Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κουμάντο στο Λογιστήριο του πλοίου "ΑΡΤΕΜΙΣ" κάνει η Μάρθα Βρούτση!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

marthavroutsiΗ Μάρθα Βρούτση είναι η καρδιά του "Άρτεμις" και είναι πάντα εκεί, στον καταπέλτη του πλοίου, να ευχηθεί το "καλώς ήρθατε" στους επιβάτες και να κόψει τα εισιτήρια. Χαμογελαστή, ευγενική, αλλά συγχρόνως "απόμακρη" προκειμένου, όπως λέει, να κρατήσει τις αποστάσεις από τα άρρενα μέλη του πληρώματος και να μη δώσει δικαιώματα. "Στο πλοίο είμαι άνδρας και αν χρειαστεί θα βάλω στη θέση του αυτόν που θα τολμήσει να ξεπεράσει τα όρια", λέει η Μάρθα.

Συριανή στην καταγωγή έχει την ευκαιρία να βλέπει τακτικά τους γονείς της όταν το "Άρτεμις" διανυκτερεύει τέσσερις φορές την εβδομάδα στο λιμάνι της Ερμούπολης. Η επιλογή της να συζεί με τον άνθρωπό της τα τελευταία 15 χρόνια ήταν αυτή που την έκανε να αποκλείσει τα ταξίδια με τα ποντοπόρα πλοία.

marthavroutsi2Είναι ευτυχισμένη που η "Hellenic Seaways" της παρέχει εργασία και της εμπιστεύεται τη διεύθυνση του λογιστηρίου στο "Άρτεμις". Στενή συνεργάτις του πλοιάρχου και δεξί του χέρι, η Μάρθα, τονίζει τα χαρίσματα του Στέλιου Περιστεράκη σαν καπετάνιου και σαν ανθρώπου. "Η αξία του ανθρώπου είναι στο μυαλό και στην καρδιά του. Αυτά μετράνε. Όλα τα άλλα ελάχιστη σημασία έχουν", συμπληρώνει.