Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έφεδροι : Τέμενος εσείς στον Βοτανικό; Χώρο φιλοξενίας Ελλήνων αστέγων εμείς!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τον λεηλατημένο και κατεστραμμένο χώρο της παλαιάς βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στο επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 (τίποτε δεν είναι τυχαίο!) οικόπεδο, όπου μια χούφτα προδότες του Ελληνικού Κυνοβουλίου αποφάσισαν και ψήφισαν να αναγερθεί το ισλαμικό τέμενος, κατέλαβαν Έλληνες Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων με σκοπό να τον διαμορφώσουν κατάλληλα ώστε να γίνει χώρος φιλοξενίας Ελλήνων αστέγων και αναξιοπαθούντων πολιτών. Οι Έλληνες έφεδροι φωνάζουν προς όλες τις κατευθύνσεις : «Αποφασίσαμε να καταβάλουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να μην υπάρξει πλέον ουδείς άπορος άστεγος Έλληνας. Βοηθείστε μας».

Στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη την 15η Ιουλίου 2016 αναφέρεται :

"Οι Έλληνες Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων αντικαθιστώντας  την Ανθελληνική Πολιτική Ηγεσία αποφασίσαμε να καταβάλουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να μην υπάρξει  πλέον ουδείς άπορος άστεγος Έλληνας.

Σε πρώτο βήμα, δημιουργήσαμε και οργανώνουμε στην περιοχή του Βοτανικού τον πρώτο χώρο περίθαλψης απόρων Ελλήνων Αστέγων με προοπτική να τους παρέχουμε κλίνη και φαγητό και να τους ανατάξουμε ψυχικά ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν  στην Ελληνική Κοινωνία.

Έλληνες συμπατριώτες, φίλοι του ανθρώπου και του Ελληνισμού, ας μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της Ελληνικής Γενοκτονίας, ιδού η μεγάλη πρόκληση και πρόσκληση προς όλους μας, ιδού ο μεγάλος αγώνας του Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού".

Ο έφεδρος Ευγένιος Χριστοδούλου.Πήγα χθες στον Βοτανικό και μίλησα με τον Έφεδρο Ευγένιο Χριστοδούλου, ο οποίος με ξενάγησε στους λεηλατημένους χώρους της πρώην Ναυτικής Βάσης του Πολεμικού Ναυτικού, τους οποίους οι Έφεδροι καθαρίζουν ήδη και αναμορφώνουν, με την προσφορά ανιδιοτελούς εργασίας από εθελοντές τεχνίτες κάθε ειδικότητας, ώστε να μπορέσουν σ' αυτούς τους χώρους να βρουν στέγη και φαγητό άποροι και άστεγοι Έλληνες πολίτες.

Όταν χαρακτηρισα την πράξη αυτή σαν κατάληψη, ο Ευγένιος αντέδρασε και είπε χαρακτηριστικά : "Δεν πρόκειται για κατάληψη. Εμείς παραδώσαμε στην Εισαγγελία έγγραφο με το οποίο εξηγούμε τι θέλουμε να κάνουμε εδώ. Οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι δικοί μας, προβλέπουν την ανάληψη μιας τέτοιας ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας".

Ο νόμος για την ανάγερση ισλαμικού τεμένους ψηφίστηκε ήδη από την Ελληνική Βουλή, είπα στον Ευγένιο. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η αστυνομία, σαν εκτελεστική εξουσία, μπει στον χώρο αυτό και σας διώξει προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την ανέγερση του τεμένους τι θα κάνετε;

"Εμείς δεν θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί είναι αδέλφια μας! Ουτε πρόκειται να υποχωρήσουμε όμως! Θα καταθέσουμε μηνύσεις και θα επιστρέψουμε στον χώρο αυτό! Πρέπει εδώ να πω ότι την κίνησή μας υποστηρίζουν ο "Σύλλογος Αθηνά" του Βοτανικού και ο "Σύλλογος Ελλήνων Οικογένεια".

