Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Υποβολή ένστασης της Ε.ΛΑ.Σ. στον Άρειο Πάγο.

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» προέβη στην κατάθεση ενστάσεως ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές της 25 Μαΐου 2014 των περιλαμβανομένων σε αυτή κομμάτων και για τις δι' ένα έκαστο μη κατά νόμο προϋποθέσεων. Η εκδίκαση της ενστάσεώς μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 ώρα 11:00 από το Α1 Τμήμα, Πολιτικό-Εκλογικό του Αρείου Πάγου.
 
Για την Πατριωτική Ένωση-«ΕΛ.ΛΑ.Σ.»
Ελευθέριος Ρήνος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

ΠΡΟΣ
Τον Άρειο Πάγο
[Α1 Τμήμα, Πολιτικό-Εκλογικό]

ΕΝΣΤΑΣΗ
Του πολιτικού Συνασπισμού
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ  «ΕΛ.ΛΑ.Σ.»
Κλεισόβης 12-Τ.Κ. 10677 Αθήνα Τηλ: 210 3250220  και 210 3801462
Τηλεομοιότυπον: 2103801461**Φορητό: 6932371269  Ηλ. Ταχ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ

Ως υποψηφίων στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 25ης Μαΐου 2014 των πολιτικών κομμάτων:

1.    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2.    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
3.    Των υποψηφίων ευρωβουλευτών εκ του πολιτικού κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ ως     συμμετεχόντων στον Συνδυασμό «ΕΛΙΑ-Δημοκρατική Παράταξη» και
4.    Των υποψηφίων ευρωβουλευτών που εμπεριέχονται στα ψηφοδέλτια των συμμετεχόντων κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, εναντίον των οποίων έχουν κατατεθεί μηνύσεις ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις ογδόντα δύο ( 82) δικογραφίες, που παραμένουν στα συρτάρια της Βουλής εμποδίζοντας την κάθαρση του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Συντάγματος: «Η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.»   

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παράγραφος 1 του Νόμου 4255/2014: «Δικαίωμα υποβολής πρότασης υποψηφίων έχουν μόνο τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων.»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παράγραφος 2 του Νόμου 4255/2014: «Μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών που αναφέρονται είτε σε εκλογικές παραβάσεις σχετικά με την διενέργεια αυτών είτε σε έλλειψη των νομίμων προσόντων.», δικαίωμα δε ένστασης μεταξύ άλλων έχουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων που προτείνουν τους συνδυασμούς.    

Κατόπιν τούτων ΕΝΙΣΤΑΜΕΘΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

1. Τα πολιτικά κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑ.ΣΟ.Κ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πρότασης υποβολής υποψηφίων, διότι στερούνται των νομίμων προϋποθέσεων-προσόντων.

Ειδικότερα δε μετά την απόφαση γερμανικού Δικαστηρίου [Ειρηνοδικείου του Μονάχου] χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύτηκε εξ ολοκλήρου στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ στις 13-08-2009 [ΣΧΕΤΙΚΟ 1], η οποία έχει καταστεί αμετάκλητη, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της SIEMENS κύριος Μιχάλης Χριστοφοράκος ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων.    

Παράλληλα, στην ανωτέρω δικαστική απόφαση, περιγράφεται όλος ο παραβατικός τρόπος συμπεριφοράς των πολιτικών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η κατ’ εξακολούθησιν απιστία κατά του ελληνικού Δημοσίου με υπεξαίρεση Δημοσίου Χρήματος και η λειτουργία των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, όπως ειδικά αποδεικνύεται από το κατωτέρω απόσπασμα της ανωτέρω απόφασης: «Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάνουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΑ.ΣΟ.Κ και από εκεί ενδεχομένως να μοιραστούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτόν οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσαν ο καθ’ ένας επί των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτoύς, να χρησιμοποιούν την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής [του C4I] κατά τέτοιο τρόπο, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας SIEMENS, ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους.»   

Με δεδομένο ότι μεταξύ άλλων μηνύσεων έχει υποβληθεί και η υπ’ αριθμόν 2267/21-03-2012 καταγγελία στον Άρειο Πάγο του κυρίου Γεωργίου Αϋφαντή, που έχει μετατραπεί σε μήνυσή του [ΣΧΕΤΙΚΑ 2-3] και όσων σχετικά αναφέρει.

Με δεδομένο ότι, όσοι, κατά το άρθρο 159 παράγραφος 5 του ΠΚ, έχουν καταδικαστεί για δωροδοκία υφίσταται και τις συνέπειες του άρθρου 63 παράγραφος 1 του ΠΚ [δηλαδή οι καταδικασθέντες για δωροδοκία, χάνουν οριστικά τα αιρετά δημόσια αξιώματα που κατέχουν, καθώς επίσης αποστερούνται και των πολιτικών τους δικαιωμάτων από ένα έως πέντε χρόνια όπως και άρθρο 61 του ΠΚ ορίζει.]

Με δεδομένο ότι, έχει παραβιαστεί η Συνταγματική αρχή της νομιμότητας από τα ανωτέρω πολιτικά κόμματα ως θεσμικά όργανα της χώρας, διότι ποινικοί παραβάτες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, η δε χώρα έχει καταστεί ΟΜΗΡΟΣ ΞΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ [Γερμανία] και των διεθνών τοκογλύφων, όπως αβίαστα προκύπτει από το ψηφισθέν νομοθετικό έργο 2010-2014 [δηλαδή μετά την καταδικαστική απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου].   

