Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της Ραχήλ Μακρή στο facebook.

Έγραψε η Ραχήλ Μακρή στο Facebook.

makriΜετά από εκατοντάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα που δέχομαι από κόσμο σχετικά με την κάθοδο μου ή όχι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θεωρώ ότι έχω ηθική υποχρέωση στους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους και την στήριξη τους τόσα χρόνια να απαντήσω δημόσια.

Δεν θα είμαι υποψήφια με κανένα κόμμα ούτε στις εκλογές της 21ης Μαίου ούτε σε μελλοντικές. Αυτή είναι μια επιλογή οριστική και αμετάκλητη.

Όταν μπήκα στην πολιτική πριν μια δεκαετία υπήρξα μια κοπέλα, εργαζόμενη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που είχα όραμα για μια χώρα με Κράτος δικαίου, ισονομία, δικαιοσύνη, διαφάνεια, ηθική και αλληλεγγύη. Το κίνητρο μου ήταν τα παιδιά μου και το όνειρο μου να ζήσουν και να αναπτυχθούν σε μια κοινωνία και μια Ελλάδα που τους αξίζει. Αυτή η προοπτική δεν υπάρχει πλέον για την χώρα και την κοινωνία που την σκιάζει η φοβερά και η σκλαβιά. Η δημοκρατία στην χώρα έχει καταλυθεί. Οι πολιτικοί αντίπαλοι και οι αντίθετες φωνές έχουν κυνηγηθεί. Οι θεσμοί έχουν ξεπεράσει καθε όριο γελοιότητας, διαπλοκής, ανηθικότητας, ανικανότητας, αλαζονείας, κυνισμού και πολιτικής ποταπότητας.

Ο κόσμος με τίμησε με χιλιάδες ψήφους τόσο με τους ΑΝΕΛ, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
Εάν είχα κάνει την «γυναικούλα» και δεν έκανα ερωτήσεις που ενόχλησαν επιχειρηματίες και πολιτικά κατεστημένες οικογένειες δεν θα είχα διαγραφεί από τον Πάνο Καμμένο και ο Αλέξης Τσίπρας θα με είχε κάνει Υπουργό και θα είχα ψηφίσει μνημόνια και θα είχα διορίσει όλους τους συγγενείς και φίλους και θα είχα μια πολιτική καριέρα και χρήματα για να διασφαλίσω το μέλλον το δικό μου και της οικογενείας μου. Επέλεξα να μην πουλήσω τον κόσμο.

Είμαι περήφανη που πλήρωσα το κόστος, έχοντας το θάρρος της γνώμης μου. Που δεν παρουσιαζόμουν ως υπουργός «τουρίστας» με μηδενικό νομοθετικό έργο. Είμαι περήφανη που δεν ενέδωσα στις πιέσεις να ψηφίσω τον κάθε «κομματικό ταγματάρχη» γιατί ήταν επιλογή «από πάνω», γιατί έπρεπε να ξεπληρώσω την χάρη που φαντάζονταν ότι μου έκαναν.

Δεν έχτισα πολιτική καριέρα. Δεν περίμενα από την πολιτική να μου πληρώνει την μεγάλη ζωή με γεύματα και ακριβά κρασιά, όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος να φαντάζεται όσους τα κανάλια προβάλλουν ως πολιτικούς ταγούς της Χώρας. Στις αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό χρησιμοποιούσα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μην χρεώνω τους Έλληνες φορολογούμενους.

Είμαι κόρη εργάτη, που δεν έχει μάθει να αναζητά την σιγουριά μιας καρέκλας και τις πολυτέλειες της διαπλοκής με επιχειρηματίες θυσιάζοντας τους συμπολίτες μου με το να κρατώ κλειστό το στόμα μου εκεί που πρέπει να φωνάξω για τις κοινωνικές αδικίες. Ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια και ανοιχτά. Άσκησα συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ των πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να μπορεί να με κατηγορήσει κανένας ότι είχα το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος.

Αυτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μου άφησε χρόνο για να βάζω τα γεγονότα σε μανδύα «κουλτούρας» και την εύνοια των καναλαρχών που «τσεπώνουν» όσα θα έπρεπε να πηγαίνουν στους γέροντες, στους άνεργους, στους άπορους, στα ΑΜΕΑ και να αποδίδεται ο λογαριασμός στον φορολογούμενο πολίτη. Δεν σχεδίασα ποτέ πολιτικές κινήσεις. Είναι πολύ ωραία εικόνα η αναπαράσταση της πολιτικής ως σκακιέρας αλλά μόνο για να εξώφυλλά βιβλίων. Ποτέ δεν έκλαψα έξω από πόρτες αρχηγών για να πάρω ένα υπουργείο, ποτέ δεν σταμάτησα να μιλάω για το καλό της «κομματικής πειθαρχίας» και της προσωπικής ανέλιξης.

Τρία χρόνια υπήρξα σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν εξυπηρετεί τις τσέπες των ολιγαρχών κλέβοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μεροκαματιάρη, τον επιστήμονα ελεύθερο επαγγελματία και τον συνταξιούχο. Κάποιοι κατάφεραν να συνταχθούν στο πλευρό μου, ελάχιστοι, αλλά υπήρξαν. Κάποιοι άντεξαν και συνεχίζουν, κάποιοι εγκατέλειψαν. Με λοιδώρησαν, με πολέμησαν, με εκμεταλλεύτηκαν, με διέσυραν, μου έστησαν κατηγορητήρια για να μου προκαλέσουν βλάβη. Κι όμως άντεξα. Τους ευχαριστώ όλους γιατί όλοι μου έδωσαν μαθήματα ζωής.

Με βοήθησαν να δω καθαρά ποιοι στάθηκαν και ήρθαν στα δύσκολα. Με βοήθησαν να δω τους ανθρώπους που πραγματικά με αγαπούν και νοιάζονται και με βοήθησαν. Με έκαναν πιο ώριμη και πιο δυνατή. Νομίζω ότι ο κύκλος της πολιτικής έκλεισε για μένα τον Σεπτέμβριο του 2015 και δεν έχω να δώσω πλέον ούτε να μου δώσει.

Σας καλώ να πάτε στις κάλπες και να μην επιτρέψετε στην αποχή και στο σάπιο πολιτικό, μιντιακό σύστημα να νικήσει. Να μαυρίσετε όλους αυτούς που μας ξεπούλησαν και μαύρισαν την ζωή μας. Που μας έκλεισαν σπίτια, που μας απειλούσαν με την δουλειά μας, που χτυπούσαν τα παιδιά μας γιατί δεν φορούσαν εγκληματικά πατσαβούρια που έφραζαν την αναπνοή μας. Που μας φέρθηκαν χειρότερα από ζώα. Που βίασαν τις ψυχές μας και των παιδιών μας. Που υποτίμησαν την νοημοσύνη μας. Που μας αποκαλούσαν γραφικούς, ψεκασμένους και συνωμότες γιατί υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα μας στην ελευθερία λόγου, στην ελευθερία μετακίνησης, στην αυτοδιάθεση. Που παραβίασαν κάθε λέξη του Συντάγματος και όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας που απορρέουν από αυτό. Που ψήφισαν να αρπάζουν τα σπίτια μας, που καταδίκασαν χιλιάδες υγειονομικούς και γιατρούς στην πείνα, που στέρησαν σε χιλιάδες Έλληνες την δημόσια παιδεία και την υγεία, που έκλεισαν τις εκκλησίες μας και σκότωσαν τα παιδιά μας και τους ανθρώπους μας στην Μάνδρα, στο Μάτι, στα Τέμπη.

Να βρείτε έντιμους ανθρώπους, άξιους και μορφωμένους που έχουν παρελθόν και ένσημα, σε συνδυασμούς μικρών κομμάτων και να ψηφίσετε, όπως θα κάνω εγώ. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να κυκλοφορείς σε όλη την ελληνική επικράτεια και να σε πλησιάζει κόσμος που δεν ξέρεις και να σε αγκαλιάζει. Να σε βλέπουν νέα παιδιά στο δρόμο, να σε αποκαλούν με το μικρό σου όνομα και να σου λένε σ' αγαπάω. Εγώ κρατάω αυτά τα αγαπώ του αγνού όμορφου κόσμου. Αυτά τα σ' αγαπώ δεν έχουν καμία τιμή. Είμαι περήφανη που το όνομα μου καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής και της ιστορίας δίπλα στα μεγάλα ΟΧΙ στην παράδοση της χώρας.

Ελπίζω στο μέλλον τα παιδιά μου να είναι περήφανα κι εγώ να κατάφερα να γίνω λίγο ισάξια με τεράστιους Έλληνες όπως η Λασκαρίνα, η Μαντώ, ο Καποδίστριας, η Μαλβίνα κ.α. που τόσο θαύμαζα από μικρό παιδί. Ο κύριος μας και θεός μας Ιησούς Χριστός να δίνει δύναμη και ευλογία σε σας και τις οικογένειες σας.Να είστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι και να «Κρατήσετε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία γιατί αυτά είναι τα θεμέλιά μας» όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος. Να έχετε δύναμη για αυτά που έρχονται. Να θυμάστε ότι ο Θεός έβαλε την υπογραφή του στην λευτεριά της Ελλάδος και δεν την παίρνει πίσω.

Ζήτω η Ελλάδα. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

Ευχαριστώ όλους σας. Σας αγαπώ.

Ραχήλ Μακρή