Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Σταγόνες αγάπης" στο Αιγαίο απ' τον "Ναυτίλο.

Αποστολή 2014, «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» με τον «ΝΑΥΤΙΛΟ».

Η θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκονται τα νησιά που θα επισκεφτούν τα μέλη του Ναυτίλου.Η Φυσιολατρική Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» οργανώνει και για το 2014 την Αποστολή Αγάπης σε επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου. Φέτος έχουμε προορισμό το Μαράθι, Αρκιούς και Αγαθονήσι. Η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» έχει κοινωνικό χαρακτήρα και προσφέρει στα ακριτικά νησιά μας Αρκιούς και Μαράθι, ανάμεσα σε άλλα, εργαλεία, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Η αποστολή για το Αγαθονήσι περιέχει ανάμεσα σε άλλα, έντυπο υλικό/βιβλία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τα σχολεία, φάρμακα, υλικά και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για το Κέντρο Υγείας, τρόφιμα για τους κατοίκους κλπ.

Η αποστολή έχει βασικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κράτος, τις αρχές της περιφέρειας αλλά και μεμονωμένους πολίτες, οργανισμούς και άλλους φορείς αλλά και να θυμίσει σε όλους τις ξεχασμένες γωνιές της πατρίδας μας.

Τα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» θα ξεκίνησουν από την Ανάβυσσο και το Λαύριο, την Πέμπτη 29 Μαίου 2014, συνολικά 8 σκάφη. Την Αποστολή μας θα ακολουθήσουν δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες, φωτογράφοι, που θα καταγράψουν την δράση μας και τις ανάγκες των τριών νησιών. Επιπρόσθετα θα γίνει καταγραφή και αναφορά στην όμορφη ακτογραμμή, στις παραλίες, τα ήθη και έθιμα των νησιών.

Το πρόγραμμα της Αποστολής είναι:

Αναχώρηση, Πέμπτη 29 Μαίου 2014

Άφιξη στην Πάτμο, Πέμπτη 29 Μαίου όπου θα έχουν μεταφερθεί τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουμε εξασφαλίσει για τα τρία νησιά.

Άφιξη στο Μαράθι και τους Αρκιούς, Παρασκευή 30 Μαίου 2014

Άφιξη στο Αγαθονήσι, Σάββατο 31 Μαίου 2014

Επιστροφή Κυριακή 01 Ιουνίου 2014

Το Δ.Σ. της Φυσιολατρικής Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», για λόγους διαφάνειας θα εκδώσει νέο Δελτίο Τύπου, πριν από την έναρξη της Αποστολής, όπου θα γίνει αναφορά στους χορηγούς.

Σ.Σ. Το "Rib and Sea" ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, καταγράφοντας μια πολύ όμορφη εμπειρία επάνω στο καταμαράν ιστιοπλοϊκό του Αυστραλού 66χρονου ιστιοπλόου Colin Darling, ο οποίος ξεκίνησε προχθές από τη Ρόδο με σκοπό να επιστρέψει εν πλω στην πατρίδα του μέσω Γιβραλτάρ, Ατλαντικού ωκεανού, διώρυγας Παναμά και Ειρηνικού ωκεανού. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη Χάλκη και φεύγουμε σε λίγο για τη Σαρία και το Διαφάνι της Καρπάθου.

Επειδή, εκτός από την εξάρτηση που έχω με τη θάλασσα, αγαπώ πολύ τις Αποστολές Αγάπης στα μικρά και ξεχασμένα νησιά του Αιγαίου, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιστρέψω εγκαίρως στο βρωμερό άστυ προκειμένου να είμαι κι' εγώ παρών στη "σταγόνα αγάπης" που θα στάξουν τα μέλη του "Ναυτίλου" στα νησιά Μαράθι, Αρκιούς και Αγαθονήσι, με τα οποία, άλλωστε, με συνδέουν πολλά.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος