Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Ντάνος στο Προεδρικό; Και άλλαι φαιδραί ιστορίαι.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

xedontiarisΟ νικητής τού  Survivor Ντάνος έγινε δεκτός με τιμές ήρωα εν χορδαίς και οργάνοις εις την ιδιαιτέραν πατρίδα του Σκίαθον. Α ρε Παπαδιαμάντη πού καταντήσαμε! Κρατούσε το βαρύτιμο τρόπαιο στα στιβαρά χέρια του και χαμογελούσε προς το πλήθος που τον αποθέωνε στην προκυμαία.

Την ίδια ώρα o ΠτΔ υποδεχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο το ζεύγος Ρουβά-Ζυγούλη. Γιατί άραγε; Αφού αυτοί δεν μετείχαν στο Survivor. Ελέχθη ότι η υποδοχή έγινε, επειδή ο ΠτΔ δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στον γάμο τους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσων. (;;;;;;)

Δεν μπορώ να πω πως με εξέπληξε αυτή η κίνηση του ΠτΔ, αφού τίποτε πλέον δεν με εκπλήσσει. Κάτι με εξέπληξε όμως: η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα. Είναι και οι τρεις χαμογελαστοί, αλλά με τα στόματα κλειστά. Γιατί άραγε; Μήπως για να μη φανεί ότι η οδοντοστοιχία τού Προέδρου δεν είναι εφάμιλλη εκείνης των δύο επισκεπτών του, επειδή την είχε επιδιορθώσει κατ’ ανάγκην το 2009 μετά το γνωστό επεισόδιο; Κι’ ύστερα  κουτσομπολεύουν τον Κούλη που μετά από τόσα χρόνια τον θυμήθηκε η Μαρέβα μόλις εκείνος έγινε Πρόεδρας της ΝΔ. Για δείτε την κυρία του ΠτΔ πώς τον συνοδεύει παντού. Όπως και η κ. Παπούλια που θυμήθηκε τον Κάρολο μετά από τόσα χρόνια.  

Αλήθεια εξακολουθούμε να είμαστε τόσο αφελείς που θέλουμε τους πωλητικούς και πωλιτειακούς παράγοντες ως πρότυπα [μη χέσω] οικογενειαρχών, έστω και αν δεν είναι; Πουλάει αυτό το πράμα; Συγκαλύπτει την ανικανότητά τους;  

Άντε και στην υποδοχή του Ντάνου κ. ΠτΔ.
Μήπως να υποδεχόσουν τον νεαρό που έγραψε 100/100 στα Μαθηματικά στις πρόσφατες Πανελλαδικές;    Ή τον άλλο που έγραψε 100/100 στα Αρχαία; Λέω εγώ τώρα.

Η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό.

Ελπίζω η κερά-Βασίλω να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αφού πλέον κατέχει θεσμικό ρόλο στο μέτωπο για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής των άλλων. Θα μπορούσε, πάντως, να αρχίσει από την πλήρη ψηφιοποίηση της οργάνωσης του Δημοσίου. Ο φίλος μου ο Διονύσης Ρηγόπουλος έχει έτοιμο το πρόγραμμα από καιρό. Αρκεί μια τροπολογία σε όποιο νομοσχέδιο θέλουν, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Ιδού η Ρόδος, ιδού  και το πήδημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, άμα λάχει να ‘ουμ. Δεν είναι δυνατόν να προσδοκούμε να ανακαλύψει το πρόγραμμα η τρόικα, με το μπαρδόν οι θεσμοί, και να το επιβάλει ως μνημονιακή υποχρέωση.

http://www.ribandsea.com/waves/2482-to-thema-den-einai-na-kaneis-kati-sosta-alla-na-kaneis-kati-sosto

Ίσως ανακαλύψει και εκείνον από το ΝΣΚ που είχε την πρωτοβουλία να ζητήσει να κριθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου του Στρασβούργου η υπόθεση των φραουλάδων της Μανωλάδας. Όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες είπαν ότι το θέμα θα διερευνηθεί, διότι επρόκειτο περί...  ατοπήματος. Δηλαδή, δεν κάλεσε στο τηλέφωνο ο Ευκλείδης, στον οποίον υπάγεται απ’ ευθείας το ΝΣΚ, τον Πρόεδρο του ΝΣΚ να του εξηγήσει πώς και υπεβλήθη το αίτημα επανασυζήτησης της υπόθεσης; Τρεις ημέρες έχουν περάσει. Απλά πράγματα. Πιο απλά δεν γίνονται. Εκτός αν πρέπει να διατάξει ΕΔΕ, πράγμα που επίσης δεν θα με εκπλήξει.