Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ξέφρενο μετεκλογικό γλέντι στη Δρυοπίδα της Κύθνου για την επανεκλογή του Σταμάτη Γαρδέρη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

larentzakisΓια να είμαι ειλικρινής, όταν ο Φραγκίσκος Λαρεντζάκης με προσκάλεσε στο γλέντι που θα στηνόταν στην πλατεία της Δρυοπίδας, το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαίου, προς τιμήν του επανεκλεγέντα Δημάρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη, δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε.

psistesΟι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Σταμάτη Γαρδέρη με τις οικογένειές τους, αλλά και πλήθος Κυθνίων, κατέκλυσαν την πλατεία του οικισμού της Δρυοπίδας, έφαγαν, τραγούδησαν, ήπιαν μέχρι σκασμού και χόρεψαν ασταμάτητα μέχρι τις πρωϊνές ώρες! Είχα στο παρελθόν την εμπειρία άλλων μετεκλογικών πανηγυρισμών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με βεγγαλικά, πυροβολισμούς και ζητωκραυγές, αλλά τα Θερμιά ξεπέρασαν κάθε όριο!

kammenos2Ρώτησα έναν από τους Κυθνίους που είχαν καταπιαστεί με το ψήσιμο των κρεάτων, αν με τον τρόπο αυτόν γλεντούν πάντα μετά από μια εκλογική νίκη, και ιδού τι μου απάντησε. "Πάντοτε γλεντάμε στα Θερμιά μετά από μια εκλογική νίκη, η οποία έρχεται συνήθως με διαφορά λίγων ψήφων. Αυτή τη φορά όμως η νίκη της παράταξης του Σταμάτη Γαρδέρη ήταν συντριπτική, καθώς υπήρξε μια διαφορά 500 σχεδόν ψήφων! Η αντίπαλη παράταξη μεταχειρίστηκε κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, αλλά απέτυχε. Γι' αυτό είμαστε διπλά χαρούμενοι που εκλέξαμε και πάλι έναν απλό άνθρωπο, έναν τίμιο Δήμαρχο!".

triantafyllaΚάποια στιγμή πάντως εμφανίστηκε, αγνώριστος μετά την πρόσφατη επέμβαση που έκανε στο στομάχι, ο Πάνος Καμμένος! Τι κι' αν τσουρουφλιστηκε το κόμμα του στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, τι κι' αν πλήρωσε το τίμημα της στήριξης του Αλέξη, τι κι' αν ο κόσμος του χάρισε απλόχερα την αντιπάθειά του, ο Καμμένος έτρωγε με την παρέα του στην Αγία Ειρήνη όταν κάποιος του είπε να περάσει απ' την Δρυοπίδα όπου γίνεται γλέντι. Κι' αυτός ανταποκρίθηκε, ήλθε, μοίρασε χαμόγελα και χειραψίες και απήλθε...