Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γλίστρα μαρίνας Φαληρικού Δέλτα : Χρήση με όρους!

 

Ερεύνησε και σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Στην τελευταία αναφορά μου για την γλίστρα της μαρίνας του Φαληρικού Δέλτα είχα ζητήσει την συμπαράσταση των αναγνωστών και φίλων του "Rib and Sea", προκειμένου να συνεχίσουμε μαζί τις κινητοποιήσεις για την ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση της, όπως ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα : http://www.ribandsea.com/law/174-2009-09-21-14-11-13.html

Δυστυχώς η ανταπόκριση ήταν τόσο μικρή, ώστε ντρέπομαι  να αναφέρω ακόμη και τον αριθμό αυτών που προσφέρθηκαν να δηλώσουν παρών! Άντε όμως, να σας πω. Δύο ήταν μόνο (εκτός από μένα βεβαίως!). Ο Γιώργος Λουκιανός και ο Τάσος Μύλλερ, του οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς. Ως εκ τούτου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχουμε αυτό που μας αξίζει και η ιστορία αυτή τελειώνει εδώ, και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα...

Όμως, θέλοντας να εκπληρώσω το χρέος μου απέναντι στους αναγνώστες αυτού του διαδικτυακού περιοδικού και να τους ενημερώσω, πέρασα από την επίμαχη γλίστρα και προσπάθησα να μάθω τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός φουσκωτού σκάφους ο οποίος επιθυμεί να το καθελκύσει στη θάλασσα. Κατ' αρχάς πρέπει να σας πω ότι ο Δήμος Καλλιθέας φρόντισε να εγκαταστήσει ένα γραφείο, για την διαχείριση της ναυταθλητικής μαρίνας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδό τηςΑν θέλετε λοιπόν να καθελκύσετε ή να ανελκύσετε το φουσκωτό σκάφος σας κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης γλίστρας, πρέπει να προσκομίσετε στο γραφείο αυτό τα ακόλουθα έγγραφα, τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ των ωρών 08.00 - 15.20 :

α) Ασφαλιστήριο συμβόλαιο του σκάφους.

β) Ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου που το ρυμουλκεί.

γ) Άδεια εκτέλεσης πλόων του σκάφους.

δ) Άδεια χειριστού ταχυπλόου.

ε) Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

στ) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α, και

ζ) Πιστοποιητικό στρατιωτικής κατάστασης! Αστειεύομαι! Τα ε, στ και ζ πιστοποιητικά δεν τα έχουν ζητήσει ακόμη, αλλά το σκέφτονται!

Το τηλέφωνο του γραφείου διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας του Φαληρικού Δέλτα είναι : 210 4824746, το fax : 210 4824745 και το e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έχετε περιθώριο να καθελκύσετε το σκάφος σας μεταξύ των ωρών 06.30 - 09.00 και 17.30 - 20.00 και να το ανελκύσετε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου (ευτυχώς!)

Εάν τώρα, για οποιονδήποτε λόγο, καθυστερήσετε, εκτός ότι δεν θα σας ανοίξουν την πόρτα να περάσετε, θα σας βάλουν τιμωρία στο ένα πόδι, νηστικό και διψασμένο, δίπλα στην είσοδο της μαρίνας, μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, ενώ θα υποχρεωθείτε να γράψετε χίλιες φορές την πρόταση "την επόμενη φορά θα έρθω στην ώρα μου".

Νομίζετε ότι αστειεύομαι πάλι ε; Καθόλου! Επιφυλάσσομαι μόνο για το είδος της τιμωρίας. Μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που προανέφερα!

Πρέπει πάντως να επισημάνω ότι το... μαζικό λαϊκό κίνημα πέτυχε για λογαριασμό σας το ακατόρθωτο! Η άδεια που θα σας χορηγηθεί (για την χρήση της γλίστρας, εννοείται) θα είναι τρίμηνης διάρκειας, εφ' όσον αυτό το επιτρέπουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του σκάφους και του αυτοκινήτου σας! Και μη νομίσετε ότι το κάνουν αυτό για να σας εξυπηρετήσουν. Κάθε άλλο! Απλώς δεν θέλουν να βλέπουν συχνά τα μούτρα σας! Και τα δικά μου, βεβαίως βεβαίως...