Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στο νησί του Ιπποκράτη με τον "Μπάλλο" προ των θυρών. Μέρος Α' Κως.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kos1jplogoΕπιβιβαστήκαμε στο "Blue Star Patmos" για την Κω, ενώ την Κρήτη κουνούσε ο Εγκέλαδος, η νεροποντή βύθιζε στην απόγνωση τους κατοίκους της καμμένης Εύβοιας και η επερχόμενη θεομηνία με το... χαριτωμένο όνομα "Μπάλλος" απειλούσε ολόκληρη τη χώρα.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στο Αιγαίο, το ταξίδι ήταν εξαιρετικό. Αισθανθήκαμε μόνο για λίγο ότι ταξιδεύαμε με πλοίο στο ύψος της Ικαρίας και αυτό ήταν όλο.

marina2Στην Κω φθάσαμε στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου. Το πρωί μας υποδέχθηκε ένας ανοιξιάτικος καιρός με καταγάλανο ουρανό, ζέστη και απίστευτη διαύγεια, λόγω προφανώς της βροχής που είχε πέσει στο νησί του Ιπποκράτη την προηγούμενη ημέρα. Εννοείται πως δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη και πέταξε το drone πάνω απ' τη πόλη της Κω, το Μανδράκι και τη νέα μαρίνα, η οποία δεν είναι πια τόσο "νέα" δεδομένου ότι η κατασκευή της ολοκληρώθηκε 20 χρόνια πριν, τον Μάϊο του 2001.

mandraki3Αφού περιπλανηθήκαμε στο Μανδράκι και στην παλιά πόλη της Κω, όπου συναντήσαμε και έναν παλιό γνώριμο, επιλέξαμε ένα ήσυχο σημείο στον παράδρομο της κεντρικής οδικής αρτηρίας που ενώνει την Κω με την παραλία του Αγ. Φωκά και τα Θέρμα, για να ψήσουμε τις μεγάλες σαρδέλες που είχα αγοράσει την Τρίτη το μεσημέρι στην Κορωπιώτικη λαϊκή αγορά.

Συνεχίζεται...

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψε για άλλη μια φορά στα νησιά του Αιγαίου.