Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οργανωμένη προβοκάτσια εναντίον διαδήλωσης πολιτών από "γνωστούς αγνώστους" και κυβέρνηση.

Το συλλαλητήριο και την πορεία των χιλιάδων συμπολιτών μας στη Νέα Σμύρνη απόψε (9/3/2021) που εξέφραζαν την οργή τους ενάντια στην απροκάλυπτη κρατική βία, την έπνιξε στα δακρυγόνα και την διέλυσε η συνδυασμένη επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής με τους προβοκάτορες της ασφάλειας και του βαθέως κράτους.

Οι στρατιωτικοποιημένες μονάδες με τα κρυμμένα διακριτικά, τον παράνομο οπλισμό τους και την επένδυση α-λα ρόμποκοπ, που τους διοχετεύει η κυβέρνηση καθημερινά στους δρόμους για να συνηθίζει ο κόσμος την ασφυκτική ανάσα της κρατικής καταστολής γύρω του, συνεργάστηκαν άψογα γι’ άλλη μια φορά με το alter ego τους, τους κουκουλοφόρους με τους λοστούς και τις μολότοφ που δουλειά τους είναι να συμβάλλουν στη διάλυση κάθε μαζικής λαϊκής εκδήλωσης ενάντια στο καθεστώς.

Εκατοντάδες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή ή και με κουκούλες, που πρωτοστατούν σε βίαια επεισόδια και ασχήμιες προκειμένου να διαλυθούν διαδηλώσεις, ενώ στη συνέχεια τα ίδια πρόσωπα χαριεντίζονται συναδελφικά με τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής. Όπως και η κατά καιρούς παραδοχή των ντοκουμέντων αυτών από τις αστυνομικές διοικήσεις, με τις επανειλημμένες υποσχέσεις ότι «θα διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης». Ποτέ και καμιά κυβέρνηση δεν προχώρησε στο ξήλωμά τους, αλλά αντίθετα, όχι μόνο τις συντηρούσαν αλλά και ενίσχυαν τη δύναμη κρούσης τους.

Οι ομάδες αυτές λειτουργούσαν και λειτουργούν σαν καρκίνωμα μέσα στο σώμα της αστυνομίας. Το βαθύ κράτος της χουντικής διακυβέρνησης, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να καταστείλει εν τη γενέσει της κάθε λαϊκή αντίσταση, ακόμη και θυματοποιώντας άνδρες των δυνάμεων καταστολής όπως έγινε απόψε.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι ανακοινώσεις των κομμάτων που άσκησαν κυβερνητική εξουσία. Ιδιαιτέρως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κώφευσε όταν υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, πρότειναν την διάλυση των ομάδων αυτών στην διακυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς». Ήταν σε θέση να το πράξουν αφού τους γνώριζαν πολύ καλά, γνωρίζανε τις διαπλοκές τους και τη σύνδεσή τους με τα μυστικά κονδύλια. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προτίμησαν να ακολουθήσουν την πεπατημένη κι αντί ν’ αδράξουν την ευκαιρία, αντιθέτως, τις ενίσχυσαν.

Η κινητοποίηση του κόσμου στη Νέα Σμύρνη απέναντι στις δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης που όλοι μας βιώνουμε, δεν είναι απλά οργή και αγανάκτηση. Αποτελεί πράξη συνειδητή, όσο συνειδητή ήταν και η αντίσταση του λαού απέναντι στη χούντα. Αυτές οι αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών, θα πρέπει να μετουσιωθούν σε παλλαϊκό ρεύμα αντίστασης που θα γκρεμίσει τη χούντα του καθεστώτος της υποτέλειας και της ρεμούλας. Για να λήξει επιτέλους αυτός ο ολετήρας που εξοντώνει τις ζωές και τις περιουσίες μας και ξεπουλάει την πατρίδα μας εδώ και 10 χρόνια.

Πηγή : Πολιτική Γραμματεία ΕΠΑΜ