Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«Ανοίγω το ψυγείο και χορταίνω Δημοκρατία».

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Αυτή ήταν η απάντηση ενός φίλου στην κλασική ερώτηση: «Τί κάνεις;», δηλαδή «πώς είσαι;»  
Ο εγκέφαλός μου συνέλαβε αμέσως το υπονοούμενο και έδωσε εντολή στη φαντασία μου να καλπάσει.
Ανοίγω την πόρτα του ψυγείου και βλέπω στο επάνω πρώτο ράφι τη «συνταγματική αναθεώρηση». Για να γίνει η Δημοκρατία μας πιο στέρεη, να θωρακισθεί ακόμη περισσότερο, να εμβαθύνει η λαϊκή κυριαρχία.
Στο αμέσως από κάτω ράφι ο νέος εκλογικός νόμος που θα στέλνει στο Κοινοβούλιο τα κόμματα με αριθμό βουλευτών ανάλογο των ψήφων που θα έχουν λάβει. Οι επιλογές: άδολη, σαν τη συμπεριφορά των πωλητικών; ανόθευτη σαν τη βενζίνη; ενισχυμένη; Θα δείξει. Να φάμε μεγάλη δόση μέχρι να ψηφισθεί ο νόμος με δεκάδες άρθρων, δημοσιευμάτων, τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων και φληναφημάτων εν γένει.

Στο πιο κάτω η ανάπτυξη που έρχεται. Η «ανάκαμψη» αποτελεί παρελθόν, αφού έχει δώσει τη θέση της στην «ανάπτυξη». Αναμένεται στο «προβλέψιμο μέλλον» που λέει και ο αγράμματος υπουργός παιδείας μαζί με τον κολλητό του Λιάκο.

Στο αριστερό συρτάρι ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανίσει μονομιάς. Θέλει μία πίστωση χρόνου ρε παιδάκι μου μέχρι το 2031.  Ο αγώνας σκληρός και «πολυεπίπεδος» που λένε οι μορφωμένοι.

Στο δεξιό συρτάρι τα ιδανικά του κομμουνιστή Κατρούγκαλου.
Στα ράφια της πόρτας οι επενδύσεις λόγω τεράστιου επενδυτικού ενδιαφέροντος που παρατηρείται τελευταίως. Σήκωσα το πάνω στρώμα και τί να δω; 20.02.2013: Στουρνάρας - υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για τον επενδυτικό τομέα της Ελλάδας. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γαλλία για ενέργεια, λιμάνια, μαρίνες και γη. Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στην από κάτω στρώση: 13.12.2013 - Μπορνόζης, πρόεδρος της Capital Link. Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτή την στιγμή που περνάει το μήνυμα στους επενδυτές ότι υπάρχουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες.  Ο πρωθυπουργός είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, απόφοιτος της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και κατά συνέπεια είχε έλθει στην Αμερική και μίλησε στους επενδυτές στη γλώσσα τους. Αυτό τα λέει όλα. Το να είσαι Αμερικανός επιχειρηματίας και να έχεις απέναντί σου ένα πρωθυπουργό με αυτά τα προσόντα, σημαίνει συζητάς με έναν ηγέτη που γνωρίζει το αντικείμενο και τις αγορές. 01.04.2014: Στουρνάρας - το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την άντληση κεφαλαίων από την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank δείχνει ότι υπάρχει «τεράστια ζήτηση» για τις ελληνικές τράπεζες στις αγορές.  25.06.2014: Στουρνάρας - Όλοι οι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί, δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και αν διορθώσουμε και τα ελλείμματα, τότε η χώρα θα κάνει το θαύμα. Κανένα μέλος του ΟΟΣΑ δεν έχει πετύχει κυκλικά διορθωμένο έλλειμμα κατά 21%.  -  06.06.2016 – Γεροβασίλη «Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας».
Έκλεισα την πόρτα με κρότο και άνοιξα την κατάψυξη. Απ’ όλα τα καλά: κατώτατος μισθός, συντάξεις, κύριες και επικουρικές, το «Ελληνικό», τα 14 αεροδρόμια, ο ΟΛΠ, το ΕΚΑΣ, τα προνοιακά επιδόματα, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία, οι επιστροφές φόρου, ο νόμος με το ένα άρθρο για την κατάργηση των Μνημονίων, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η λίστα Lagarde και όλες οι άλλες λίστες. 

Βρόντησα και την πόρτα της κατάψυξης και τότε εμφανίσθηκε μια οπτασία: ο Καρανίκας επί κεφαλής των μετακλητών συγγενών, συζύγων, συντρόφων, γκόμενων, γκομενών, κολλητών ή γνωστών και φίλων γενικώς.  
H μάρκα του ψυγείου μόλις που διακρινόταν: “VARASISITIO”.
   
Υ.Γ. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής θα ξεκινήσει φέτος μετά βεβαιότητος από τη Μύκονο.
http://www.protothema.gr/greece/article/585215/kai-sti-mukono-eferan-xaplostres-me-5000-/