Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πήγαμε στη Δονούσα και τα κάναμε... σαλάτα στο αυτοκινούμενο!

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μγείρισσα : Αννέτα Παπαδοπούλου.

makaronia.salata3Αποφασίσαμε λοιπόν, αφού καταλάβαμε ότι σας αρέσει, να καθιερώσουμε ένα τουλάχιστον βίντεο μαγειρικής σε κάθε ταξίδι μας με το αυτοκινούμενο. Χθες αποβιβαστήκαμε από το "BLUE STAR NAXOS" στη Δονούσα, αφού μεσολάβησε ένα διήμερο ανασυγκρότησης στο σπίτι μας μετά τα αξέχαστο ταξίδι της περασμένης εβδομάδας στο Επάνω Κουφονήσι.

makaronia.salata5Ο καιρός αυτή τη φορά δεν μας έκανε το χατήρι, όπως μας το έκανε στη Λήμνο και στο Κουφονήσι, και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μου επιτρέψει να πετάξω το drone μέχρι να φύγουμε. Πεντάρια - εξάρια με ριπές στα 7 όλη μέρα, κάθε μέρα! Παρ' όλα αυτά η Δονούσα είναι μαγική, όπως αναφέρει η πινακίδα της λάντζας που μεταφέρει τους τουρίστες στις παραλίες και στις σπηλιές της. Μικρή σε μέγεθος αλλά, ως γνωστόν, ουκ εν των πολλώ το ευ.

makaronia.salata6Θα πούμε ωστόσο περισσότερα για τη Δονούσα στο δικό της αφιέρωμα σύντομα. Σ' αυτό το βίντεο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς μας αρέσει να τρώμε τα μακαρόνια τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Ένα πιάτο που τρώγεται και κρύο, κάτι ασυνήθιστο όταν μιλάμε για ζυμαρικά. Τι χρειάζεται; Μια χωριάτικη σαλάτα, κοφτά μακαρόνια και ένα μείγμα από στραγγιστό γιαούρτι, μαγιονέζα και μουστάρδα.

Συμπληρώσαμε το τραπέζι με δυο λεπτές χοιρινές μαριναρισμένες μπριζόλες, τις οποίες η καπετάνισσα έβγαλε ένα σύντομο περίπατο στο τηγάνι, και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς όταν απολαμβάνει αυτές τις γεύσεις αγναντεύοντας τη θάλασσα και τα λευκά σπίτια της Δονούσας;

Καλή όρεξη!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES"