Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Καινούργιο μηχάνημα με παλιά ανταλλακτικά, δεν γίνεται.

Ιωσήφ ΠαπαδόπουλοςΗ χώρα οδηγείται, για άλλη μια φορά, σε εκλογές και οι υποψήφιοι των κομμάτων και των... αποκομμάτων περιφέρονται στο διαδίκτυο (μια που λόγω οπωροκηπευτικών και γιαουρτιών δεν τολμούν πια να βγουν στους δρόμους ή στα μπαλκόνια) προσπαθώντας να αποσπάσουν ένα ψηφουλάκι ώστε να συνεχίσουν οι παλαιοί, και να αρχίσουν οι νέοι, το μεγάλο φαγοπότι. Ένας από αυτούς τους νέους, παλιός ωστόσο γνώριμος από τη γειτονιά που μεγάλωσα και αναμεμιγμένος, μέχρι πρότινος, στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Πειραιά, μου έστειλε πρωί πρωί το ακόλουθο μήνυμα. Απολαύστε το :

Η χώρα θα νικήσει το λαϊκισμό ή ο λαϊκισμός θα νικήσει τη χώρα!

Το μνημόνιο έχει φέρει πολλά δεινά στη χώρα.. Τα ζούμε όλα!!! Ίσως, το χειρότερο είναι το κύμα του λαϊκισμού που επεκτείνεται μέρα με τη μέρα. Κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι έχουν δει τη χρυσή ευκαιρία για να αποκομίσουν γρήγορα πολιτικά και άλλα κέρδη. Όμως, κανείς τους δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο λαϊκισμός είναι ένας κατήφορος που εάν μπεις πολύ δύσκολα βγαίνεις.
Στην ουσία, λαϊκισμός σημαίνει κατάργηση του διαλόγου, της λογικής και στη συνέχεια υπονόμευση της δημοκρατίας και της ελεύθερης κοινωνίας.

Οι λαοί της Ευρώπης, πήραν το πικρό μάθημά τους στο μεσοπόλεμο. Γι' αυτό και οικοδόμησαν ισχυρά αναχώματα ενάντια στο λαϊκισμό αμέσως μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα απ' αυτά ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν ο λαϊκισμός επικρατήσει στην Ελλάδα, τότε η έξοδος από την Ευρώπη είναι βέβαιη. Όπως βέβαιη είναι και η καταστροφή της μεσαίας τάξης, όταν η οικονομία μας θα μπει στην εποχή της δραχμής και στο θρίαμβο του κρατικού παρασιτισμού.

Πρέπει τώρα να βάλουμε ένα φράγμα στο λαϊκισμό. Απομονώνοντας όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το πόνο μας για να εισπράξουν γρήγορα κέρδη. Η χώρα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη σοβαρότητας. Γιατί, την έλλειψη σοβαρότητας πληρώνει αυτή τη στιγμή.  

Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες επιλογές: Ο μόνος δρόμος είναι το ευρώ και η σκληρή δουλειά για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την άνοδο όλων των εισοδημάτων , την ισχυροποίηση της μεσαίας τάξης, την αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών με πλήρη αναδιάρθρωση τόσο του δημόσιου τομέα, όσο και των πολιτικών μας θεσμών.

Η αλλαγή που ζητάμε πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι πολίτες αυτή τη φορά είναι αυτοί που θα τα αλλάξουν όλα! Γιατί, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Και κυρίως τον τρόπο επιβράβευσης ή τιμωρίας των πολιτικών μας. Επιτέλους, οι πολιτικοί  μας πρέπει να κρίνονται για τις πράξεις τους και όχι για τα λόγια τους!

ΠΑΝ... Α...
Β ΑΘΗΝΩΝ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Μεταξύ μας, κουφάθηκα διαβάζοντάς το! Έκανα να συνέλθω μισή ώρα προτού αρχίσω πρώτα να κτυπώ το κεφάλι μου στον τοίχο και στη συνέχεια τα πληκτρολόγια για να απαντήσω στον υποψήφιο νέο πολιτικό που θέλει κι' αυτός να μας "σώσει", με παλαιοκομματικά όμως λαϊκίστικα συνθήματα και φρούδες υποσχέσεις. Του έγραψα λοιπόν :

Παν... καλημέρα.

Βλέπω ότι μετά τα δημοτικά αναμιγνύεσαι τώρα και στα κομματικά. Σου εύχομαι να επιτύχεις.

Βρίσκω ωστόσο ότι είναι άκομψο πλέον να απευθύνονται οι εκπρόσωποι των δύο "μεγάλων" κομμάτων, τα οποία κυρίως ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο, στους πολίτες, υποσχόμενοι ότι θα τους σώσουν από τον λαϊκισμό!!!! Ποιοι; Αυτοί οι οποίοι πλειοδότησαν στον λαϊκισμό όλα αυτά τα χρόνια, κλέβοντας την ψήφο τους!!!

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι ο λαός παίρνει πια στα σοβαρά τις φρούδες υποσχέσεις των δύο "μεγάλων" μονομάχων. Δεν είναι δυνατόν οι χθεσινοί "λύκοι" να φορούν προβιά ελπίζοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα ξεγελάσουν το "κοπάδι"...

Και με ποιον αρχηγό αλήθεια θα τα αλλάξει όλα η Ν.Δ. Παν...; Μ' αυτόν που της έβαλε τρικλοποδιά για να κάνει το δικό του απόκομμα και τώρα κατεβαίνει αρχηγός της; Μ' αυτόν που μέχρι πρότινος αναθεμάτιζε το μνημόνιο και τελικώς συνέπραξε με την σκιώδη "κυβέρνηση" Παπαδήμου προκειμένου να μη γίνουν εκλογές και να υπογραφεί η καταδίκη της χώρας και το ξεπούλημα της εθνικής της κυριαρχίας; Αν δεν ήταν αυτό το απαύγασμα του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας, τότε τι ήταν;

Αν πράγματι εννοείς αυτά που υποστηρίζεις, τότε άλλαξε παράταξη ή κάνε μια δική σου κίνηση. Καινούργιο μηχάνημα με παλιά ανταλλακτικά δεν γίνεται...

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος