Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οικονομική κρίση, εκθέσεις και... αδελφοποιήσεις!

Επιμέλεια - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η ομάδα των πέντε ελλήνων κατασκευαστών. Από αριστερά : Ηλ. Καρράς, Δ. Καρυοφύλλης, Π. Πολλάτος, Π. Καπλέρης και Π. Σταυρουλάκης.Ομολογώ ότι σκοπίμως αδιαφόρησα εφέτος για τις δύο πρόσφατες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στον χώρο της θάλασσας. Το "Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι", που συνεχίζει να διοργανώνεται σε πείσμα των καιρών και της αδιαφορίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατασκευαστών και εισαγωγέων του κλάδου, και που αυτή τη χρονιά φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,  και το "Rib Test" που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο σχεδόν, στο λιμάνι του Λαυρίου. Το μεν "Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι" διοργάνωσε η "EXPO ONE", με "ηθικό αυτουργό" τον συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου "ΣΕΚΑΠΛΑΣ", το δε "Rib Test" ο εκδότης του περιοδικού "Φουσκωτό" κ. Δ. Παπανδρέου.

Και ενώ στην πρώτη φρόντισα να λάμψω δια της απουσίας μου, αφού εκείνο ακριβώς το διάστημα προτίμησα να περιπλανηθώ στα ξεχασμένα νησιά Γαύδο και Αντικύθηρα, με ένα 9.50 και ένα 8.50 "Skipper 4U" αντιστοίχως, στη δεύτερη πήγα για ένα και μόνο λόγο. Την... "αδελφοποίηση" και κοινή παρουσία πέντε Ελλήνων κατασκευαστών στο ίδιο περίπτερο!

Και μπροστά στο φυσικό τους περιβάλλον.Θεωρώ, κατ' αρχάς (προσωπική μου εκτίμηση αυτή), ότι το "Rib Test" δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα. Είναι ο ιδανικότερος ίσως τρόπος προκειμένου να δει και να δοκιμάσει ο εν δυνάμει αγοραστής το φουσκωτό σκάφος το οποίο τελικώς θα κερδίσει την προτίμησή του. Θα με ρωτήσετε λοιπόν τότε, και δικαιολογημένως. Γιατί δεν φρόντισες να καλύψεις την έκθεση αυτή στο "Rib and Sea" όπως έκανες πέρυσι με κείμενο, βίντεο και φωτογραφίες; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί μου το έχει απαγορεύσει ο κ. Δ. Παπανδρέου! Και, ως γνωστόν, "παντρειά" με το ζόρι δεν γίνεται! Στο κάτω κάτω, αν ο προβαλλόμενος και διαφημιζόμενος δεν θέλει προβολή και διαφήμιση, εγώ πώς μπορώ να επιμείνω; "Ανταγωνιστής" είναι, άλλωστε, και η μεγάλη δόση αυταπάρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία...

Ο Ηλίας Καρράς και ο γιος του Γιώργος.Τις δύο πάντως προηγούμενες χρονιές, απ' όσο θυμάμαι, η εικόνα στο Λαύριο ήταν πανηγυρική, με σαφώς περισσότερα φουσκωτά να γεμίζουν το λιμάνι και πολύ κόσμο να πλημμυρίζει τους προβλήτες. Φέτος όμως η εικόνα στο λιμάνι του Λαυρίου ήταν απογοητευτική, συνδράμοντος και του μελαγχολικού ουρανού. Ελάχιστοι οι εκθέτες, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και ακόμη πιο λίγοι οι επισκέπτες. Αναμενόμενο αποτέλεσμα και αναπόφευκτη συνέπεια της παρατεινόμενης οικονομικής δυστοκίας, αλλά και της μελαγχολίας, της επιφυλακτικότητας, της απογοήτευσης, της ανασφάλειας και της παγωμάρας που έχει κυριεύσει τον κόσμο και, κατ' επέκταση, την αγορά. Η ίδια άλλωστε η αναγγελία του φετινού "Rib Test", που έγινε από τον διοργανωτή του την τελευταία στιγμή, τα λέει όλα...

