Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέως κ. Γ. Βαξεβανίδη με θέμα την ελληνική γλώσσα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

g.vaxevanidisΜια εξαιρετική ομιλία με θέμα την ελληνική γλώσσα και την γραφή της εκφώνησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γιώργος Βαξεβανίδης, στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, παρουσία δημοτών της Πεντέλης, του δημάρχου και του αντιδημάρχου, του καθηγητού τού Ε.Μ.Π. κ. Καλακαλά, και απόστρατων υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Τον κ. Γιώργο Βαξεβανίδη καλωσόρισε με προσφώνησή του ο δήμαρχος Πεντέλης κ. ∆ημήτρης Στεργίου – Καψάλης ο οποίος, ωστόσο, υπέπεσε στο λάθος να καταφερθεί με υπονοούμενα εναντίον των δημοσιογράφων, χωρίς να εξαιρέσει ούτε τον ομιλητή της ημέρας, λέγοντας ότι τον προτιμάει με την συγγραφική του ιδιότητα! Κάτι βεβαίως που προσωπικώς έφερα βαρέως, με αποτέλεσμα να του βγάλω κίτρινη κάρτα μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Βαξεβανίδη, και ενώ ο κ. δήμαρχος είχε ήδη αποχωρήσει στο μέσον περίπου της εκδήλωσης.

Τον κ. Βαξεβανίδη προλόγισε επίσης ο συγγραφέας κ. Αχιλλέας Τσουράκης και ο ιατρός κ. Ρηγάκης.

Ο ομιλητής έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναδρομή στην γένεση και εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χιλιετιών, και στην καθιέρωση και αναγνώρισή της σαν η μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών.