Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η εξέγερση του ελατηρίου.

Αγαπητέ κ. διευθυντά, αμάρτησα. Με δελέασε ο πονηρός όφις της παροπλισμένης ελπίδας για καλυτέρευση στην χώρα και είδα ειδήσεις στο mega. Μάλιστα. Είδα ειδήσεις. Ντροπή μου είναι και το αναγνωρίζω, αλλά για να μετατρέψουμε το κρέας σε ψάρι, ''αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία''.

Το θέμα που χρησιμοποίησε ο  - εξαποδώ - μεταμφιεσμένος ταγκαλάκης για να με παρασύρει, ήταν η υπόθεση Λιάπη. Πεισμένος από χρόνια ήμουν, ότι θα αλλάξει κάτι στην χώρα στην οποία φύεται, ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα και θάλλει η ελαία, όταν αρχίσουν οι συλλήψεις πολιτικών για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όταν τα υπερχρεωμένα κωλοκάναλα προβάλουν σε κοινή σύνδεση το να τους οδηγούν πάνοπλοι κουκουλοφόροι μπρατσαράδες της ασφάλειας στον εισαγγελέα με χειροπέδες και την πάτησα.

Ο Λιάπης, γιατί κύριο δεν τον λες, ως γνωστόν τοις πολλοίς συνελήφθη, διότι κατά τον έλεγχο που του έκανε η τροχαία μετά από παραβίαση ενός Stop, ευρέθη να οδηγεί όχημα μεγάλου κυβισμού χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια, με πλαστές πινακίδες, με ανηρτημένη μια τεράστια κοτσαδούρα και με φιμέ τζάμια.

Αυτό το άτομο, που έτυχε να είναι η εξέλιξη του σπερματοζωαρίου που νίκησε, στην συνεύρεση του πατέρα του με την αδελφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει άδεια εξασκήσεως δικηγόρου (!), εξελέγεται ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, έχει διατελέσει υπουργός μεταφορών και υπουργός πολιτισμού, έχει ιδρύσει την ονεδ και έχει γράψει, επαναλαμβάνω έχει γράψει, θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου,  βιβλίο, με τίτλο ''Για Ένα Νέο Ήθος''!!!

Η αυτή μετεξέλιξη του σπερματοζωαρίου, γιατί άνθρωπο δεν τον λες, κατηγορήθηκε επανειλημμένα για διαπλοκή με την Siemens και για τεράστια σκάνδαλα μιζών, η δε τελευταία κατηγορία για την οποία εκκρεμεί η παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο, έγινε στις 6 Ιουλίου του 2012.

Αυτός λοιπόν ο σπόγγος, γιατί ον δεν τον λες, ο μεγαλωμένος σε βασιλικού τύπου πούπουλα, είναι κάτοχος 28 ακινήτων στην Ελλάδα και ποιος ξέρει πόσων άλλων στο εξωτερικό, και δυστυχώς δεν υπέστη, ως ώφειλε η φύση να επιβάλει, χημικό ευνουχισμό και έτσι, κατάφερε και διαιώνισε (όπως αυτός ισχυρίζεται) το είδος του, φέρνοντας στον κόσμο αθώα, για την κατηγορία εις την οποία εντάσσεται ο πατέρας τους, δύο παιδιά.

Έβλεπα λοιπόν, χάζευα για την ακρίβεια, τις επιθέσεις εναντίον του στην τιβούλα, με την ελπίδα να έχει ζωντανεύσει μέσα μου, ώσπου με επανέφεραν τη τάξη της λογικής, τα παιδιά μου.

Χαζοκούτι βλέπεις ρε πατέρα, μου είπαν εν χορώ και έκπληκτα, γνωρίζοντας ότι την έχω αποτάξει εδώ και δέκα - τουλάχιστον - χρόνια.

Εεεε, να. Με ενδιέφερε το θέμα Λιάπη. Γι΄ αυτό, απάντησα μουδιασμένα, σαν το παιδάκι που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στη μάνα του, όταν πιάστηκε επ' αυτοφόρω με το δάκτυλο στο βάζο με το νεραντζάκι.

Και δεν έχεις καταλάβει ακόμη τι παίζει; επέμειναν τα σπουδαγμένα παλιόπαιδα, χασκογελώντας.

Δηλαδή, τι παίζει ρε παιδιά; απάντησα αμήχανα, ενώ με έζωναν τα φίδια.

Τι δεν καταλαβαίνεις; μου απήντησαν. Όλοι έστρεψαν την προσοχή τους στον πλούσιο κρετίνο και κανείς δεν ασχολείται με την μη παραπομπή του Τούρκογλου / Βενιζέλου στη Βουλή για το σκάνδαλο και τις μίζες των υποβρυχίων, μου είπαν, ενώ η ικανοποίηση για την συντριβή του από χρόνια αποκαθηλωμένου πατέρα τους, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

Επιπροσθέτως, ποιος από του υπολοίπους του κόμματος υποτακτικούς, θα τολμήσει να σηκώσει κεφάλι, όταν θα έχει ως τρανταχτό παράδειγμα το τι τον περιμένει;

Χλώμιασα. Μα πώς είναι δυνατόν να πάτησα τη μπανανόφλουδα; σκέφτηκα.

Με είδαν προβληματισμένο, ακίνητο και αμίλητο, σαν μεταμοντέρνο άγαλμα που κρατά στα χέρια του ένα τηλεκοντρόλ και μαλάκωσαν.

Μα, να μη καταλάβεις αμέσως, ότι το σύστημα για να δώσει βορά στο πόπολο ένα δικό του ανθρωπόμορφο γρανάζι, προσδοκά πολλαπλάσια οφέλη, μου είπαν και έφυγαν μακριά από το television, μη και μολυνθούν.

Ρίχνω μια τελευταία ματιά στην δια μέσου κάμερας απολογία του λαγόφυτου και απενεργοποιώ οριστικά την μεγάλη οθόνη, βυθιζόμενος σε σκέψεις.

Διαβάστε κύριοι, έλεγε ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο. Διαβάστε και μη κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας. Εμείς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε - απλά - πλούσιους συστημικούς δυνάστες. Εσείς, θα έχετε να παλέψετε με τα παιδιά τους, που θα είναι και πλούσια και μορφωμένα.

Πόσο μα πόσο δίκιο είχε!

Ξαφνικά, εκτοξεύτηκα από τον άνετο καναπέ, ντύθηκα βιαστικά και πήρα τον δρόμο για το Σύνταγμα. Μόλις έφτασα και ανέβηκα τα σκαλιά της πλατείας προς την Βουλή, είδα 19 – μετρημένους καλά - ανθρώπους να διαδηλώνουν κατά της μη παραπομπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν η πρώτη διαδήλωση στην οποία από καρδιάς μετείχα από τον Μάϊο του 1976, δηλαδή, την διαδήλωση διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες μη κατευθυνόμενους διαδηλωτές, αμέσως μετά την κηδεία του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Είχαν προηγηθεί οι μεγάλες και αυθόρμητες διαδηλώσεις στις κηδείες του Γιώργου Σεφέρη το 1971, του Σωτήρη Πέτρουλα το 1965, του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 και του Κωστή Παλαμά το 1943, στην τελευταία των οποίων, η Μαρίκα Κοτοπούλη έβρισε λιμανιάτικα και φωναχτά τους αξιωματικούς των ss οι οποίοι καταθέτουν στεφάνι εκ μέρους του 3ου Ράϊχ και αμέσως μετά ο Άγγελος Σικελιανός το κλωτσά ενώπιον τους, διακινδυνεύοντας και οι δύο την ζωή τους.

Φωνάξαμε οι 20 νοματαίοι με όλη την δύναμη της ψυχής μας και όταν τα χρόνια και η κούραση μας κατέβαλαν και οι φωνητικές χορδές δεν υπάκουαν, δείξαμε τα γυμνά οπίσθιά μας στους αποχωρούντες βολευτές του Ελληνικού (όπως και εσείς έχετε υιοθετήσει κ. διευθυντά) κυνοβουλίου.

Αφού αποχώρισαν οι εθνοσωτήρες (σικ) και δεν μας συνέλαβαν τα όργανα επιβολής του νόμου για καμμιά δεκαριά αδικήματα, φύγαμε για τα σπίτια μας.

Οδηγώντας μηχανικά, επιτέλους συνειδητοποίσα την πραγματικότητα.

Η αντισυστημική επανάσταση θα ξεκινήσει, όταν το ελατήριο του καναπέ εξαναγκαζόμενο από νεανική ορμή και γνώση τρίτου, θα μπει στον πρωκτό του πενηντάρη μεσοαστού και τότε, θα πάψει να σκοτώνει αξίες, ιδέες και ήθη, ανοίγοντας δρόμο στην λήθη. 'Όταν θα σταματήσει να δολοφονεί τον ύπνο των δικαίων και να πυρπολεί τα έργα των σπουδαίων. Άμα δεν θα υπηρετεί την στείρα μετριότητα, δηλαδή, ότι δεν έχει μνήμη και ταυτότητα. Όταν δεν θα υπηρετεί τον οπαδό και τον δειλό, τον κολαούζο, τον προδότη, τον φελλό. Άμα δεν σκοτώνει κάθε τολμηρή πρωτοπορία, υψώνοντας τείχη στην ιστορία, τότε, δεν θα δολοφονεί τα γνήσια ταλέντα, ανοίγοντας δρόμο στην βλακεία με πατέντα. Όταν δεν θα υπηρετεί την μάζα των ανίδεων και την ιδιοτέλεια των επιτήδειων.

Καλό βόλι και μείνετε όλοι ζωντανοί το 2014.

Εμείς θα τους θάψουμε τους κερατάδες. Όχι αυτοί εμάς.

Με τιμή.

Ο παράξενος και διαστροφικός σας αναγνώστης.

Υγ1. Όπως πολύ καλά καταλάβατε, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κεφαλαία γράμματα για ονόματα και οργανισμούς τους οποίους δεν έχω σε καμία υπόληψη. (Σας διόρθωσα, όχι γιατί τους έχω εγώ σε εκτίμηση, αλλά γιατί εκτιμώ την ελληνική γλώσσα και τους κανόνες της).

Υγ2.

Μη λησμονείτε ότι :

Το καφενείο "Η Ελλάς"

Πουλήθηκε μισοτιμής

Στο νταβατζή της γειτονιάς

Στη λέρα της διαπλοκής

Σ' ένα νονό της ρουφιανιάς

Σε σπείρα με λαμόγια

Και στο κλουβί του μπόγια...

Και τρέξαν όλοι σα μουρλοί

Να πάρουν θέση στην ουρά

Να δουν τον ξένο βιαστή

Με τον δικό τους τον παρά

Να τους πηδάει την αδερφή

Να τον ευχαριστούνε

Να τους πηδάει την αδερφή

Να τον χειροκροτούνε

Έβγαλε δίσκο ο βιαστής

Και μάζωξε πολλά λεφτά

Να χτίσει οίκον ανοχής

Παρέα με την λαμογιά

Και λέρα, μπόγιας, νταβατζής

Υπέγραψαν μνημόνια

Πώς θα πηδούν τα ψώνια

Το καφενείο "Η Ελλάς"

Έγινε οίκος της ντροπής

Να ξαλαφρώνουν ο πασάς

Ο μερακλής κι ο μουστερής.