Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Τον γνώρισα τυχαία μια μέρα καθώς έπεσε μπροστά μου ένα βιντεάκι του απ' το "Πειρατολόγιό". Το κανάλι του στο YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCcE1oVuqOoglPa1oN7TeM8g
Ο πειρατής του Θερμαϊκού, όπως είναι πλέον γνωστός ο Π.Γ., βγάζει σπυριά όταν τον αποκαλούν με το όνομά του. Μια δυο φορές που επιχείρησα να τον φωνάξω με το βαφτιστικό του λίγο έλειψε να με μουντάρει!
Όταν είδα στην αρχή την αμφίεσή του νόμισα πως είχα να κάνω με κάποιο σαλεμένο που του αρέσει να τριγυρνά στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, με στολή πειρατή της Καραϊβικής! Όταν είδα όμως ένα βίντεό του, όχι μόνο άλλαξα γνώμη αλλά καθηλώθηκα στην καρέκλα μου για να το δω μέχρι τέλους! Σαφώς σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του "Πειρατολόγιου" παίζουν οι συνεργάτες του. Κάτι που εμένα, για ευνόητους λόγους, μου λείπει. Όμως και τους πιο άξιους τεχνικούς να έχεις στη διάθεσή σου αν λείπει η μαγεία του παρουσιαστή, η συνταγή δεν βγαίνει.
Αποφάσισα λοιπόν, με την ευκαιρία του πρόσφατου ταξιδιού μας στη βόρειο Ελλάδα, να του τηλεφωνήσω και να του ζητήσω να μου δώσει μια συνέντευξη. Ήταν λίγο βαρύς στην αρχή και μάλιστα, ενώ εγώ του μιλούσα στον ενικό αυτός μου απαντούσε στον πληθυντικό. Δέχτηκε με κάποια επιφύλαξη να με συναντήσει έξω απ' το πειρατικό καραβάκι όπου εργάζεται. Την "Αραμπέλλα". Προφανώς ήθελε να εξετάσει πρώτα ποιος είναι αυτός ο δημοσιογράφος - vlogger "χαμουτζής" που θέλει να του πάρει συνέντευξη. Γιατί, πώς να το κάνουμε, άλλο πράγμα ο Αρναούτογλου και άλλο ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος που δεν τον γνωρίζει ούτε η μάνα του!
Μέχρι να συναντηθούμε έξω απ' την "Αραμπέλλα" είχε σίγουρα την ευκαιρία να μάθει ποιος είμαι. Σερφάρισε προφανώς στο κανάλι μου και αποφάσισε (δεν μου το είπε, εγώ το υποθέτω) πως δεν είχε τίποτε να χάσει αν μου αφιέρωνε ένα πρωϊνό. Στο κάτω κάτω 67.000 συνδρομητές είναι αυτοί. Δεν θα τον χαλούσε να διευρύνει τον κύκλο των ανθρώπων που θα τον βλέπουν στο μέλλον. Συμφωνήσαμε λοιπόν να συναντηθούμε ξανά στη Θεσσαλονίκη στο ταξίδι της επιστροφής μας απ' την Αλεξανδρούπολη.
Ήρθε και μας βρήκε στο αυτοκινούμενο εκείνο το πρωί και γνωριστήκαμε καλύτερα. Τις αποστάσεις πάντως συνέχισε να τις κρατά. Σημάδι όχι απαραίτητα επιφυλακτικού και ντροπαλού ανθρώπου, αλλά ενδεχομένως ανθρώπου ο οποίος έχει φάει πολλές σφαλιάρες στη ζωή του και έχει αποφασίσει να φυλάγεται, δαγκώνοντας αν χρειαστεί, ακόμη και προληπτικά!
Αποφάσισα να του δώσω πλήρη ελευθερία κινήσεων και να αποφασίσει εκείνος με ποιο τρόπο θέλει να εμφανιστεί μπροστά στην κάμερα και στους συνδρομητές μου. Αποφάσισα επίσης να μη μιλήσω καθόλου κατά την διάρκεια των λήψεων και να περιοριστώ αποκλειστικώς σε χρέη οπερατέρ, κάτι σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον με το δικό μου δημοσιογραφικό βίτσιο και ταμπεραμέντο! Και το πέτυχα, μολονότι οι ατάκες του με έκαναν μετά βίας να συγκρατήσω τα γέλια μου όποτε έπαιζε μαζί μου λεκτικά, εκμεταλλευόμενος, ο "γάτος", την επιλογή μου να παραμείνω σιωπηλός.
Ο πειρατής του Θερμαϊκού είναι ένας αυθνετικός, sui generis τύπος, και μάλλον "έσπασε το καλούπι στο μαιευτήριο όταν γεννήθηκε". Και παρ' όλο που συνηθίζουμε να λέμε ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος, πιστεύω ακράδαντα ότι ο πειρατής του Θερμαϊκού είναι αναντικατάστατος σ' ευτό που κάνει με τον τρόπο που το κάνει. Ευγενικός, ετοιμόλογος, έξυπνος, με εξαιρετική άρθρωση και ευχέρεια στον προφορικό λόγο, εξαιρετικά επικοινωνιακός. Ένας όμορφος άνθρωπος με μάτια στο χρώμα της θάλασσας, που τον αγαπά πολύ ο φακός και ο οποίος σίγουρα θα μπορούσε να παρουσιάσει μια τηλεοπτική εκπομπή πολύ καλύτερα από κάθε άλλον διάσημο παρουσιαστή.
Αποφάσισε λοιπόν να με ξεναγήσει στη Θεσσαλονίκη σε δύο ημίχρονα. Στο πρώτο η ξενάγηση θα γινόταν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, και στο δεύτερο στα ενδότερά της. Από εκείνη τη στιγμή άρχιζε για μένα ένα ταξίδι πίσω από την κάμερα που όμοιό του δεν έχω ξαναζήσει. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Ευχαριστούμε την εταιρεία "ZANTE FERRIES" που μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στη βόρεια Ελλάδa, τον Πειρατή για την ανεπανάληπτη ξενάγηση στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, και τους George Lazaridis και Λευτέρη Ρήνο για τη μουσική επένδυση.