Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η ιστορία των πρώτων δύο χρόνων του Ο.Φ.Σ.Ε. (1987-1989) σε εικόνες.

diorygaofseΟ "Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος" (Ο.Φ.Σ.Ε.) είναι το πρώτο μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα από ιδιοκτήτες φουσκωτών σκαφών. Η ίδρυσή του ήταν ιδέα του Ιωσήφ Παπαδόπουλου και το Καταστατικό του σωματείου εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 1987.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το νεοσύστατο σωματείο, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, έγινε γνωστό και παραγματοποίησε πολλές και μεγάλες ομαδικές θαλασσινές εκδηλώσεις που τις υποστήριξαν χορηγοί όπως η ΕΒΓΑ, η HENNINGER, η COCA COLA, το Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η SOSCO, η LACOSTE, η TAG HEUER, η Θ.Ε.Σ. και τα έντυπα της ΓΡΑΜΜΗ Α.Ε.

 

skopelosofseΦωτογραφικό υλικό από εκείνες τις μεγάλες και αξέχαστες εκδηλώσεις των δύο πρώτων ετών θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Όποιος επιθυμεί να μάθει λεπτομέρειες από εκείνη την χρονική περίοδο μπορεί να επισκεφτεί το site www.ribandsea.com και να διαβάσει σε έξι συνέχειες το άρθρο με τίτλο "Τα χαμένα αρχεία του Ο.Φ.Σ.Ε. https://www.ribandsea.com/memo/265-ta-xamena-arxeia-tou-ofse-1.html

varkizaofseΕπιγραμματικά και ολοκληρώνοντας αυτή την σύντομη αναφορά στην περίοδο 1987-1989 θα πω ότι η  ιστορία ενός συλλόγου, όπως ο Ο.Φ.Σ.Ε., δεν μπορεί ούτε να αλλοιωθεί, ούτε να παραχαραχθεί, ούτε να διαγραφεί. Δεν μπορεί επίσης κανείς να αποφεύγει να μιλήσει γι' αυτή την ιστορία με το σκεπτικό ότι όλα όσα συνέβησαν εκείνη την εποχή είναι "παλιά ξινά σταφύλια". Καλό είναι νομίζω να αναφέρονται όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αφ' ενός μεν γιατί είναι καλό να μαθαίνουν τα νέα μέλη του συλλόγου και να θυμούνται τα παλαιά, αφ' ετέρου γιατί οι όποιες επιτυχίες τού τότε διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις του, μπορούν και πρέπει να αποτελούν μαθήματα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

ydraofseΤελειώνοντας πρέπει να αναφέρω ότι κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. δεν είναι πια στη ζωή. Όπως ο Σίμος Γεωργαλάς, ο Τάσος Καραγεώργης, ο Μπάμπης Μπουζάκης, ο Παναγιώτης Πουλόπουλος και ο Βίκτωρ Λεβή.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από ψηφιοποίηση έγχρωμων διαφανειών (slides) και ως εκ τούτου οι όποιες αστοχίες στην εμφάνιση και στην ευκρίνεια ήταν αναμενόμενες.