Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Νατάσα Ματράγκα και ο Γιώργος Σαρανταυγάς περιγράφουν τον Αρμαγεδδώνα των ατόμων με αναπηρία!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Παλεύουν μόνοι τους με αντίπαλο μια συμμορία, μέλη της οποίας είναι ψυχίατροι χωρίς όνομα, επίορκοι δικαστές, πολιτικοί και μέσα μαζικής εξαπάτησης.

giorgosnatasaΗ 46χρονη σήμερα Νατάσα Ματράγκα έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, ένα είδος αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης.

Η Νατάσα Ματράγκα είναι ένα άτομο με εξαιρετική μνήμη - χαρακτηριστικό των αυτιστικών ατόμων - έχει υψηλό δείκτη ευφυίας, εξαιρετική ευχέρεια στην εκφορά λόγου, εκπληκτική ικανότητα για ζωή και δημιουργία (η οποία ωστόσο αναστέλλεται εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίον η κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα με αυτισμό)  και, κυρίως, η Νατάσα είναι ένα άτομο που δεν φοβάται να αντιδρά σε κάθε τι που την ενοχλεί και θεωρεί ότι είναι παράλογο, αδιαφορώντας αν οι "politically correct" της διαταραγμένης και παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας και κάποιοι ψυχίατροι χωρίς όνομα θα την χαρακτηρίσουν "απροσάρμοστη" και "ψυχοπαθή" με "διαταραγμένη" προσωπικότητα!

Στο πλευρό της Νατάσας στέκεται ο σύζυγός της, διεθνολόγος Γιώργος Σαρανταυγάς, ο οποίος τη στηρίζει στον αγώνα της να αποδείξει ότι ένας αυτιστικός μπορεί να επιβιώσει χωρίς την ανάγκη μαϊμού ψυχιατρικών διαγνώσεων από κουκουλοφόρους ψυχιάτρους, ψυχοφαρμάκων και εγκλεισμού σε ψυχιατρεία. Να αποδείξει ότι μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή δίπλα στον άνθρωπο που επέλεξε για σύντροφο της ζωής του. Να αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώσει απέναντι σε μια κοινωνία κλειστή και προκατειλημμένη και σε ένα πολιτικό και ιατρικό κατεστημένο που θέλει τους αυτιστικούς περιθωριοποιημένους και τελειωμένους. Ένας άνισος και γι' αυτό σκληρός αγώνας τον οποίον η Νατάσα και ο σύζυγός της δίνουν έχοντας απέναντί τους το "Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας" (ΚΕ.Π.Α.), και ένα διαπλεκόμενο κατεστημένο ψυχιάτρων χωρίς όνομα, επίορκων εισαγγελέων και πολιτικών, με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης να αδιαφορούν και να προβάλλουν σκουπίδια, κουτσομπολιό, πόλεμο και αίμα.  

Στο "Rib and Sea" έχει γίνει ήδη αναφορά στην περίπτωση της Νατάσας Ματράγκα με δύο συνεχόμενα άρθρα, μετά από καταγγελίες του συζύγου της Γιώργου Σαρανταυγά : 

https://www.ribandsea.com/waves/4241-ta-atoma-me-aftismo-prepei-na-egkleistoyn-se-psyxiatreia-apofainetai-to-ke-p-a-me-tin-enoxi-siopi-tis-politeias-kai-tis-dikaiosynis.html

https://www.ribandsea.com/waves/4251-ta-atoma-me-aftismo-prepei-na-egkleistoyn-se-psyxiatreia-apofainetai-to-ke-p-a-me-tin-enoxi-siopi-tis-politeias-kai-tis-dikaiosynis-meros-2.html

Επειδή μπορεί να ξεφύγω σε χαρακτηρισμούς εναντίον όλων αυτών των δήθεν "επιστημόνων", "εισαγγελλέων" και "πολιτικών", αφήνω τη Νατάσα και τον Γιώργο να περιγράψουν οι ίδιοι το πρόβλημά τους και τον κυκεώνα μέσα στον οποίον έχουν εμπλακεί έχοντας απέναντί τους το ΚΕ.Π.Α., την ελληνική ψυχιατρική κοινότητα, τους Έλληνες βολευτές και υπουργούς, αλλά και τον Ο.Η.Ε.!