Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

POS το ‘παμε; Νο 2

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

pos.nr2[Ρungalows: «για τα μειωμένα φορολογικά έσοδα ευθύνεται ο τυροπιτάς που δεν κόβει απόδειξη»].

Συνέχεια εκ του προηγουμένου
http://www.ribandsea.com/articles/2978-pos-to-pame

Αντιγράφω από γνωστό blog [με πεζά]
http://makpress.blogspot.gr/2017/05/blog-post_51.html

Και σχολιάζω [με κεφαλαία].

Άρθρο 93 του Συντάγματος.

2. Οι συνεδριάσεις κάθε δικαστηρίου είναι δημόσιες, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει με απόφασή του ότι η δημοσιότητα πρόκειται να είναι επιβλαβής στα χρηστά ήθη ή ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι προστασίας της ιδιωτικής ή οικογενειακής ζωής των διαδίκων.
3. Κάθε δικαστική απόφαση πρέπει να είναι ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένη και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση.

Οι δικηγόροι, λοιπόν, προσφύγαμε στην ΑρχΠρΔΠρΧ επειδή

«τα δεδομένα της συναλλακτικής δραστηριότητας του δικηγόρου υπόκεινται σε επεξεργασία από το πιστωτικό ίδρυμα ή το ίδρυμα πληρωμών με το οποίο έχει αναγκαστικά συμβληθεί ο Δικηγόρος, τον εκδότη του μέσου πληρωμής με το οποίο έχει συμβληθεί ο εντολέας, τον φορέα αποδοχής και εκκαθάρισης των συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής, την εταιρία «Τειρεσίας ΑΕ», αλλά και τους δημόσιους φορείς που γίνονται αποδέκτες των σχετικών δεδομένων.»

Και σημειώνουμε στην προσφυγή μας:
Οι δικηγόροι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των οικείων εξουσιοδοτικών διατάξεων και ως εκ τούτου εσφαλμένως υπήχθησαν στην εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΙΣΩΣ. ΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Η υποχρεωτική τοποθέτηση και χρήση POS από τους δικηγόρους υπονομεύει εξ αντικειμένου το δικηγορικό απόρρητο καθώς έχει ως αποτέλεσμα την διαβίβαση δεδομένων που αφορούν την συγκεκριμένη σχέση εντολής σε τρίτα, απροσδιόριστα εκ των προτέρων, πρόσωπα.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο κ. ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ, ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΚΙ’ ΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ;  

Προσβάλλεται ο θεσμικός ρόλος και η ανεξαρτησία του δικηγόρου, ως αυτόνομου συλλειτουργού της Θέμιδας, κατά την άσκηση του λειτουργήματός του.

ΨΗΛΩΝΩ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ, ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ ΤΗΣ κ. ΘΑΝΟΥ.
 
Η ΚΥΑ δεν είναι εφαρμόσιμη στην περίπτωση της παροχής δικηγορικών υπηρεσιών εκτός της επαγγελματικής έδρας του δικηγόρου (δικηγορικού γραφείου).

ΥΠΑΡΧΟΥΝ POS ΑΣΥΡΜΑΤΑ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ.

Η πρόβλεψη της κατάρτισης υποχρεωτικής, αμφοτεροβαρούς, επαχθούς, σύμβασης με πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, η οποία συνεπάγεται κόστος για τον δικηγόρο, δεν συνάδει με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ιδιωτικής αυτονομίας, υπό την ειδικότερη εκδοχή της αρνητικής συμβατικής ελευθερίας, αλλά και με την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.).

ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ; 1% ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.  

Η επιβολή πρόσθετου κόστους στις συναλλαγές των δικηγόρων με τους εντολείς τους, το οποίο θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν τους τελευταίους, έχει ως συνέπεια αδικαιολόγητη, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και δυσχέρανση της πρόσβασης στην δικαιοσύνη για τους πολίτες. Προσβάλλεται, έτσι, το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΑ ΤΟΣΟΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΎΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

Η υποχρεωτική τοποθέτηση POS είναι απρόσφορη και μη αναγκαία για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ. EXPLAIN PLEASE!

Η διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική και επαγγελματική κρίση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των δικηγόρων, οι οποίοι δεν έχουν ούτε μία παράσταση ενώπιον δικαστηρίου. Η υποχρεωτική επιβολή του κόστους αγοράς ή μίσθωσης τερματικού μηχανήματος POS σε δικηγόρους που εκ των πραγμάτων δεν θα το χρησιμοποιήσουν είναι προδήλως δυσανάλογη και αδικαιολόγητα επαχθής.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ … ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

Ο νομοθέτης μπορούσε και όφειλε να έχει εισαγάγει κριτήρια που σχετίζονται με την οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα και τον κύκλο εργασιών των επαγγελματιών που θα υφίστανται το πλέον επαχθές μέτρο της υποχρεωτικής τοποθέτησης τερματικού μηχανήματος POS.

ΔΗΛΑΔΗ; ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΧΘΕΣ ΜΕΤΡΟ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΑΧΘΕΣ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΤΡΟ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ; Π.χ. ΜΟΝΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ € 10.000 ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ;

Για το επιτρεπτό της επεξεργασίας δεδομένων, από τα οποία μπορεί να συναχθεί ότι ένα φυσικό πρόσωπο συνδέεται με ποινική δίωξη ή καταδίκη, απαιτείται άδεια της Αρχής. Η πληρωμή δικηγόρου που δραστηριοποιείται στον τομέα του ποινικού δικαίου φανερώνει την εν δυνάμει σύνδεση του εντολέα με ποινική δίωξη ή καταδίκη και άρα το σχετικό προσωπικό δεδομένο καθίσταται ευαίσθητο. Επομένως, για την νομιμότητα της επεξεργασίας απαιτείται προηγούμενη άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ. ΦΟΡΟΔΙΝΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Κ. ΤΑΠΑΙΡΝΗ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΑΠΑΙΡΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΗΓΟΥΜΑΙ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.

ΜΕΤΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 10 ΗΜΕΡΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο Κ. ΠΙΑΣΕΤΟΣΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΩ.

Είπαμε, αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτα. Και μετά πληροφορούμαι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε πως όταν δώσει συνέντευξη στα ελληνικά θα κατέβει στην πολιτική. Μ’ αρέσει πώς μιλάς τα ρωσικά ρε Γιάννη. Βαρέθηκα τους σωτήρες της ΣΕΚΑΠ, του ΜΠΑΟΚ, του ΟΛΘ, του ελληνικού λαού και της αφεντιάς μου.

Σώτος - δικηγόρος διαθέτων στο γραφείο του POS