Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ασφαλιστείτε γιατί χανόμαστε!

Σύντομη συνέντευξη του δικηγόρου κ. Δημοσθένη Ζωγράφου στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Είναι γνωστό ότι έχει προσφάτως αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των "ποντικών" που έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε... σκάφη και κινητήρες! Θύματά τους υπήρξαν μέχρι σήμερα πολλοί κατασκευαστές, έμποροι, αλλά και ιδιοκτήτες parking. Το κακό μάλιστα έχει παραγίνει, με τους "ποντικούς" να αδιαφορούν τις περισσότερες φορές για τη "φάκα" και να φεύγουν ανενόχλητοι με την λεία τους...

Στις 23 Φεβρουαρίου 2010, από το parking σκαφών του Μίλτου Κρεμμύδα στην Ανάβυσσο εκλάπη ένα φουσκωτό σκάφος μάρκας "Faethon" με δύο κινητήρες "Verado" 250 ίππων. Το σκάφος ήταν ιδιοκτησίας του δικηγόρου κ. Δημοσθένη Ζωγράφου, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στη Λήμνο. Το πρωί της επομένης το λουκέτο της κεντρικής πόρτας του parking βρέθηκε παραβιασμένο και η πόρτα ανοικτή, ενώ τα δύο σκυλλιά ήταν ζαλισμένα και τρομοκρατημένα. Στο parking υπήρχε φύλακας, ο οποίος διανυκτέρευε εκεί, αλλά το συγκεκριμένο βράδυ φαίνεται πως έπεσε σε βαθύ ύπνο και δεν αντελήφθη την είσοδο των "ποντικών"...

Ο δικηγόρος κ. Δημοσθένης Ζωγράφος, παρ' ολίγον θύμα κλοπής του διμήχανου δεκάμετρου φουσκωτού σκάφους του.Το σκάφος βρέθηκε πάντως λίγες ώρες μετά, παρατημένο σε οικόπεδο της Άνω Πεύκης, χάρις στο σύστημα εντοπισμού θέσης που είχε εγκαταστήσει σ' αυτό ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος μου περιέγραψε ως εξής όσα ακολούθησαν : "Οι Μίλτος Κρεμμύδας και Χάρης Μανουσαρίδης, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο όπου βρέθηκε το σκάφος μου, πρότειναν στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Πεύκης, οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο εκείνο με περιπολικό αυτοκίνητο και ταυτοποίησαν τα στοιχεία του σκάφους και των κινητήρων, να μην το μετακινήσουν ώστε μετά από παρακολούθηση να πιάσουν επ' αυτοφώρω τους κλέφτες, οι οποίοι ήταν, ενδεχομένως, μέλη σπείρας που είχαν κλέψει πολλά σκάφη αναψυχής και κινητήρες από διάφορες μάντρες της Αττικής. Οι αστυνομικοί όμως αρνήθηκαν και είπαν ότι για να έχει αποτέλεσμα μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να μην έχουν πλησιάσει καθόλου στο σκάφος, να μην έχουν αποκαλύψει την ταυτότητά τους και να παρακολουθούν διακριτικά και από μακριά. Στη συνέχεια συνέστησαν να απομακρυνθεί αμέσως το σκάφος από τον ιδιοκτήτη του γιατί, σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν ότι θα το πάρει ο γερανός!

Το πιθανότερο είναι πάντως
", συνέχισε ο κ. Ζωγράφος, "ότι οι κλέφτες, φεύγοντας απ' την Ανάβυσσο, ακολούθησαν την Αττική Οδό. Ως γνωστόν η Αττική Οδός παρακολουθείται από κάμερες, το αρχείο των οποίων, βάσει του νόμου, καταστρέφεται κάθε δεκαπέντε ημέρες. Από την πρώτη στιγμή ζήτησα από την Εισαγγελία να δώσει Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου, βλέποντας τα αρχεία της Αττικής Οδού, να δούμε τουλάχιστον τον τύπο του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι και σήμερα (8 Μαρτίου), αν και έχει πάει η δικογραφία στην Εισαγγελία, δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια τέτοια κίνηση.

Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν πολύ θράσος για να μπορέσουν να σπάσουν το λουκέτο της πόρτας του parking, να ρίξουν spray στα σκυλλιά, να μην πάρει ο φύλακας χαμπάρι τι συμβαίνει, να πάρουν το σκάφος και να φύγουν με την ησυχία τους! Εκ των υστέρων βεβαίως έμαθα ότι έχουν σημειωθεί πολλά παρόμοια κρούσματα σε αρκετά parking της Αττικής. Προχθές μου έλεγε μάλιστα ο Γιάννης Παπαδόγιας ότι κάποιοι έκλεψαν τρεις μηχανές από τον αντιπρόσωπο του "Ευσταθίου" στην Κόρινθο! Σήμερα έμαθα, και δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει, ότι κάποιοι μπήκαν σαν "κύριοι" στις εγκαταστάσεις της "Olympic Marine" από την κυρία είσοδο, χρησιμοποιώντας μια πλαστή κάρτα, πήραν ένα "Technohull" με δύο τριακοσάρια και έφυγαν, χαιρετώντας μάλιστα τον φύλακα! Μεγάλο σκάφος έχουν κλέψει και από τον Περιμένη.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν καθόλου απλό και πολύ φοβάμαι ότι το κακό θα χειροτερέψει! Αυτό που δεν ξέρω είναι μήπως αυτοί, οι οποίοι με αυτόν τον θρασύ τρόπο κλέβουν σκάφη και κινητήρες, είναι του κυκλώματος, του "σιναφιού", και έχουν διασυνδέσεις με τα parking, γιατί αν δεις την μανούβρα που έκαναν για να πάρουν το δικό μου, ήταν τόσο προσεκτικές και τόσο ελεγχόμενες οι κινήσεις τους, που δεν μπορεί να το πιστέψει άνθρωπος! Και δεν είναι τόσο εύκολο να μανουβράρεις, να βγάλεις με μία κίνηση από ένα στενό σημείο και να ρυμουλκύσεις ένα τέτοιου μεγέθους σκάφος, όταν μάλιστα στο έδαφος υπάρχει γαρμπίλι! Σκέψου ότι δεν υπήρχαν καν ίχνη "σπινιαρίσματος" από ρόδες αυτοκινήτου! Ο φύλακας είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα είχε "κοπανήσει", γι' αυτό και δεν πήρε χαμπάρι τίποτε! Μας είπαν όμως οι αστυνομικοί ότι ήταν καλύτερα που έγινε έτσι γιατί, αν αντιλαμβανόταν την παρουσία των κλεφτών, μπορεί σήμερα να μην ήταν ζωντανός"!

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις κλοπές έχουν ενδεχομένως "διασυνδέσεις" με parking;

"Καλά κάνατε και με ρωτήσατε για να μη γίνει καμμιά παρεξήγηση! Εννοώ ότι μπορεί κάποιοι, κάτω από τον μανδύα του υποψήφιου πελάτη ή αγοραστή ενός μεταχειρισμένου σκάφους, να επισκέπτονται τα parking και να εποπτεύουν τους χώρους ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να κάνουν πιο εύκολα την δουλειά τους".

Δεν μας έφταναν λοιπόν οι γνωστοί "αρουραίοι", που δεν κρύβουν την προτίμησή τους για το ζεστό χρήμα των δημόσιων ταμείων, έχουμε τώρα και τους "ποντικούς", που τραβάει η όρεξή τους... βαρκάδα! Ασφαλιστείτε λοιπόν, γιατί χανόμαστε! Τι άλλο θα δούμε ακόμη σε καιρούς χαλεπούς...