Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σιφναϊκή συμπαράταξη : Τον αράπη κι' αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς!

sifnos1Η Δημοτική Αρχή η οποία διοικεί ακόμη το νησί μας εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο του «δικαίου» (αδίκου ἢ δικαίου θα το δείξει η νεκροψία του πτώματος της Σίφνου το  οποίο όποιος θέλει το «σκυλεύει» χωρίς να δίνει λόγο & λογαριασμό σε κανέναν).

Σημερινό παράδειγμα η απόρριψη πετρελαίων και καταλοίπων μίγματος ασφάλτου στον ποταμό των Καμαρών (Λειβαδά).

Τι συνέβη λοιπόν στον Λειβαδά και δεν μιλά κανείς ; Πολύ απλά πήγαν οι «Περιφερειακοί Εργολάβοι» της ασφάλτου και άδειασαν το περισσευούμενο ασφαλτόμιγμα μέσα στον ποταμό μπροστά στο Αντλιοστάσιο υδάτων του Δήμου (τόσο καλά … τόσο απλά) μαζί με τα πετρέλαιά τους.

sifnos2Μερικά ερωτήματα από την ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΣΥΜΠΑΞ) τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι υπεύθυνοι / ανεύθυνοι οι οποίοι διοικούν τον Δήμο Σίφνου και υποτίθεται συνεννοούνται με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και κατά συνέπεια και με τους εργολάβους που μας στέλνονται πακέτο :

sifnos3Είχε προειδοποιηθεί ο Δήμος Σίφνου για την ανευθυνότητα του εργολάβου και την ακαταλληλότητά του για το συγκεκριμένο έργο ασφαλτοστρώσεως ; (βλέπε σχετικό άρθρο της ΣΥΜΠΑΞ στις 12/05/2023 / «Μαύρο ….. στην άσφαλτο »  https://kaipoutheos.gr/2023/05/%cf%83%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%cf%83%cf%86.html).
    
Τί έπραξε η Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση της ασφάλτου στα συγκεκριμένα σημεία που της υποδείξαμε στο παραπάνω άρθρο (μία βόλτα μεταξύ του Ξυλουργείου του Μυτιληναίου και του ΣΤΕΚΙ θα λύσει τις απορίες του κάθε ενδιαφερόμενου)  ;
    
sifnos4Τους προειδοποιήσαμε να μην τους αφήσουν να φύγουν από την Σίφνο πριν αποκαταστήσουν συγκεκριμένα τμήματα  της νέας ασφαλτοστρώσεως τα οποία έχουν πάθει ήδη καθίζηση; Τι έκαναν;

Ποίος έδωσε άδεια στον εργολάβο να χρησιμοποιήσει το γεωτεμάχιο πλησίον του ποταμού για να φτιάχνουν το ασφαλτομίγμα ; Ποιά είναι η εικόνα του χώρου αυτή την στιγμή , γεμάτη μπάζα τα οποία όφειλε ο εργολάβος να τα έχει πάει σε μία από τις λειτουργούσες μονάδες επεξεργασίας καταλοίπων του νησιού (ΑΕΚΚ) ;

sifnos5Ποίος επέτρεψε στον εργολάβο να μαζέψει τα εργαλεία του χωρίς καμία επίβλεψη και να αποχωρήσει με την ησυχία του από το νησί ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα των Καμαρών και εγκαταλείποντας τα λύματά του μέσα στον ποταμό για να συμπληρώσει την εικόνα της εγκαταλείψεως του χώρου μαζί με τα προηγούμενα μπάζα ;

Ποίος θα αποκαταστήσει την ανεπανόρθωτη ζημία ρυπάνσεως η οποία επικρατεί στον χώρο του Λειβαδά  και ήδη με προηγούμενα δημοσιεύματά μας είχαμε επισημάνει (ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΚΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ, ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ 17-12-2021 Σχόλια της Σιφναϊκή συμπαράταξη.
 
https://kaipoutheos.gr/2021/12/%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bd%cf%85%ce%ba%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bc.html)

sifnos6Εμείς πάντως θα καταθέσουμε άμεσα (πέραν της ενημερώσεως των αρμοδίων αρχών { Εισαγγελέα Σύρου, Α.Τ Μήλου, Α.Σ Σίφνου, Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Ν. Αιγαίου και Υπουργείου Περιβάλλοντος} μήνυση κατ’ αγνώστων μήπως και μερικοί ξυπνήσουν από τον συνεχιζόμενο επί μία τετραετία λήθαργό τους (βλέπε και σχετικό υπόμνημα των κατοίκων των Καμαρών περί της περιβαλλοντικής αναλγησίας στον Λειβαδά το οποίο δεν έχει απαντηθεί εδώ και σχεδόν 2 έτη) !

sifnos8Κυρία Δήμαρχε και όσοι ανεύθυνοι / υπεύθυνοι σε περιτριγυρίζουν, μαζέψτε τα και φύγετε όσο είναι καιρός διότι καταστρέψατε το νησί σε χρόνο ρεκόρ ακολουθώντας πιστά τα βήματα του προκατόχου σας και α’ εξαδέλφου σας, ο οποίος εκτός του να μας παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο τους νέους υποψηφίους του (που μάλλον ανυποψίαστοι είναι οι άνθρωποι που και με ποιόν πάνε να μπλέξουν) δεν βγάζει άχνα για την καταστροφή και τα προβλήματα του τόπου. Απλά περιμένει να πέσετε σαν ώριμα σύκα. Το μόνον που δεν γνωρίζει όμως είναι ότι οι ορνοί όταν πέφτουν και τους μαζεύεις σε πιάνει φαγούρα….

Για την ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης

Πηγή: https://kaipoutheos.gr/2023/06/%cf%83%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b7-%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%ce%bd-%cf%84.html