Ο Δημήτρης Καρυοφύλλης.Ας επιστρέψω όμως στην ενωτική κίνηση των πέντε Ελλήνων κατασκευαστών η οποία εκδηλώθηκε επισήμως, για πρώτη φορά, στο φετινό "Rib Test" με κοινό περίπτερο! Οι πέντε Έλληνες κατασκευαστές, οι οποίοι εδώ και μερικούς μήνες είχαν αρχίσει να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι με αλφαβητική σειρά οι : Καπλέρης Πέτρος (Top Line), Καρράς Ηλίας (Laser), Καρυοφύλλης Δημήτρης (Olympic), Πολλάτος Πέτρος (Bell Marine-Apache) και Αφοι Σταυρουλάκη (Bsk Marine-Skipper). Αυτό όμως που δημιούργησε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε μια υποτονική έκθεση το κοινό περίπτερο των πέντε Ελλήνων κατασκευαστών έσφυζε από ζωή και κίνηση!

Θέλησα να μάθω κάτι περισσότερο γι' αυτή την "αδελφοποίηση" (δεν ξέρω πώς να ονομάσω αυτή την κοινή πορεία των πέντε, γι' αυτό χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη) και έθεσα στον καθένα χωριστά τις ακόλουθες ερωτήσεις (οι απαντήσεις τους δημοσιεύονται στη σειρά για πιο εύκολη ανάγνωση).

Ερώτηση : Πώς θα ονομάζατε αυτή την κίνηση, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να προχωρήσετε σ' αυτήν και πού αποσκοπείτε;

Η οικογένεια Σταυρουλάκη σε απαρτία! Γ. Σταυρουλάκης, Π. Σταυρουλάκης, Γιώργος junior, Ράνια και Αλέξανδρος Σταυρουλάκης.  Παύλος Σταυρουλάκης (Bsk Marine) :  Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή ούτε να βρω κάποιο όνομα που να της ταιριάζει απολύτως. Το πού αποσκοπούμε θα φανεί στο μέλλον. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μην απαντήσω σ' αυτή σου την ερώτηση. Οι εταιρείες πάντως που προχωρήσαμε σ' αυτή την κίνηση είναι οι εταιρείες του Δημήτρη Καρυοφύλλη με τα "Olympic", του Πέτρου Καπλέρη με τα "Top Line", του Πέτρου Πολλάτου με τα "Apache", του Ηλία Καρρά με τα "Laser", και η δική μας με τα "Skipper". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα αυτά που βλέπεις εδώ σήμερα θα είναι κάποια μέρα προς όφελος των πελατών.

Ηλίας Καρράς (Laser) : Το πού αποβλέπουμε θα το δείξει ο καιρός.

Πέτρος Πολλάτος (Apache) : Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα πράγματα αν κινηθούμε σαν ομάδα, παρά αν κινηθεί ο καθένας μόνος του! Στο μέλλον μπορεί να προστεθούν και άλλοι στην αρχική ομάδα των πέντε! Αν όμως ένας από μας δεν γουστάρει κάποιον, αυτός δεν θα γίνει δεκτός! Έχουμε δώσει λόγο τιμής γι' αυτό!

Δημήτρης Καρυοφύλλης (Olympic) : Το πού το πάμε δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε, αλλά στην ουσία ούτε κι' εμείς γνωρίζουμε ακριβώς μέχρι πού μπορεί να φθάσει η κίνηση αυτή. Η συνεργασία μας και οι συζητήσεις είχαν σαν αφετηρία το τελευταίο Ναυτικό Σαλόνι των Αθηνών, όπου διακρίναμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση και την εξέλιξή της. Αρχίσαμε λοιπόν να συζητάμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και τι περισσότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είμαστε ενωμένοι. Η περίοδος της ευμάρειας άλλωστε πέρασε!

Ο Πέτρος Καπλέρης ποζάρει μπροστά στο Corsair του.Πέτρος Καπλέρης (Top Line) : Κάναμε την κίνηση αυτή, αφ' ενός μεν για να προστατεύσουμε το ελληνικό προϊόν και αφ' ετέρου για να δείξει ο κόσμος περισσότερη εμπιστοσύνη στο ελληνικό σκάφος. Στην ερώτησή σου πού αποσκοπούμε, θα σου πω ότι αποσκοπούμε αφ' ενός μεν στην ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής μας και αφ΄ετέρου στην απόκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου. Η κοινή μας παρουσία στις διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις θα ενισχύσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα και θα ελαχιστοποιήσει πιστεύω το κόστος συμμετοχής μας σ' αυτές. Μπορούμε επίσης να κάνουμε κοινές εμφανίσεις στη θάλασσα, αντί να ταλαιπωρεί ο καθένας τον κόσμο με ξεχωριστές και μεμονωμένες συναντήσεις.

