Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Μελισσουργός της δημοσιογραφίας".

Αγαπημένε μας Ιωσήφ, καπετάνιε της θάλασσας και τού αέρα,

δεν πιστεύουμε ότι ανέβηκες τυχαία στον “τρελλό” αυτές τις μέρες, κι ας λες εσύ ότι έψαχνες τη διαδρομή της σήραγγας. Δεν είσαι ούτε ανόητος, ούτε υποχθόνιος. Πήγες να ακουμπήσεις τα σύννεφα και να ατενίσεις τη θάλασσα, να δεις αν έχει αλλάξει κάτι στα νερά και στον αέρα. Φρονούμε ότι διαβάζεις τον “καιρό” και ετοιμάζεις πρωτόγνωρα-αλλοτινά ταξίδια. Παίρνουμε ως αφορμή για να σού γράψουμε αυτό εδώ το γράμμα, μια μικρή - πολύτιμη φυσιολογική “υποκλοπή” πού διέπραξες δημοσιογραφικά στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Για κάποιο λόγο, που ίσως και να μη χρειάζεται να διερευνήσουμε, έχουμε αγκυρώσει την αντίληψή μας για το πρόσωπο και το έργο σου, στο ταπεινό εκείνο λιλιπούτειο βίντεο που μια παρέα μελισσών τρυγάνε μυσταγωγικά τα άνθη μιας γλιστρίδας.

https://www.youtube.com/watch?v=XXQt20jy4vM

Σού ευχόμαστε από καρδιάς να κάνεις τα ταξίδια πού ποθείς αυτό το καλοκαίρι και κλείνουμε, από τώρα, εμείς το ραντεβού σου με τις μέλισσες. Θα είναι μακρύ και όμορφο αυτό το καλοκαίρι, με οπώρες ζουμερές και συγκινήσεις όπως εκείνες από άλλες εποχές.

Με το καλό, όταν αρχίσει ο τρύγος, φρόντισε, μιας και και είσαι αγαπητός στους τρυγητές, να στήσεις με τούς φίλους σου χορό στο πατητήρι. Αφού έπιασες φίλο τον αυτιστικό, φαντάσου τι γιορτή θα κάνουμε, με μέλισσες και σφήκες ολόγυρά μας. Οραματιζόμαστε μια μουσταλευριά που σε γεύση, σε σώμα και σε χρώμα δεν έχει υπάρξει όμοιά της.

Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Αυτό, όμως, φαίνεται πως δεν ισχύει για τη δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία. Από την άλλη, πού ακούστηκε δημοσιογράφος να κάνει ρεπορτάζ το χορό των μελισσών σε μία ανθισμένη γλάστρα; Δικαίως λοιπόν, μπορείς να ονομαστείς “μελισσουργός της δημοσιογραφίας”. Κι αν δεν υπάρχει αυτός ο όρος, είναι ώρα να εγκατασταθεί. Κινδυνεύει ο λόγος και κινδυνεύουν και οι μέλισσες. Αν ήταν στο χέρι μας (και πού ξέρεις; μπορεί και να είναι), θα σε ορίζαμε Κοσμήτορα της Ακαδημίας Μελισσών Δημοσιογραφίας. Έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι να διαλεχθείς με τις μέλισσες. Δεσμευόμαστε να είμαστε εκεί και να επικυρώσουμε το δεσμό μας στο πατητήρι, φιλότιμε δάσκαλε τής δημοσιογραφίας.

Σε φιλούμε και στέλνουμε τούς χαιρετισμούς μας σε εσένα και στην καπετάνισσα.

Γιώργος - Νατάσα

Υ.Γ. Η Νατάσα το βίντεο το βλέπει συνέχεια. Η μουσική επένδυση -αν και ακούγεται να είναι από πιανίστα με “ελεύθερο” παίξιμο- το απογειώνει.