Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης απαντά στο αίτημα για δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων αμέσως μετά την γνωστοποίησή τους.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimitris.kiousisΤην 23η Φεβρουαρίου του 2023 κατέθεσα στο πρωτόκολλο του Δήμου Κρωπίας μια επιστολή με την οποία ζήτησα να αναρτήσει ο Δήμος σε κοινή θέα τα εκλογικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου στις εκλογές της 21ης Μαίου.

Ο Δήμος προώθησε την επιστολή μου στο Υπουργείο Εσωτερικών και αυτό με τη σειρά του απάντησε, εν ολίγοις, ότι σύμφωνα με την παρ. 4 του νόμου 4648/2019 οι περιφέρειες και οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα υπέρ συνδυασμών και υπέρ των υποψηφίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση των ιστοσελίδων τους και γενικότερα των ενδιαφερομένων.

Επειδή η απάντηση εκείνη δεν με ικανοποίησε, επανήλθα δριμύτερος με δεύτερη επιστολή στην οποία το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι ναι μεν τα εκλογικά αποτελέσματα διαβιβάζονται αμέσως στον Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού και στον Δήμαρχο της περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα, η συγκεκριμένη εν τούτοις διάταξη που επικαλέστηκα ΔΕΝ αναφέρει ότι η εν λόγω πράξη, δηλαδή το πρακτικό υπ' αριθμ. 2 της Εφορευτικής Επιτροπής καθώς και τα εκλογικά αποτελέσματα όλων των εκλογικών τμημάτων των Δήμων, αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ούτε σε κοινή θέα την επομένη ημέρα των βουλευτικών εκλογών.

Εν κατακλείδι, διαπιστώνοντας ο Δήμαρχος Κρωπίας ότι συνεχίζω να επιμένω επικαλούμενος το άρθρο 52 του Συντάγματος, πρότεινε να συναντηθούμε ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να γνωριστούμε! Σημειωτέον ότι το επί 4 χρόνια αίτημά μου να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη ώστε να του θέσω ερωτήσεις επάνω σε ζωτικά θέματα του Δήμου έπεφτε στο κενό...

Συνάντησα λοιπόν τον κ. Δήμαρχο και όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα υπεσχέθη ότι, παρά την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών ότι τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να προωθούνται μόνο προς το Υπουργείο, την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο, αυτός θα τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε κοινή θέα έξω απ' το κτήριο του Δημαρχείου.

Στα υπόλοιπα θέματα που έθιξα, σχετικώς με την προβληματική οδοποιία, την αποχέτευση, τη χωματερή του παλιού λατομείου, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Κορωπίου, ο κ. Δήμαρχος έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις και ανακοίνωσε την πορεία που έχουν πάρει όλα αυτά τα έργα προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα. Μένει να το δούμε αυτό και στην πράξη.