Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δημήτρης Μαντές : Πολιτική ανυπακοή και αποχή απ' τις κάλπες!

Επιμέλεια συνέντευξης και κάμερα : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μουσική τίτλων : Γιώργος Ρήγος.

Ο Πρόεδρος του πολιτικού φορέα Δρόμος Ελλήνων, Δημήτρης Μαντές.Ο Δημήτρης Μαντές, για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι καθηγητής, στο επάγγελμα, και συγγραφέας, αλλά και Πρόεδρος του πολιτικού φορέα με το όνομα "Δρόμος Ελλήνων". Βαθειά πολιτικοποιημένο άτομο, έχει λάβει μέρος σε πολλές δράσεις και έχει ανάλαβει πολλές πρωτοβουλίες, κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων κυρίως ετών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πολιτικός φορέας, που θα εδημιουργείτο από την συνένωση όλων, ει δυνατόν, των μικρών κομμάτων του λεγόμενου αντιμνημονιακού και πατριωτικού μετώπου, με σκοπό την απομάκρυνση και την τιμωρία των επίορκων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, μηδέ εξαιρουμένου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη, τόσο για την απαθή στάση του όταν, κατά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη προανήγγειλε τον περιορισμό των εθνικών μας συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας (!), όσο και γιατί με την υπογραφή του νομιμοποίησε τα μνημόνια και παραχώρησε, μέσω αυτών, την διακυβέρνηση της χώρας στους πιστωτές της. Δεν κατάφερε ωστόσο ο Δημήτρης Μαντές να συνενώσει τα αντιμνημονιακά και πατριωτικά κόμματα γιατί, όπως λέει ο ίδιος, πρυτάνευσε της λογικής η αρχηγομανία.

Προσφάτως έλαβα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση μία επιστολή με την οποία ο Δημήτρης Μαντές με ενημέρωσε ότι ο "Δρόμος Ελλήνων" δεν θα λάβει μέρος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και, μάλιστα, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μην υπακούσουν στα πολιτικά κελεύσματα μιας χούφτας προδοτών και να μείνουν μακριά απ' τις κάλπες, ώστε να μη βγει κανένα αποτέλεσμα και να οδηγηθούμε σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση όπου ο Λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα αποφασίσει με αληθινές δημοκρατικές διαδικασίες ποιοι και πώς θα τον κυβερνήσουν.

Με την ευκαιρία της χθεσινής παρουσίας του Δημήτρη Μαντέ στην Αθήνα, του ζήτησα να μου δώσει μια συνέντευξη. Ακούστε τι μου είπε, σε μια συζήτηση χωρίς περιστροφές.