Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πώληση οικοδομήσιμου οικοπέδου 51 στρεμμάτων στ' Αρμάθια!

Γράφει ο γνωστός "ταραξίας" Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ποιος μεθοδεύει πώληση οικοπέδου και ανοικοδόμηση εδώ;Πριν από κάμποσες εβδομάδες πληροφορήθηκα από τον Φραγκίσκο Τούρλο ότι στο site του Διεθνούς Κτηματομεσιτικού Γραφείου http://www.rei.gr/public/ είναι αναρτημένη, μεταξύ των άλλων, η αγγελία πώλησης ενός οικοπέδου στ' Αρμάθια της Κάσου, εκτάσεως 51 στρεμμάτων (κωδικός ακινήτου 1748).

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στην εν λόγω αγγελία ότι το νησάκι Αρμάθια ανήκει στον Δήμο Κάσου (!;) και ότι το οικόπεδο βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία, περιβάλλεται από δυο παραλίες, εκ των οποίων η μία με φυσικό λιμάνι, και χτίζει minimum 940 τ.μ.!

Επειδή γνωρίζω ότι τα Κασονήσια - και σ' αυτά περιλαμβάνονται και τ' Αρμάθια - είναι προστατευόμενη περιοχή Natura (βλέπε εδώ : http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210300.html κι' εδώ: http://www.mom.gr/LH2Uploads/ItemsContent/66/katalogos_perioxes_Natura.pdf ) αποφάσισα να κινητοποιηθώ και να μη μείνω απλός θεατής.

Περί τα τέλη Μαρτίου έστειλα λοιπόν ένα e mail στην Κτημοτομεσιτική αυτή εταιρεία και ζήτησα πληροφορίες. Ρώτησα, κατ' αρχάς, εάν υπάρχουν νομιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας του οικοπέδου, ποια είναι η τιμή του και πώς εγγυάται ο πωλητής του ότι αυτός που θα το αγοράσει μπορεί να κτίσει σπίτι μέχρι 940 μ2 τη στιγμή κατά την οποία το νησί είναι περιοχή Natura και κάθε οικοδομική δραστηριότητα σ' αυτό απαγορεύεται.

Την 1η Απριλίου έλαβα το πιο κάτω e mail :

Date: Tue, 1 Apr 2014 01:25:16 +0300
From: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Subject: Re: REALTY EXECUTIVES

Καλησπέρα σας,

Παρακαλώ καλέστε στο 2108810066 σχετικά με το ακίνητο που ενδιαφέρεστε γιατί δεν μας εμφανίζονται τα στοιχεία σας.

www.REI.gr

Επανέλαβα το αρχικό μήνυμά μου και την επόμενη ημέρα έλαβα το ακόλουθο μήνυμα :

Date: Wed, 2 Apr 2014 23:55:10 +0300
From: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.; Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Subject: Re: REALTY EXECUTIVES

Καλησπέρα κ. Παπαδόπουλε,

Για κάθε ακίνητο κρατάμε αντίγραφα των συμβολαίων.

Ο κ. Λάζαρος Παπαγεωργίου βρίσκεται στο εξωτερικό. Όταν επιστρέψει θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Για τι χρήση σας ενδιαφέρει το οικόπεδο; Έχετε κάποιο σχετικό έγγραφο σχετικά με το 2; (εννοεί τον χαρακτηρισμό των Αρμαθιών σαν περιοχή Natura).

ευχαριστώ,

με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Λ. Παπαγεωργίου

REALTY EXECUTIVES Hellas & Cyprus
2108810066

Δύο ημέρες αργότερα έστειλα στον κ. Παπαγεωργίου το μήνυμα που ακολουθεί :

Καλημέρα σας κ. Παπαγεωργίου και σας ευχαριστώ για την απάντηση.

Για να είμαι ειλικρινής, επειδή γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή αυτή του Αιγαίου, καθώς πηγαίνω εκεί κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1981, εξεπλάγην όταν διάβασα ότι πωλείται οικόπεδο στ' Αρμάθια της Κάσου, μιας και ο ίδιος ανέκαθεν ενδιαφερόμουν να αποκτήσω ένα οικόπεδο στο νησάκι αυτό με τις μαγευτικές παραλίες και θάλασσες!

Εξ όσων όμως γνωρίζω οικόπεδα με νόμιμους τίτλους στ' Αρμάθια δεν υπάρχουν. Πολλοί κάτοικοι της Κάσου ισχυρίζονται βεβαίως ότι είναι κάτοχοι οικοπέδων, ουδείς όμως έχει ποτέ παρουσιάσει τους τίτλους του, όποτε υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για αγορά.

Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Το νησάκι Αρμάθια είναι χαρακτηρισμένο, όπως προανέφερα, σαν περιοχή Natura και δεν χρειάζεται να έχω εγώ στην κατοχή μου κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνύει. Αν απευθυνθείτε εκεί που πρέπει θα σας το πουν. Ρίξτε μια ματιά εδώ : http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210300.html

Κι' εδώ : http://www.mom.gr/LH2Uploads/ItemsContent/66/katalogos_perioxes_Natura.pdf

Ως εκ τούτου λοιπόν απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα επάνω στ' Αρμάθια. Το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει επάνω από την παραλία Μάρμαρα ανηγέρθη κατ' εξαίρεσιν προ μερικών ετών όταν Υπουργός Αιγαίου ήταν η κ. Ελισσάβετ Παπαζώη, με σκοπό να λειτουργήσει σαν παρατηρητήριο για τους ορνιθολόγους. Για ποιο λόγο συνεπώς θα επένδυε κάποιος χρήματα για την αγορά ενός οικοπέδου στ' Αρμάθια - ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας - αφού δεν θα είχε την δυνατότητα να το οικοδομήσει;

Θα περιμένω πάντως και την απάντηση του κ. Λάζαρου Παπαγεωργίου.

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε χωρίς να λάβω άλλη απάντηση. Φαίνεται πως ο κ. Λάζαρος Παπαγεωργίου δεν επέστρεψε ακόμη από το εξωτερικό...

Επειδή πάντως "φτιάχτηκα" τώρα με όλα αυτά, επισυνάπτω το αρθράκι και το βίντεο που έχω αναρτήσει στο "Rib and Sea" για το μαγευτικό αυτό διαμάντι του νοτιοανατολικού Αιγαίου: http://www.ribandsea.com/main/index.php/travels/1258-ston-paradeiso-ton-armathion