Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δηλώσεις Όλγας Γεροβασίλη. Μεταξύ αληθειών, λαϊκισμού και υποκρισίας.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματικός ο νόμος του Νίκου Παππά για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος κυρία Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε, χωρίς χρονοτριβή, να δηλώσει :

"Το ΣτΕ - με οριακή πλειοψηφία - έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση τού, εδώ και 27 χρόνια, ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.

Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:

Έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα.
Έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

 Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:

Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:

Στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
Εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
Στερεί από τον δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

Η σημερινή απόφαση του Σ.τ.Ε. οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό - σύμφωνα με τη δική του νομολογία - καθεστώς.

Αυτό, όμως, δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.

Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.

Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.".

Θα συμφωνούσα, προσωπικώς, σε όλα μαζί σας κυρία Γεροβασίλη μου εάν, μεταξύ κάποιων αληθειών που είπατε, δεν λαϊκίζατε, συγχρόνως, και δεν υποτιμούσατε τη νοημοσύνη όλων μας κάνοντας επίδειξη άκρατης υποκρισίας. Ποιες είναι, όμως, κατά την γνώμη μου, οι αλήθειες; Ότι :

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα.
Έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Γνωμοδοτήσεις του Σ.τ.Ε., βεβαίως, με δύο μέτρα και δύο σταθμά, τις οποίες όλοι έχουμε διαπιστώσει και καταγγείλει από τότε που οι τοκογλύφοι εισέβαλαν στη χώρα, και σίγουρα δεν περιμέναμε εσάς να τις επιβεβαιώσετε και να τις καταγγείλετε. Και αν το κάνετε τώρα, είναι, προφανώς, επειδή η χθεσινή απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας δεν δικαίωσε τις μεθοδεύσεις του "πρώτη φορά ροζέ αριστερά" κόμματός σας, κρίνοντας ως αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Άλλες αλήθειες που είπατε είναι ότι υπήρχε δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, και ότι η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.

Στα υπόλοιπα τα κάνατε, κοινώς, μούσκεμα κυρία Γεροβασίλη μου. Αφήστε που δεν δικαιούται ένα κατ' εξοχήν ασύδοτο κόμμα, όπως αυτό που εκπροσωπείτε, να καταγγέλει την ασυδοσία των καναλαρχών η οποία, ούτως ή άλλως, είναι δεδομένη.

Ποιον κοροϊδεύετε λοιπόν κυρία Γεροβασίλη μου όταν λέτε πως θέλετε να σπάσετε το τρίγωνο της διαπλοκής; Απλώς να αλλάξετε γωνία στις δύο πλευρές του τριγώνου θέλατε και δεν σας βγήκε! Πείτε την αλήθεια επιτέλους!

Εκεί όμως που δώσατε ρεσιτάλ υποκρισίας είναι όταν εκφράσατε τον πόνο σας για τα 15.000 παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών και την ακύρωση της πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών, οι οποίοι θα στελέχωναν, τάχα, άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία, επειδή θα χρειαστεί να επιστρέψετε τα 255 εκατομμύρια ευρώ που σας κατέβαλαν οι τέσσερις πλειοδοτήσαντες καναλάρχες!

Μα, καλά, δεν έχετε τσίπα επάνω σας, όπως θα έλεγε ο λαός κυρία Γεροβασίλη μου; Ποιον κοροϊδεύετε; Δηλαδή τα παιδάκια που έμεναν μέχρι σήμερα εκτός παιδικών σταθμών και οι 4.000 νοσηλευτές που δεν προσλαμβάνοντο περίμεναν τα 255 εκατομμύρια των κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζου, Καλογρίτσα και Κυριακού; Ή μήπως είναι αυτή μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δικαιολογήσετε τώρα τα αδικαιολόγητα και να βγείτε αλώβητοι από τη λαϊκή οργή για την αντιλαϊκή σας πολιτική στα θέματα της απίστευτης φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων; Είδατε; θα πείτε στα πρόβατα που σας πίστεψαν και σας ψήφισαν. Έκρινε το Σ.τ.Ε. αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά και τα παιδάκια θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών οι δε νοσηλευτές δεν θα προσληφθούν στα νοσοκομεία!

Ασταδιάλα ρε, που θα έλεγε και ο φίλος μου Σωτήρης Καλαμίτσης...