Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επιτέλους το αγαπημἐνο μου φαγητό το μαγειρέψαμε στο Κουφονήσι!

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Μαγείρισσα : Αννέτα Παπαδοπούλου (συνταγή του πατέρα μου).

manti1Άλλο πράγμα τελικώς να μαγειρεύεις μακαρόνια με κιμά, γιαουρτοσκόρδιο και καβουρδισμένο κρεμμύδι και να το τρως στην Αθήνα, και άλλο πράγμα να το μαγειρεύεις στο αυτοκινούμενο και να το απολαμβἀνεις στη σκιά ενός αλμυρικικού στην παραλία του Φανού στο Πάνω Κουφονήσι!

Εκεί λοιπόν το μαγείρεψε η καπετάνισσα, ακολουθώντας κατά γράμμα μια μικρασιάτικη συνταγή του αείμνηστου πατέρα μου και, αν θέλετε το πιστεύετε, ακόμη την αισθάνομαι στον ουρανίσκο μου παρ' όλο ότι πέρασαν ήδη τρεις ημέρες από τότε!

manti2Η συνταγή αυτή βέβαια είναι ελαφρώς πειραγμένη και φερμένη στα μέτρα μας γιατί τα χρόνια που η γιαγιά μου μαγείρευε μαντί στην Πόλη, και αργότερα στη Χαλκίδα, όπου έφθασαν με την οικογένειά της σαν πρόσφυγες, πέρασαν ανεπιστρεπτί και δύσκολο πια να κάτσει κανείς να πλάσει χειροποίητο μακαρόνι και να το γεμίσει με κιμά και μπαχαρικά, περιχύνοντάς το με γιαούρτι και γλυκειά πάπρικα. Περιοριζόμαστε λοιπόν σήμερα στο κοφτό μακαρονάκι που το σκεπάζουμε με κιμά και στη συνέχεια με γιαούρτι, σκόρδο και καβουρδισμένο κρεμμύδι. Και όταν λέμε καβουρδισμένο, εννοούμε καβουρδισμένο! "Μύγες", θυμάμαι, αποκαλούσα το καβουρδισμένο κρεμμύδι που έβαζε ο πατέρας μου πάνω απ' το γιαούρτι!