Ερώτηση : Μπορεί να πει δηλαδή κανείς ότι αυτή ακριβώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία σας έκανε να ενώσετε τις δυνάμεις σας;

Ο αξιαγάπητος παππούς της ταχυπλοίας Πέτρος Πολλάτος.Δημήτρης Καρυοφύλλης : Ναι, ευτυχώς! Μπορούμε λοιπόν τώρα να μιλάμε μαζί για τα προβλήματα που μας απασχολούν, και είναι πάρα πολλά, προσπαθώντας συγχρόνως να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τα κοστολόγια και να φθάσει πιο φθηνά το τελικό προϊόν στον κόσμο. Η δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και πού θα καταλήξει. Πιστεύω όμως ότι αν μπορέσουμε να κουβεντιάζουμε μεταξύ μας ίσως μπορέσουμε να βρούμε και τις λύσεις. Το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Ερώτηση : Το ότι εσείς οι πέντε κατασκευάζετε παρεμφερή προϊόντα και είσαστε ανταγωνιστές, τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σ' αυτή την ενωτική κίνηση;

Δημήτρης Καρυοφύλλης : Δεν είμαστε ανταγωνιστές! Το γεγονός ότι όλα τα ελληνικά σκάφη έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε τα εισαγόμενα σκάφη να είναι κατά 20% τουλάχιστον λιγότερα, σε απόλυτους αριθμούς, δείχνει ότι υπάρχει μια δυναμική στο χώρο και ότι έχουμε πλέον τις ικανότητες να κάνουμε τον κόσμο να σκέφτεται στο μέλλον μόνο ελληνικά!

Ερώτηση : Ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ είναι ο συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου σας, ο οποίος σας εκπροσωπεί, σας ενώνει και προασπίζει, υποτίθεται, τα συμφέροντα όλων των ελλήνων κατασκευαστών.  Πώς στέκεται λοιπόν απέναντι σ' αυτή την ενωτική κίνηση των πέντε;

Τα μήλα κάτω απ' τη μηλιά! Δημήτρης Καρυοφύλλης : Σωστή παρατήρηση! Κάτω από την ομπρέλλα του "ΣΕΚΑΠΛΑΣ" βρίσκονται όμως όλοι όσοι ασχολούνται και έχουν ενδιαφέρον στον θαλάσσιο χώρο. Δεν είναι μόνο οι κατασκευαστές φουσκωτών σκαφών, αλλά και οι εισαγωγείς κινητήρων, αξεσουάρ κ.λπ. Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε εμείς έχει να κάνει με την παραγωγική διαδικασία και αυτά που χρησιμοποιούμε. Ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ είναι πολύ πιο πάνω από μας! Ούτε έχει καμμία σχέση αυτό που κάνουμε εμείς σαν ομάδα μ' αυτό που κάνει ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ προασπιζόμενος τα συμφέροντα ολόκληρου του χώρου. Εμείς μπορούμε, ενδεχομένως, να υποβάλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις στον ΣΕΚΑΠΛΑΣ ή να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, με στόχο να βελτιωθούν κάποια πράγματα, και αυτός να υλοποιήσει τις προτάσεις μας στον βαθμό που αυτές είναι εφικτές. Η δική μας κίνηση δεν είναι αντίθετη με τις κινήσεις του ΣΕΚΑΠΛΑΣ. Αντιθέτως, η μία κίνηση μπορεί να βοηθήσει την άλλη.

Ερώτηση : Δεν μπορεί πάντως κάποιο πρωί να ξυπνήσατε και να είπατε, έτσι ξαφνικά, θα προχωρήσουμε μαζί οι πέντε εταιρείες...

Αντιπροσωπευτικά σκάφη των πέντε κατασκευαστών δεμένα μπροστά ακριβώς στο κοινό τους περίπτερο. Ηλίας Καρράς : Είμαστε, κατ' αρχάς, φίλοι μεταξύ μας για πολλά χρόνια. Αυτό που έγινε σήμερα θα έπρεπε κανονικά να έχει γίνει μια δεκαετία νωρίτερα! Οι πέντε αυτές εταιρείες δεν έχουν βεβαίως κλειστή την πόρτα στους άλλους κατασκευαστές. Πιστεύουμε ότι όσο οι Έλληνες κατασκευαστές δρούν μεμονωμένα δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν πολλά πράγματα κάτω από τις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Ερώτηση : Η ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή;

