Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ματσάτα Φολεγάνδρου. Ένα υπέροχο πιάτο χειροποίητα μακαρόνια απ' την Ειρήνη Ψαρομηλίγκου Παπαδοπούλου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

matsata1Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε, φθάνοντας κι' αυτή τη φορά στη Φολέγανδρο, ήταν να ζητήσουμε απ' την Ειρήνη Ψαρομηλίγκου Παπαδοπούλου, που διατηρεί ένα μίνι παντοπωλείο και εστιατόριο στην Άνω Μεριά, να μας φτιάξει ματσάτα. Τα υπέροχα χειροποίητα μακαρόνια που φτιάχνονται μόνο στη Φολέγανδρο και συνδυάζονται με κάθε είδους κρέας, κόκκινη σάλτσα και ντόπιο τυρί. Ένα πιάτο που ετοιμάζει με μεγάλη μαεστρία η Ειρήνη, την οποία για πρώτη φορά συναντήσαμε στη Φολέγανδρο το 2002.

Τις πλούσιες μερίδες που μας ετοίμασε η Φολεγανδριανή μαγείρισσα, σε συνδυασμό με τηγανητά κεφτεδάκια, τις απολαύσαμε πάντως στο αυτοκινούμενο, αφού τα μέτρα προφύλαξης απ' τον κορωναϊό (τρομάρα μας) επέτρεπαν μόνο take away.

keftedakiaΑναλλοίωτη η κυρία Ειρήνη με το πέρασμα των χρόνων, πάντοτε πρόθυμη, πρόσχαρη και ετοιμοπόλεμη να ικανοποιήσει τις γαστριμαργικές ορέξεις των πελατών της. Πότε μαγειρεύοντας τα χειροποίητα ματσάτα και τα υπέροχα κεφτεδάκια της, και πότε φτιάχοντας πίτες Φολεγάνδρου και μελόπιτα.