Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τσίφτης, γάτος και σκουλαρικάτος!

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Ο κύριος Γεώργιος Κυρίτσης κατέχει το ρεκόρ κατάληψης θέσης βουλευτή εις αναπλήρωση παραιτηθέντος. Τούτο έγινε δις, μία με τον Βουλευτή Χουντή και μία με τη Βουλευτή Κατριβάνου. Ευτύχησε, έτσι, να ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, την Συμπαράταξη, τους ΑΝΕΛ και τον όλον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως, να ψηφίσει  το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τον κόφτη και όλα τα άλλα πολυσέλιδα νομοσχέδια που ασφαλώς και δεν είχε διαβάσει. Για να μπορέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραμείνει στη θέση της και εκείνος στην βουλευτική έδρα του.
Βέβαια, είναι ελαφρώς αντιστασιακός. Ορκίσθηκε π.χ. με τα χέρια πίσω σαν να έκανε βόλτα στο Σύνταγμα. Δεν έγινε και τίποτε να ‘ουμ. ‘ντάξ΄! Ολίγον από ασέβεια προς το Κοινοβούλιο. Σιγά τα ωά!


Τώρα ξιφούλκησε εναντίον της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. που στοχοποίησαν τους Σακκά-Σεϊσίδη με γελοία κατηγορητήρια, όπως τα χαρακτήρισε. ‘νταξ’ δεν έχει πτυχίο νομικής, αλλά έχει πτυχίο από το Πάντειο, πρώην Πάντειο Σχολή, η οποία, όπως προσφυώς ελέγετο, είναι «δια τους πάντας», οπότε δικαιούται δια να λέγει τα πάντα.
Το μόνο, για το οποίο τον τιμώ, είναι ότι πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία το 1988, εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο. Του βγάζω το καπέλο και δηλώνω ότι οι μαρμαράδες έχασαν έναν άξιο πελεκητή.
Όταν, όμως, διαβάζω ότι αυτά που γράφει στο facebook  είναι για τους φίλους του, δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω, κυρίως επειδή είναι βουλευτής. Αν βρίσκεται με την παρέα του σε μεζεδοπωλείο και πει ότι ο «Τσίπρας είναι μαλάκας», εγώ θα πρέπει να το προσπεράσω, επειδή το είπε στους φίλους του; Μα ό,τι λέμε στους φίλους μας, δεν είναι αυτό που πιστεύουμε;
[τούτο κοσμεί τη σελίδα του κ. Κυρίτση στο facebook. Ποτέ στα ίδια. Τώρα έχουμε Καλογρίτσα κ.λπ. Σιγά μη γυρίσουμε στα «σκίζουμε τα Μνημόνια, καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ»].
Απορώ που δεν πήρε θέση στο φλέγον ζήτημα των ημερών ο κ. Λάμπρου. Τί να έγινε αυτό το παιδί;
Πάντως, οφείλω να γράψω ότι παρατηρείται κάποια διάσταση μεταξύ της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει ο κ. Κυρίτσης, και του «πιστεύω» του. Όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας λέει ότι οι σύλληψη των δύο αποτελεί «επιτυχία της κυβέρνησης», εγώ τί πρέπει να υποθέσω; Προ πάντων, όταν ο κ. Κυρίτσης λέει πως αυτά που πιστεύει αποτελούν κοινό τόπο [μήπως κυνός τόπο;] στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μ’ άρεσε, πάντως, που η κ. Φωτίου των Γεμιστών έσπευσε να τον υπερασπισθεί λέγουσα πως και εκείνη είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού και οι Σακκάς-Σεϊσίδης είναι άνθρωποι. Και οι χρυσαυγίτες κύριε και κυρία; Αυτοί δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα και τους προπηλακίζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ; Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι φασίστες, δεν είναι άνθρωποι, ενώ όσοι βάζουν γκαζάκια, όσοι πετάνε μολότωφ, όσοι απαλλοτριώνουν τράπεζες, όσοι καίνε κάδους απορριμμάτων και σπάνε βιτρίνες ή βεβηλώνουν αγάλματα ή αναρτούν στο διαδίκτυο απόρρητα κρατικά έγγραφα* ανήκουν στο συνταγματικό και δημοκρατικό τόξο.  

 

* Μου θύμισε περίπτωση Ντάνη Κρυστάλλη αυτή η υπόθεση. Κάτι δεν πάει καλά.