Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

O "Third Eye" πετάει το γάντι στον Πέτρο Ζωγράφο!

"Third Eye" : Καταπέλτης ή φούσκα; Θα σηκώσει το γάντι ο Πέτρος Ζωγράφος; Πολύ μελάνι έχει χυθεί τελευταία στο διαδίκτυο για το αν ο Πέτρος Ζωγράφος είναι πράγματι ο εφευρέτης που θα αλλάξει τις τύχες του κόσμου ή αν πρόκειται για ένα κοινό απατεώνα. Πολλά και αντικρουόμενα σχόλια, ένθεν κακείθεν, πολλά έγγραφα και "πατέντες", συζητήσεις επί συζητήσεων, ειδικών και μη σε blogs και fora, πολλά βιντεάκια που απομονώνουν πλάνα από τις εκπομπές του Ταρζάν και εκθέτουν τον Πέτρο Ζωγράφο ως αναξιόπιστο, πολλοί πανεπιστημιακοί οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του, αλλά και άλλοι που τον λοιδωρούν και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του.

Από την άλλη, ένας (υποτιθέμενος) "δημοσιογράφος" ο οποίος, ενδεδυμένος τη στολή του Ταρζάν, αφιερώνει πολλές εκπομπές για να προβάλλει τον εφευρέτη, ενώ του παραχωρεί το βήμα της διαδικτυακής "ζούγκλας" του για να κάνει τις δικές του εκπομπές με τίτλο "καλημέρα υδρογόνο". Και ο κύκλος της προβολής και της διαφήμισης καλά κρατεί.

Τελευταία έχει εμφανισθεί ένας διαδικτυακός "surfer" με το ψευδώνυμο "third eye", ο οποίος έχει δημιουργήσει μια σχετική αναταραχή στον κύκλο των οπαδών του Πέτρου Ζωγράφου με τις τοποθετήσεις του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τον προκαλούν να μιλήσει με το όνομά του και να ανοίξει τα χαρτιά του.

Επικοινώνησα με το άτομο που γράφει με το ψευδώνυμο "third eye" και του πρότεινα να αντιπαρατεθεί ζωντανά με τον Πέτρο Ζωγράφο, παρουσία μου, με την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επέμβω σε κανένα σημείο της συζήτησης, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Προς μεγάλη μου έκπληξη πήρα την απάντηση ότι η πρότασή μου γίνεται δεκτή.

Καλώ, συνεπώς, τον Πέτρο Ζωγράφο να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στην πρόκληση. Το ερώτημα είναι : θα δεχθεί την πρόκληση ο Πέτρος Ζωγράφος ή θα κρατήσει την στάση που κρατά μέχρι σήμερα αρνούμενος να συζητήσει με οποιονδήποτε άλλον πλην του Ταρζάν και των οπαδών του; Αν δεχθεί, εγώ θα ρυθμίσω απλώς τον χρόνο και τον τόπο της συνάντησης. Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Το κινητό μου τηλέφωνο είναι γνωστό και στους δύο "μονομάχους".

Προκειμένου να μην υπάρξει επίκληση άγνοιας από την πλευρά του Πέτρου Ζωγράφου, η πρόσκληση εστάλη και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.