Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πωλητική αλητεία de lege Nov-artis.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

klironomiaΣαν τα χιόνια!  Ένα χρόνο δούλευαν τη μεγάλη αποκάλυψη του «μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών» κατά τον  τέως Εισαγγελέα, τέως Διοικητή της ΕΥΠ, νυν Αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για τη  πάταξη της διαφθοράς των άλλων.

http://makpress.blogspot.gr/2017/01/de-lege-nov-artis.html
https://taxalia.blogspot.gr/2012/01/blog-post_327.html
http://makpress.blogspot.gr/2017/07/blog-post_90.html

Λες και δεν ξέραμε πώς συνταγογραφούνται τα φάρμακα. Δεν είχαμε ακούσει για προμήθειες σε γιατρούς, για συνέδρια  της πλάκας με δωρεάν διαμονή σε πολυτελείς προορισμούς.  Δεν είχε ακουστεί τίποτε απ’ όλ’ αυτά. Να κατηγορούν, όμως, και τον Πικραμμένο! Δεν είναι και το καλλίτερο παιδί, αλλά...

Πάντως ο Καραμανλής και ο Γιωργάκης απ’ έξω. Έτσι κ. Παπαγγελόπουλε;
Αχ αυτά τα σύννεφα που δεν εννοούν ν’ αδειάσουν!

Βάρα συσσίτιο Αλαίκσοι! Η παρτίς εν κινδύνω!

Σώτος   -  ασκεπής οσιομάρτυς και της «πρώην με φόρα Αριστεράς» περιόδου.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Αγαπητέ Σωτήρη, θα μου επιτρέψεις να διευκρινίσω ένα σημείο του άρθρου σου στον σύνδεσμο http://makpress.blogspot.gr/2017/01/de-lege-nov-artis.html για το οποίο, προφανώς, έχεις ελλιπή πληροφόρηση. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι για τον τέως "φίλο" μου και νυν "κουμάντο" στο Υπουργείο Υγείας, Παύλο Πολάκη, δεν τρέφω καμμία εκτίμηση. Και έχω τους λόγους μου, βεβαίως. Λόγους τους οποίους έχω πολλές φορές εκθέσει σε τούτον εδώ τον ιστότοπο.

Όμως, επειδή έχω από παιδί μια περίεργη αδυναμία στο δίκαιο, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τις καταγγελίες του Πολάκη για τα "πιράνχας" του ΕΣΥ, τις οποίες έκανε δημοσίως στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, τον Απρίλιο του 2005, πολύ πριν γίνει δηλαδή δήμαρχος Σφακίων και στη συνέχεια βολευτής του ΨΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης είχε τότε καταγγείλει, με στοιχεία, την αφαίμαξη των ταμείων, του ΕΣΥ και των νοσοκομείων από επιτήδεια τρωκτικά που ροκάνιζαν τα χρήματα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Η έρευνα του Πολάκη αφορούσε τα υπέρογκα και αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά που σπαταλώνται στα νοσοκομεία, με τις εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις των ιατρικών υλικών, αναλωσίμων και φαρμάκων, που είχαν, και συνεχίζουν να έχουν, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το τεράστιο έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων και τους τριγμούς στα θεμέλια του Ε.Σ.Υ. http://www.ribandsea.com/waves/526-qq-v15-526

Το πρόβλημα, βεβαίως, είναι ότι ο Πολάκης χρησιμοποιεί σήμερα την κομματική του δύναμη και την θέση του στο Υπουργείο Υγείας, όχι για να εξολοθρεύσει τα τρωκτικά τα οποία κατήγγειλε το 2005, αλλά για να εξοντώσει τους βολευτές της αντιπολίτευσης. Και το λέω αυτό γιατί ο Πολάκης κόπτεται σήμερα για την Novartis - όχι ότι δεν είναι κι' αυτή μέρος του προβλήματος - σφυρίζοντας αδιάφορα για όλους τους άλλους προμηθευτές ιατρικών υλικών, αναλωσίμων και φαρμάκων οι οποίοι συνεχίζουν να ροκανίζουν τις σάρκες των ταμείων και του ΕΟΠΥΥ με τις ευλογίες του υπουργείου του.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος