εγιναν 200 reports οτι ειναι ψεύτικος.

Να ενημερωσω τα ανανδρα ανθρωπάκια οτι μπορει να γραφω ποστς εναντια στην εξαπατηση του ελληνικου λαου και την αθλια διακυβερνηση που επηρεαζει καθημερινα απο το 2015 εως και σημερα προς το χειρότερο την ζωη ολων μας , αλλα και πριν απο το 2015 αν μπουν και ψαξουν αυτα τα αεργα ατομακια τον λογαριασμό μου θα δουν οτι και το 2013 και το 2014 το ιδιο εκανα ενάντια στα λαθη της κυβέρνησης Σαμαρα, στο ενφια, στην υπερφορολογηση κλπ και τους "στολιζα" οπως επρεπε.  Ανατρεξτε τοτε να δείτε τι μπινελικι τους εριχνα , αλλα αυτοι δεν με μπλοκαραν . Αρα χουντα κ φασιστες ειστε εσεις και μονο εσεις , συριζαιοι. Κι οι προηγουμενοι ειχαν κανει λαθη , εσεις ομως κοροιδεψατε τον κοσμο ενω ξερατε οτι δεν μπορει να γινει τιποτα απο αυτα που υποσχεστε ! Και ριξατε την χωρα στον γκρεμό ! 3 χρονια μονο λάθη !!!! Ευτυχώς εγω τελευταια στιγμη προ καλπης εκανα το σωστο. Σταματήστε να ασχολειστε λοιπον με πολιτες που βιωνουν την καταντια της αγορας, λενε ελευθερα την γνωμη τους και σκεφτείτε τι θα κανετε εσεις σε 1,5 χρονο που θα επιστρεψετε στην ανυπαρξια σας. Ενδεχομένως σας ενοχλει το οτι απασχολω εργατικα 100 ανθρώπους γλιτώνοντας τους απο τη κάθε λογής σκλαβιά των επιδομάτων».

Και η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη τη βρώμικη δουλειά της: αγώνα μέχρις εσχάτων για τη διατήρηση της καρέκλας. «Εσείς Μακεδονία; Εμείς Novartis». Μέγα σκάνδαλο, αλλά τόση σύμπτωση ρε φιλάρες; Τώρα; Την επομένη  του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου που σας πόνεσε; Και δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα! Πλάκωσε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ο πάλαι ποτέ κάτοικος Αιγάλεω. Για τόση ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μιλάμε. Εντάξει, ξέρουμε ότι η κ. Ξένη δέχεται στο γραφείο της γόνους φιλενάδων της και τους κάνει χατιράκια με εντολές προς τους ιεραρχικώς κατωτέρους της, αλλά στα μουλωχτά. Όχι μέρα μεσημέρι που δέχεται κυβερνητικούς παράγοντες για σοβαρές πολιτικοοικονομικές υποθέσεις. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίει η αντιπολίτευση που κάθε φορά που η κυβέρνηση ανακαλύπτει ένα σκάνδαλο των προηγούμενων, οι προηγούμενοι δεν τη ρωτάνε: «Το άρθρο 86 του Συντάγματος θα το καταργήσουμε  ή το έχετε ανάγκη;».

Το βράδυ της 04.02.2018 μία φίλη έγραψε:

ethnovourkos«Ναι είμαι πατριώτης διεθνιστής, περιφρονώ τον φασισμό σε όλες του τις μορφές, προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη. Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι, δειλοί τρομοκράτες, σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες.

Την πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του... 'Οτι εκστόμισε την παραπάνω Αλήθεια στην Πλατεία Συντάγματος ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων... Μεγάλο το σθένος του, μεγάλη η διαύγειά του, μεγάλη η σημερινή του προσφορά στην Πατρίδα... Θέλω να ελπίζω μεγάλο το πλήγμα για τους αποδέκτες. Περιμένω λυσσαλέες απαντήσεις..» .

Και πέτυχε διάνα.

Η μικροσκοπική χώρα μας με την χωρίς όρια ιστορία πολιτισμού και αγώνων για την ελευθερία έχει αναδείξει ελάχιστους σύγχρονους επιφανείς παγκόσμιου διαμετρήματος. Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Καζαντζάκη, Μίκη. Τον Μίκη τον μικρό τον Μέγα που θα ‘λεγε ο Ελύτης. Και βγήκατε σεις τα σκουλήκια ν’ απλώσετε έρποντας το θολό βλέμμα σας στην κορυφή του Ολύμπου. Αιδώς Αχρείοι!

Σώτος – μη ανήκων εις την σιωπηράν πλειοψηφίαν του κανα-πέος του ΥπΕξ Nick Gozzilla.