Επειδή όμως τα δικά μου λόγια περιττεύουν, αφήνω τον φακό της βιντεοκάμερας και τον Ευγένιο Χριστοδούλου να μιλήσουν καλύτερα.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν προσφάτως οι Έφεδροι αναφέρουν :

"Τις τελευταίες ημέρες παράλληλα με τις δραστηριότητές μας, αναφορικά με τον εξωραϊσμό και διαμόρφωση του χώρου της παλαιάς βάσης του Ναυτικού Κ.Σ.Α.Ν., ως κέντρο υποδοχής αστέγων και αναξιοπαθούντων, πληγέντων από τα μνημόνια και τις ανάλγητες διαδοχικές κυβερνήσεις, παρατηρήσαμε στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο ποικίλα δημοσιεύματα που αφορούν την κίνηση μας.
Πολλά από αυτά είναι θετικά, και μέσα στο πνεύμα, και πολλά έχουν ως στόχο την απαξίωση, αποσύνθεση υπονόμευση της πανανθρώπινης κίνησής μας.

Σε όποια περίπτωση, είναι ακόμη μια ευκαιρία για εμάς να αποσαφηνίσουμε ποιες είναι οι θέσεις μας γενικότερα μέσα από τον χώρο και για όλα όσα γίνονται έξω από αυτόν και μας αφορούν άμεσα.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι μέσα σε αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει πολιτική κίνηση, είμαστε οι ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ που αναλάβαμε το εγχείρημα αυτό, εμείς το σκεφτήκαμε, εμείς το εκτελούμε, εμείς το διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε όλοι απολυμένοι από το στράτευμα, είμαστε όπως όλοι εσείς οι άνδρες που υπηρετήσατε και τώρα είστε πολίτες. Έχουμε υπηρετήσει σε όλα τα όπλα, καταδρομείς, ειδικές δυνάμεις κυρίως.

Περιφρουρούμε την κίνηση και οργανώνουμε τη νομική οντότητα που θα αναλάβει την διαχείριση του κέντρου αστέγων μακράς διάρκειας. Ένα χώρο όπου θα μπορέσει ο κάθε αναξιοπαθείς ή προσωρινά άστεγος να σταθεί στα πόδια του, χωρίς να «καταγραφεί», χωρίς να νιώσει άβολα έως ότου επανέλθει στην «πραγματική» του ζωή. Θα βοηθήσουμε σε αυτό με όποιο μέσον θα διαθέτουμε, βρίσκοντας εργασία, δίνοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ό,τι μπορεί να χρειαστεί ο συνάνθρωπος!

Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι εδώ στον Βοτανικό Στέγη-Αστέγων μπορεί να μας επισκεφθεί ο κάθε ένας, ανεξάρτητα και από όποια πολιτική οργάνωση ή φορέα και να προέρχεται, η παρουσία του εδώ δηλώνει αποδοχή του εγχειρήματός μας και την έμπρακτη στήριξη του!

Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει «καπέλωμα», διότι εμείς και μόνο εμείς διαχειριζόμαστε και περιφρουρούμε τον χώρο!. Πάψτε με τις δημοσιεύσεις σας να «καπελώνετε» από μόνοι σας ή να παίζετε με τις εντυπώσεις (ο κόσμος σας βλέπει)!
Τέλος να προσθέσουμε ότι αυτός ο χώρος θα έχει Ελληνικά πρότυπα φιλοξενίας και κατά αυτά τα δεδομένα θα προχωρήσει ώστε να κάνουμε την διαφορά παγκοσμίως!
Περιμένουμε την συμμετοχή σας".

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: 6932855887, 6996904605

Εδώ η σελίδα τους στο facebook : https://www.facebook.com/%CE%92%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7-%CE%91%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CF%89%CE%BD-1746459805566088/

Θα χρησιμοποιήσω, σαν επίλογο, την τελευταία παράγραφο του σημερινού άρθρου του καλού μου φίλου Σωτήρη Καλαμίτση :

"By the way, που λένε οι μορφωμένοι: επειδή λεφτά υπάρχουν μόνον για hot spots, για περίθαλψη, σίτιση και στέγαση χιλιάδων λαθρομεταναστών, για ανάθεση έργων σε αριστερούς ή δεξιούς κολλητούς, αναλόγως της κυβερνώσας συμμορίας, για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν οι βανδαλισμοί τών no borders to masturbation, αλλά και για τεμένη, η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Ρίο χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό της από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών και τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αλλά και ορισμένοι ρομαντικοί, όπως είναι ένα εστιατόριο στη Δράμα που στήριξε τη χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Κορακάκη. Αρχαίο οινόπνευμα αθάνατο".