Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940 στην "Athens Flying Week 2022"

anaviosi2Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης Ε.Σ. 1940 είναι η πρώτη οργανωμένη αναβιωτική ομάδα που αναπαριστά τον στρατιώτη της περιόδου 1940 – ’41 και αποτελείται από 21 μέλη με έδρα την Αθήνα.

Κύριος σκοπός της Ομάδας είναι να κάνει ιστορική αναβίωση (reenactment) κατά τον τρόπο που αυτό γίνεται στο εξωτερικό, με την εξομοίωση - όσο είναι δυνατόν - των συνθηκών που βίωσαν οι Έλληνες στρατιώτες την εποχή εκείνη.

anaviosiΠρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο διάδοσης της ιστορίας και διάσωσης των υλικών της εποχής προκειμένου να διαδοθεί η εικόνα του Έλληνα στρατιώτη της εποχής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και να αναδειχθεί η συμβολή του Ελληνικού Στρατού κατά τα πρώτα χρόνια του Β΄Π.Π. και στη γενικότερη εξέλιξη του.

anaviosi3Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης Ε.Σ. 1940 έχει τιμηθεί για το έργο της από την 8η Μεραρχία Ιωαννίνων, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπόρων, την Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Άταφων Νεκρών Ηρώων έπους΄40 και τον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ενώ η προσπάθειά της τυγχάνει της αποδοχής και της αναγνώρισης δεκάδων αναβιωτικών ομάδων του εξωτερικού.

Έλαβαν μέρος και στη φετινή Athens Flying Week.