Το πολύ καλό 7.20 της Olympic του Δημ. Καρυοφύλλη.Ηλίας Καρράς : Το έχουμε ξεχάσει αυτό εμείς οι Έλληνες! Αυτό που έγινε λοιπόν σήμερα, να είναι δηλαδή πέντε εταιρείες κάτω από την ίδια στέγη, μπορεί να μην άρεσε σε κάποιους, ο κόσμος όμως, αν και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, το αγκάλιασε και όλοι πιστεύω ότι κατά βάθος ευχήθηκαν η κίνηση αυτή να πάει μπροστά. Σίγουρα αυτό που έγινε δεν ήταν τυχαίο και πιστεύω ότι θα πρέπει στο μέλλον ο κόσμος να περιμένει μεγάλη εξέλιξη σ' αυτή την πρωτοβουλία.

Πέτρος Πολλάτος : Με μεγάλη χαρά είδε ο κόσμος την κίνησή μας!

Ερώτηση : Στο δια ταύτα τώρα. Κλείστηκε καμμιά παραγγελία;

Apache 23 και Rock 36 του Πέτρου Πολλάτου.Ηλίας Καρράς : Κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της αγοράς αυτό που έχει σημασία και παρατήρησα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει κανένα ενδοιασμό να κατεβαίνει από το "Laser" και να μπαίνει στο "Skipper", και από κει στο "Top Line", στο "Olympic" ή στο "Apache", κι' ας είμαστε όλοι κάτω απ' την ίδια τέντα! Η διαφορά είναι ότι ένας υποψήφιος πελάτης ερχόταν πριν με μια προσφορά άλλου κατασκευαστή αποσκοπώντας με τον τρόπο αυτό να κερδίσει κάτι περισσότερο. Η δύναμη λοιπόν των πέντε, και μακάρι αύριο να γίνουμε δεκαπέντε, είναι τεράστια! Σήμερα που υπάρχουν πλέον αρκετοί κατασκευαστές, οι οποίοι δεν δημιουργούν προβλήματα όπως στο παρελθόν, είναι λυπηρό τα σκάφη που κατασκευάζουν να μη βγαίνουν εκτός Ελλάδος.

Πέτρος Πολλάτος : Είδα κόσμο να δείχνει πολύ ενδιαφέρον αλλά τι θα βγει στο τέλος, δεν ξέρω! Είδα γενικώς άτομα αποφασισμένα να πάρουν σκάφος! Τώρα, ποιο θα πάρουν τελικώς, τι να σου πω...

Πήγασος και Corsair της Top Line.Πέτρος Καπλέρης : Το είχαμε δουλέψει από πριν και νομίζω ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά. Η αγορά πάντως είναι δύσκολη, χρειάζεται υπομονή, το παλεύουμε.

Ερώτηση : Από πότε ασχολείται ο καθένας σας με την κατασκευή φουσκωτών σκαφών;

Ηλίας Καρράς (Laser) : Τα έδινα φασόν και μου τα έφτιαχναν από το 1992, αλλά από το 1997 κατασκευάζω πλέον τα "Laser" μόνος μου.

Παύλος Σταυρουλάκης (Skipper) : Από το 2000 ξεκινήσαμε ουσιαστικώς να κατασκευάζουμε τα φουσκωτά "Skipper".

Πέτρος Πολλάτος (Apache) : Από το 1994 που άρχισα να κατασκευάζω τη σειρά των "Apache".

Δημήτρης Κρυοφύλλης (Olympic) : Από το 1986 άρχισα να κατασκευάζω φασόν τις γάστρες των φουσκωτών σκαφών της "Olympic Hellas" και από το 1996 άρχισα να κατασκευάζω τα δικά μου.

Πέτρος Καπλέρης (Top Line) : Άρχισα να κατασκευάζω φουσκωτά σκάφη για λογαριασμό άλλων εταιρειών το 1990 και από το 1994 ξεκίνησα να κατασκευάζω τα δικά μου.

Δύο εκπρόσωποι της σειράς Skipper 4U, το 8.50 και το 9.50 της Bsk Marine. Αυτή είναι λοιπόν "η κίνηση των πέντε", όπως ήδη την βάφτισα, και η οποία εκδηλώθηκε ήδη με κοινό περίπτερο στο πρόσφατο "Rib Test". Κίνηση εντελώς ασυνήθιστη και εξωπραγματική ως τώρα, θα έλεγα, για την ελληνική νοοτροπία. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει συνέχεια. Όλοι το θέλουμε κι' ο χώρος το έχει ανάγκη...