Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αυστηρή εφαρμογή του νόμου προς πάσαν κατεύθυνσιν.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Προ ημερών διετάχθη η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Αλαφούζου για πιθανότατη φοροδιαφυγή. Όλως συμπτωματικώς λίγες μέρες πριν την οριστική αδειοδότηση των 4 καναλιών. Και τούτο επειδή και η παρούσα κυβέρνηση [τρόπος του λέγειν] αντιμάχεται τη διαπλοκή των άλλων.  
Αλλά η κυβέρνηση δεν περιορίσθηκε σ’ αυτό. Λίγες ημέρες πριν συνέβη και το εξής εξόχως σημαντικό, όπως διάβασα σε κάποιο ιστολόγιο:
Στην διάρκεια της παρθενικής προβολής του «Σινέ Ρόδον» στον Σταφιδόκαμπο Ανδραβίδας και παρουσία 200 θεατών τα αστυνομικά όργανα του ΑΤ Ανδραβίδας έκαναν ντου στον υπαίθριο κινηματογράφο και συνέλαβαν τον υπεύθυνο και πρόεδρο του ν.π.δ.δ. «Πνευματικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου»  Γ. Αλεβιζόπουλο με την αιτιολογία ότι για το μπουκαλάκι με το νερό που έδινε δωρεάν στους θεατές έπρεπε να έχει άδεια καντίνας από το υγειονομικό.
Ο κ. Αλεβιζόπουλος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Ανδραβίδας, όπου κρατήθηκε επί 4 ώρες για να αφεθεί τελικά ελεύθερος, αφού πρώτα σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία! Η αστυνομική παρέμβαση έγινε από το πλήρωμα του μοναδικού περιπολικού που θεωρητικά επόπτευε εκείνη την ώρα μια τεράστια περιοχή από την Γαστούνη μέχρι και την Βάρδα Ηλείας.
Όχι παίζουμε ρε! Ο νόμος είναι για όλους. Ουδεμία διάκριση. Εδώ τα βάζουμε με τον Αλαφούζο, θα κωλώσουμε στον Αλεβιζόπουλο; Το γεγονός ότι οι φουσκωτοί νυκτερινών πολιτιστικών κέντρων δεν επιτρέπουν την είσοδο σε φορολογικούς ελεγκτές και δεν τρέχει τίποτε, αποτελεί απλή λεπτομέρεια.  
Πάντως, επειδή δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τις μαλακίες, όποιος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση κάνει μαλακίες, λέει μαλακίες.