Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το Υπουργείο ... Απολίτιστων δηλώνει "παρών" και στη Ρωμαϊκή έπαυλη της Σκάλας Κεφαλονιάς!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Καθώς κάναμε μια στάση στη Σκάλα Κεφαλονιάς είπαμε να επισκεφτούμε τη Ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά. Προς απογοήτευσή μας όμως, τόσο ο περιφραγμένος χώρος με τα ερείπια της έπαυλης, όσο και το ταμείο ήταν κλειστά. Ήταν Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:30 το πρωί. Η ανακοίνωση που υπήρχε αναρτημένη στα κάγκελα ανέφερε ότι η Ρωμαϊκή έπαυλη είναι ανοικτή όλες τις ημέρες από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 15:30 το απόγευμα πλην Τρίτης.

Μαζί με μας υπήρχαν και αρκετοί ξένοι τουρίστες οι οποίοι βλέποντας κλειστή την πόρτα έφευγαν απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι. Το έφερα βαρέως και αποφάσισα να τραβήξω το σχοινί.

Αρχικώς τηλεφωνήσαμε στην Κοινότητα Σκάλας αλλά ουδείς απάντησε στην κλήση μας. Στη συνέχεια τηλεφωνήσαμε στον Δήμο Αργοστολίου. Ο αρμόδιος υπάλληλος μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Πολιτισμού της οικείας περιοχής και μας έδωσε έναν αριθμό τηλεφώνου. Μετά από πολλές προσπάθειες κάποια υπάλληλος, ονόματι Μουρελάτου, σήκωσε το τηλέφωνο αλλά η σύνδεση διεκόπη προτού προλάβουμε να πούμε κάτι περισσότερο.

Στην επόμενη σύνδεση η κυρία Μουρελάτου επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως στον διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλου ανταποκρίθηκε κάποιος από τους αιτούντες αλλά σύντομα έφυγε! Κάτι που διασταύρωσα λίγο αργότερα όταν ένας επιχειρηματίας της περιοχής επιβεβαίωσε πως ήρθε μια κοπέλα αλλά μετά από δύο ημέρες έφυγε δυσαρεστημένη!