Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Με φουσκωτό στη Σκωτία (1991) - "The Highlands and Islands R.I.B. Race".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

scotland4Τελικώς η καραντίνα του κορωναϊού, σε εμένα τουλάχιστον, προσέφερε κάτι θετικό. Τέσσερις χιλιάδες περίπου slides, που αναπαύονταν στις θήκες τους από τα τέλη της δεκαετίας του '80, μετετράπησαν σε ψηφιακές φωτογραφίες, αναδύοντας μέσα από το σκανάρισμά τους μαγικές και αξέχαστες εικόνες από ένα όμορφο παρελθόν γεμάτο θάλασσα, ταξίδια και φουσκωτά σκάφη.

scotland3Ανάμεσα σ' αυτά και το ταξίδι στη Σκωτία το καλοκαίρι του 1991, όταν μαζί με τον δεκάχρονο τότε γιο μου Γιάννη και τους καλούς μου φίλους Γιάννη Παραδεισιάδη και Θανάση Γλάρο ξεκινήσαμε από τη μαρίνα της Ζέας με ένα φουσκωτό σκάφος μήκους 7,4 μέτρων της "Olympic Hellas" για να φθάσουμε εν πλω μέχρι το Inverness της Σκωτίας όπου θα παίρναμε μέρος στον διεθνή αγώνα "The Highlands and Islands R.I.B. Race". Ένας επίπονος αγώνας αντοχής και ταχύτητας 500 ν. μιλίων γύρω απ' τη Σκωτία.

scotland6Τις λεπτομέρειες εκείνης της αξέχαστης, από κάθε άποψη, περιπλάνησης μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μου που δημοσιεύτηκε σε τέσσερις συνέχειες στο διαδικτυακό περιοδικό μου τον Φεβρουάριο του 2010:

https://www.ribandsea.com/memo/276-2010-02-20-11-44-26.html

Διευκρίνιση : Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είναι μειωμένης ευκρίνειας λόγω της μετατροπής των slides σε ψηφιακή μορφή. Ζητώ γι' αυτό την επειείκειά σας δεδομένου ότι πρόκειται για φωτογραφικό αρχείο (έγχρωμες διαφάνειες - slides) ηλικίας 30 ετών.