Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

H ΑΝΕΚ LINES χορηγός του 5ου Συνεδρίου Κρητικής διατροφής & Υγείας.

Ο Χειρουργός Οδοντίατρος και Μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Αιγύπτου κος Kateb Joseph  - όρθιος από αριστερά - αναλύει τα υπέρ της Κρητικής διατροφής στην Στοματική Υγιεινή.Καθιστοί - πρώτη από αριστερά - η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Υρώ Δασκαλάκη, στο μέσον, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κος Παναγιώτης Βασιλόπουλος,  και δεξιά ο καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης κος Αντώνιος ΚαφάτοςΗ ΑΝΕΚ LINES συμμετέχει έμπρακτα σε δράσεις και ενέργειες που έχουν στόχο την προώθηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την Κρητική διατροφή ως επιλογή υγείας και ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΝΕΚ LINES φιλοξένησε το «5ο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής & Υγείας», το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στο πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ”, ως μεγάλος χορηγός, για δεύτερη, συνεχόμενη, χρονιά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την DASKALAKIS T.R.V. υπό την αιγίδα του «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», των «Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνης», του «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών», της «Παγκρητίου Ενώσεως» και της «Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής».

Ο τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημόκριτου κος Νικόλαος Κατσαρός, εστιάζει στο ρόλο των περιβαλλοντικών ρύπων στην διατροφή. Δεξιά του η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Υρώ Δασκαλάκη.Κατά την διάρκεια του συνεδρίου διακεκριμένοι επιστήμονες και ομιλητές  όπως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης κος Δημοσθένης Ταμπάκος, ο  τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημόκριτου κος Νικόλαος Κατσαρός, ο Φυσικός και Διδάκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κος Χαράλαμπος Κιαγιάς, ο τ.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κος Εμμανουήλ Αλιφιεράκης ανέλυσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της Κρητικής Διατροφής.

Από την πλευρά του Ομότιμος Καθηγητής Κλινικής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης κος Αντώνης Καφάτος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα θετικά της νηστείας και στην προαγωγή της υγείας μέσω άθλησης και κρητικής διατροφής.

 Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος του "ΕΛΥΡΟΣ" κος Ιωάννης Βεργεράκης - δεύτερος από δεξιά -  χαμογελαστός εποπτεύει τα κρητικά εδέσματα που προσέφερε η ΑΝΕΚ στους συνέδρους.Τέλος, ο Executive chef της ΑΝΕΚ LINES κος Απόστολος Δέρης,  εστίασε στην διαχρονική στήριξη της εταιρείας προς την Μεσογειακή και ιδίως στην Κρητική διατροφή, τόσο μέσα από τις κρητικές γεύσεις που προσφέρει στα πλοία της, όσο και μέσω της πρωτοβουλίας της για την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς.

Πλήθος κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό, πολιτικό κόσμο καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κρητικό κέρασμα.