Με δεδομένο ότι, κατά την ως άνω τετραετία 2010-2014 οι αποκαλύψεις Κάντα και οι δίκες των κ.κ. Τσοχατζόπουλου-Μαντέλη-Παπαγεωργόπουλου- Καραβέλα, Παυλίδη, Τσουκάτο κ.λ.π. ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ και νέα στοιχεία, ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ να προστατεύσει, ως εκ του θεσμικού του ρόλου, ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, διότι πάνω από όλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σημαίνει πρόληψη και προστασία.

Γι’ αυτό, με την παρούσα ένστασή μας, ΖΗΤΑΜΕ να μην γίνει δεκτή Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ πολιτικών κομμάτων. Ενδεχόμενη δε εκλογή ευρωβουλευτών εκ των κομμάτων αυτών, τα οποία γνωρίζουν ήδη ότι είναι παράνομα και προσπαθούν διά της αλλαγής της ονομασίας των να αποσείσουν τις ευθύνες των ανομημάτων τους, θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο κύρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

2. Το πολιτικό κόμμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πρότασης υποβολής υποψηφίων, διότι στερείται των νομίμων προϋποθέσεων-προσόντων. Ειδικότερα δε επισημαίνουμε τα εξής: 

Α. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα κόμμα που δρά από την δεκαετία του 1980 προβάλλοντας τις δικές του ιδέες, ακολουθώντας επί σχεδόν τριάντα συναπτά έτη μία πολιτική λειτουργία μέσω της οποίας διεκδικούσε την ψήφο του ελληνικού Λαού.

Β. Από τις αρχές του 2010 όμως, το ανωτέρω πολιτικό κόμμα, ακολούθησε έναν ιδιότυπο πολιτικό ακτιβισμό με μίξη παράνομων και νόμιμων μεθόδων δράσης, που λόγω της έκρυθμης κοινωνικής κατάστασης, από τη παράνομη δράση των πολιτικών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ και  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, συνετέλεσε μοιραίως στην αύξηση των εκλογικών της ποσοστών.  Τα στοιχεία της παράνομης δράσης του ανωτέρω πολιτικού κόμματος οδήγησαν τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας να ασκήσουν ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ της ΑΡΧΗΓΩΝ με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής Οργάνωσης, παράνομης οπλοχρησίας, οπλοκατοχής κ.λ.π. Η ανωτέρω όμως λειτουργία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ [2010-2013] ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με το άρθρο 29 του Συντάγματος. Άμεσα δε το ίδιο το πολιτικό κόμμα ΟΜΟΛΟΓΕΙ, ότι η δράση του δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς στελέχη του δημιούργησαν το πολιτικό κόμμα ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ, το οποίο κατέθεσε πρόταση υποβολής υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.  

ΕΠΕΙΔΗ το νεοσυσταθέν κόμμα δεν βαρύνεται με παράνομη λειτουργία, αποδεικνύεται στην πράξη ότι, ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ και η ύπαρξη του νέου κόμματος σηματοδοτεί μία σύννομη πολιτική λειτουργία.

Κατόπιν τούτου ΖΗΤΑΜΕ να απορριφθεί η αίτηση συμμετοχής του κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

3. Τέλος τονίζουμε ότι πρέπει να απορριφθούν όλες οι δηλώσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στα πολιτικά κόμματα κατά των οποίων έχουν κατατεθεί μηνύσεις από Έλληνες πολίτες ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και τα ονόματά των περιλαμβάνονται στις οδόντα δύο [82] δικογραφίες που ο Άρειος Πάγος έχει διαβιβάσει στη Βουλή [ΣΧΕΤΙΚΑ 4 και 5]. Ειδικότερα δε πρέπει ληφθούν υπ’ όψιν από το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΧΩΝΙ» της 4-05-2014 οι υπ’ αριθμούς 14,15,19 του πίνακα 1 και υπ’ αριθμούς 5, 8, 9 δικογραφίες του πίνακα 2 αυτής.
Υπό το υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξίωμα: «υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού», «salus populi suprema lex esto» και την κατά τον αλήστου μνήμης Νομοδιδάσκαλο Αλέξανδρο Σβώλο διδαχή: «Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι στον λαό δεν πρέπει να έχει όρια» ως και τις διατάξεις του Άρθρου 52 του Συντάγματος κατά το οποίο : «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργιών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση…».

ΚΑΤΟΠΙΝ των ανωτέρω εκτεθειμένων λόγων, επειδή η παρούσα μας είναι παραδεκτή και βάσιμη, ασκούμενη με έννομό μας συμφέρον και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας οποθενδήποτε απορρέοντος, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Άρθρου 120 παράγραφο 4 του Συντάγματος, το οποίο επιτάσσει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα ένστασή μας
2. Να ΜΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΟΥΝ οι συνδυασμοί των ως άνω κομμάτων [ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ]
3. Να εξαιρεθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που πρότεινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ στον συνδυασμό «ΕΛΙΑ-Δημοκρατική Παράταξη» και την εφαρμογή πάντων των νομίμων.

Αθήνα 8-05-2014

Για τον πολιτικό Συνασπισμό
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ  «ΕΛ.ΛΑ.Σ.»
Οι ενιστάμενοι

Γκέκας Κωνσταντίνος              Κότσιαλος Αναστάσιος             Τηλιγάδας Οδυσσέας