Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Colpo grosso" της Γερμανίας για την υποδούλωση της Ελλάδας.

merkel soimpleΣυμπαιγνία, που παραπέμπει σε κακοστημένη παράσταση, αποτελεί το σκηνικό που διαμορφώθηκε σε βάρος της χώρας και των πολιτών της, ώστε να οδηγηθούμε στα μνημόνια, στην οικονομική μας ομηρία και στην υποθήκευση συλλήβδην της περιουσίας των Ελλήνων.

Από την πλευρά της η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) έχει υποβάλει, από 17-10-2016 στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου λεπτομερή αναφορά, η οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου για πρώτη φορά αναδεικνύει το ρόλο της Γερμανικής ημικρατικής Τράπεζας KfW, στην οποία έχει ενεχυριαστεί παρανόμως η Δημόσια περιουσία. Ως απόρροια αυτής της δόλιας ενέργειας βιώνουμε, από 8-5-2010, συνθήκες άκρας πενίας, κατά παράβαση της Συνθήκης του Σέγκεν και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατά κατάφωρη παραβίαση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος του Μάαστριχτ, κατόπιν των έντονων... πιέσεων της Κυβέρνησης Μέρκελ - Σόιμπλε.

Στην περίπτωση που εφαρμοζόταν το Κοινοτικό Δίκαιο, θα έπρεπε η κρατική περιουσία να έχει ενεχειριαστεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι στην ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση του Βερολίνου KfW. Επίσης η ΟΚΕ με έγγραφό της, από 9-1-2017, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, είχε ζητήσει να ισχύσουν οι διαδικασίες, που εφαρμόζονται στα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες πριν από κάθε κίνηση παραχώρησης κρατικής περιουσίας, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί αποτίμησή της, αναλυτικά και για λόγους διαφάνειας, με βάση την αντικειμενική της αξία. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που σημαίνει ότι εκποιούνται τώρα ακίνητα του Δημοσίου, χωρίς κανείς να γνωρίζει ούτε ποια κτήρια ή εκτάσεις παραχωρούνται ούτε την αντικειμενική τους και κατά προέκταση την πραγματική τους αξία.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να αποστερούνται τα Δημόσια Ταμεία μας, έσοδα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ και η Κυβέρνηση να καταφεύγει σε επιβολή νέων φόρων, περαιτέρω περικοπών συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων και λοιπών κοινωνικών παροχών, που θα αποτρέπονταν αν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ήσαν σύμφωνα με την πραγματική αξία των παραχωρούμενων ακινήτων. Αυτό βέβαια προϋπέθετε την προσαρμογή της Ελλάδας στα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα και στις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έχουμε ζητήσει από 21-6-2016 και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφού προηγουμένως είχαμε ενημερώσει όλη την Δικαστική Ιεραρχία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γνωστοποιηθεί κάποια σχετική απόφαση. Η Ομάδα μας σε όλα αυτά τα σχετικά έγγραφα επαναλαμβάνει στερεότυπα την ευνόητη τοποθέτησή της, ότι η μακρόχρονη ενασχόλησή της, με αυτού του είδους τα ζητήματα, τής έχει προσφέρει μια σημαντικότατη «διδαχή», όσον αφορά τη συνεχή προσπάθεια, την οποία καταβάλουν τα κυκλώματα αθέμιτου πλουτισμού, ώστε να κατεβάζουν την τιμή των προς εκπλειστηρίαση αντικειμένων και κατά συνέπεια, να μένουν στα χέρια των ενδιαφερομένων, υψηλά χρηματικά ποσά, προς διανομή σε τρίτους.

Παράλληλα έχει επισημάνει ότι δεν εξετάστηκαν, καθόλου, προσφορές, όπως της εταιρείας των Ευάγγελου και Δημητρίου Γούτου, που είχε υποβάλει, από 26-2-2014, δημόσια πρόταση, για το πρώην αεροδρομίου του “Ελληνικού”, με ελάχιστο τίμημα 21,8 δις ευρώ, υπολογίζοντας, μάλιστα, την αντικειμενική αξία του «Ελληνικού», στα 11,8 δις ευρώ και η προσφορά τους απερρίφθη, δίχως καμιά αιτιολογία, για να παραχωρηθεί τελικά η έκταση στα 915.000.000 € (!), χωρίς να έχει προηγηθεί ανοιχτή διεθνής διαγωνιστική διαδικασία. Για το θέμα αυτό, ο Επικεφαλής της ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος κατέθεσε, από τις 3-2-2017, υπόμνημα προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, κατόπιν υπόδειξης του Εποπτεύοντα την Αρχή Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου το οποίο συνοδευόταν με σχετικά έγγραφα, που πιστοποιούσαν ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης, των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, άγγιζε το ιλιγγιώδες ποσό, των 82,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με αυτά, ότι η επένδυση των 82,6 δις είχε ασφαλιστεί από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, γεγονός, το οποίο έχει περιέλθει εις γνώσιν της Ελληνικής Κυβέρνησης, από 1-6-2016 και αποτελεί, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ενεργητικό του Ελληνικού προϋπολογισμού, δηλαδή, είναι περιουσία του Ελληνικού κράτους. Όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο ποσό και μόνο, θα μπορούσε να έχει υπερκαλύψει το σύνολο των απαιτήσεων των δανειστών μας και να έχει γίνει, έτσι, ένα σημαντικό βήμα, για την έξοδό μας από τα μνημόνια. Όλα αυτά ενισχύουν την άποψη, ότι την ώρα που θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση που θα έβγαζαν την Ελλάδα από τη σημερινή οικονομική στενωπό, στην οποία έχει εγκλωβιστεί, ακολουθούνται πολιτικές, που επιβραβεύουν την διαφθορά και τις μεθόδους καταλήστευσης του Δημοσίου χρήματος, τις οποίες μπορούν να ανατρέψουν μόνο αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας, πράγμα που αποτελεί και το διαχρονικό “στοίχημα” της ΟΚΕ.

Πηγή: http://ixnilatis.org/component/content/article/239-2017-05-08-15-25-56.html