Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων για κυκλοφορία "ανυπόστατων φημών".

Έλαβα σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων :

"Ο Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων, απευθυνόμενος προς όλους τους συμπατριώτες, διευκρινίζει ότι ουδεμία ανάμειξη έχει στον προεκλογικό αγώνα των δημοτικών εκλογών.

Η διευκρίνιση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά από διάφορες ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν ανάμεσα σε συμπατριώτες.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων".

 Δεν γνωρίζω σε ποιες "ανυπόστατες φήμες" αναφέρεται ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων. Μολονότι προσωπικώς ουδεμία συμμετοχή έχω ή είχα στη διασπορά οιωνδήποτε"φημολογιών", στις οποίες αναφέρεται το Δ.Σ. του Συλλόγου, οφείλω να υπενθυμίσω και να διευκρινίσω, προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, κ. Ι. Ζαχαριάδης, είπε επί λέξει κατά την διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας της κυρίας Τσανάκη (στο 1.15.23 του βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=uQ2iyDhTP6w ) σχετικώς με την πρότασή της για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο :

"Κάναμε σαν σύλλογος, και προσωπικά σαν Γιάννης Ζαχαριάδης, μια προσπάθεια με τον άλλο συνδυασμό, αλλά δυστυχώς έπεσε στο κενό. Επίσης, στο δεύτερο σημείο που θέλω να σταθώ είναι η ψυχραιμία που απέδειξε ότι έχει και διαθέτει η Μαίρη (Τσανάκη) απέναντι σε εύστοχες αλλά και τσουχτερές ερωτήσεις που της έγιναν και θέλω να την συγχαρώ και να της ευχηθώ καλή επιτυχία. Τον σύλλογο θα τον έχετε πάντα δίπλα σας (απευθυνόμενος στην κυρία Τσανάκη)".

Αυτή είναι σαφής θέση υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Τσανάκη και, βεβαίως ουδείς μπορεί να απαγορεύσει στον Πρόεδρο του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων να εκφράσει τις προτιμήσεις του. Επίσης, ο κ. Ζαχαριάδης ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ανέλαβε προσωπικώς πρωτοβουλίες για την προσέγγιση του άλλου συνδυασμού (προφανώς αναφέρεται στον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Περσελή) για να τον πείσει να κατέβει σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Δεν διευκρίνισε όμως ποιος, κατά την γνώμη του, θα έπρεπε να ηγηθεί ενός τέτοιου κοινού ψηφοδελτίου...

Ως εκ τούτου καλό θα είναι πιο προσεκτικοί ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων προτού προβούν σε τέτοιου είδους "επιθετικές διευκρινίσεις", δυναμιτίζοντας έτσι το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα στην Κάσο. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να προβαίνουν σε δηλώσεις για "ανυπόστατες φήμες" όταν τους διαψεύδει η ίδια η εικόνα. Σε μια τέτοια περίπτωση μένει κανείς σιωπηλός, καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος